• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

  • Facebook
  • Twitter
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
Άνδρος enandro.gr@gmail.com
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Τo”Αβέρωφ” ξανά στο Αιγαίο! Θα περάσει δίπλα από την Άνδρο…

Κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δημοσίευση: 10/09/2017 Σχόλια: 3

Το όραμα του μεγάλου ευεργέτη της Άνδρου Αλέξανδρου Γουλανδρή, που χρηματοδότησε την επισκευή και συντήρηση του θρυλικού θωρηκτού «Αβέρωφ» με σκοπό κάποια στιγμή το πλοίο να ξανάταξιδέψει στο Αιγαίο, παίρνει σάρκα και οστά! Σε λίγες μέρες το πολεμικό, που αποτελεί διαχρονικά σύμβολο νίκης, όχι μόνο θα ανοιχτεί ξανά στα νερά του αρχιπελάγους, άλλα θα περάσει κοντά στις ακτές της Άνδρου.

Μετά τα μέσα Οκτωβρίου θα λύσει κάβους στο μόνιμο αγκυροβόλιο του στο Φάληρο και με την βοήθεια τεσσάρων ρυμουλκών θα ρυμουλκηθεί και θα βάλει πλώρη προς την Θεσσαλονίκη όπου θα καταπλεύσει επ ευκαιρία του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου.

Το θωρηκτό κατά τον πλου του, θα περάσει από τον Κάβο Ντόρο παραπλέοντας την Άνδρο απ όπου το προσωπικό του Ναυτικού Παρατηρητηρίου θα αποδώσει τιμές. Όλο το ταξίδι θα διαρκέσει περίπου δυο μέρες: συγκεκριμένα 50 ώρες!

Το σχέδιο πλεύσης έχει γίνει και ήδη έχουν αρχίσει να “βγαίνουν” σήματα για το πλήρωμα του θωρηκτού. Πάνω στο πλοίο- μουσείο θα υπάρχει πλήρωμα 60 ανδρών και γυναικών που δεν θα είναι “διακοσμητικό”. Κάθε άλλο… Ένα τέτοιο ταξίδι χρειάζεται προσοχή και οι ειδικότητες του πληρώματος έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος προκύψει.

Το “Αβέρωφ” θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη  περίπου στις 20 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια, αποφασίστηκε η παραμονή του  για έναν μήνα στη συμπρωτεύουσα, για να μπορέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να το επισκεφθούν.

Κ.Π.

3 Comments

  1. Ο/Η Χωραιτης λέει:
    10/09/2017 στις 14:07

    Νομιζω οτι αυτη η μετακινηση ειναι παραλογη,παρακινδυνευμενη και επι πλεον αχρηστη και ανοητη. Το ”Αβερωφ” ειναι ενα μουσειο και οι επισκεπτες επισκεπτονται τα μουσεια εκει που ειναι. Ο αειιμνηστος Αλεξανδρος Γουλανδρης πυστευω οταν ισως ελεγε να πλοιο να ξανατεξειδεψει στο Αιγαιο μαλλον εννουουσε το πλοιο να ειναι παντα σε καλη κατασταση να μην εκγαταλειφθει και σαπιση και να ειναι παντα ετοιμο ακομη και να πολεμισει εαν χρειαστει.Ο αειμνηστος Αλεξανδρος Γουλανδρης το οραματιζονταν ως ενα αξιομαχο πλοιο-μουσειο αλλα οχι και να κανει βολτες στο Αιγαιο. Πυστευω οτι αλλους σκοπους θελουν να εξυπηρετησουν με αυτη την φανφαρονικη μετακινηση του θρυλικου πλοιου,μαλλον πολιτικη του επιδειξια υπουργου των ενοπλων δυναμεων και του προησταμενου του και φυσικα να μπει και σε καποιους την τσεπη το κατιτις!!! Το καυσιμο πετρελαιο των τεσσαρων ρυμουλκων πηγαινε-ελα Θεσσαλονικη και τις χαμενες εργατοωρες των 60 ατομων πληρωματος θα μπορουσαν να χρησιμοποιηθουν για καποιο αλλο σκοπο περισσοτερο αναγκαιο σε μια χωρα που μαστιζεται απο φτωχια και ανεργια.Θα μπορουσα να πω πολλα ,αλλα στου κουφου την πορτα οσο θελεις βροντα Και κατι αλλο Μενω παρα πολλα χρονια Γερμανια-σχεδον 20- και καθε τοσο συναντω νεα παιδια που ερχονται απο Ελλαδα για κατι καλλυτερο,η μεταναστευση που γινεται απο ελλαδα προς Γερμανια ειανι κατι το τρομερο.Στοιυς 10 οι 8 ειναι επιστημονες.π.χ εναι νεο παιδι με μεγαλες σπουδες εργαζονταν στην Votaphone-Hellas με περιπου μισθο 1000 ευρω και προσεληφθη εδω στο διαστημικο κενταο της Γερμανιας με τεραστιο μισθο.Αυτον το νεο τον ηξερα απο Ελλαδα και καπου τον βοηθησα.Αυτα και η Θεοσκεπαστη να βαλει το χερι της αλλιως εχουμε πνιγει ολοι.
    ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
    Μπορεί και να έχετε δίκιο…

    Απάντηση
  2. Ο/Η Patsos λέει:
    10/09/2017 στις 14:27

    πολύ αμφιβαλω αν πραγματοποιηθεί αυτό το ταξιδι… από τοτε που επεστρεψε (πριν δυο περιπου μηνες) στο Φαληρο ΓΕΡΝΕΙ τουλάχιστον 10 μοιρες !!! Το παρατηρω τα τελευταια 30 χρονια και ΠΟΤΕ δεν ηταν σ’αυτη την κατασταση….

    Απάντηση
  3. Ο/Η ΠΑΝΑΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ λέει:
    11/09/2017 στις 17:48

    …ΑΜΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΣΩΖΕΙ ! ! ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ! !
    ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗς ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΝΟΙΑΖΕΙ )ΕΕΕ…ΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ Μ ΕΠΟΥΛΜΑΝ ΚΑΙ ΤΡΑΙΝΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ.
    ΤΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΟΔΕΥΣΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ? ?

    Απάντηση

Αφήστε ένα Σχόλιο Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα άρθρα

  • ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ: Όταν οι φωτογραφίες και τα χειροκροτήματα νικούν την πραγματικότητα!!!
  • Η ΒΛΑΚΕΙΑ ως πολιτικό φαινόμενο…
  • ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Οι Ανδριώτες βρήκαν λύση μέσω… Viber!…
  • ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ! ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ…
  • ΜΝΗΜΕΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ: Σώστε την Deutsche Welle με 30.000 υπογραφές…

Πρόσφατα Άρθρα

  • ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ: Όταν οι φωτογραφίες και τα χειροκροτήματα νικούν την πραγματικότητα!!!13/03/2026
  • Η ΒΛΑΚΕΙΑ ως πολιτικό φαινόμενο…13/03/2026
  • ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Οι Ανδριώτες βρήκαν λύση μέσω… Viber!…13/03/2026
  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ: Καίγονται δύο δεξαμενόπλοια στον Περσικό, το ένα ελληνικών συμφερόντων!12/03/2026
  • Ελληνόκτητο το ένα πλοίο που χτυπήθηκε στο Ορμούζ11/03/2026

Ναυτικές Ιστορίες

    Πρόσφατα Σχόλια

    1. Marta_Karagiannis στο ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ! ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ…
    2. Noelle Daley στο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    3. Shine στο ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ: 1,4 εκατ. ευρώ για μισθούς στην καθαριότητα;;;
    4. Απροβατιανός στο ΠΑΣΧΑ: Πολλά τα πλοία και τα δρομολόγια, ερωτηματικό όμως οι αφίξεις…
    5. enandro στο ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΙ στο καθήκον στον φλεγόμενο Περσικό…

    Βίντεο

    • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ιδιωτική υπόθεση το ΔΣ του Δήμου Άνδρου για την κ. Τσατσομοίρου!
    • Λιμάνι Ραφήνας 1945-2015 (χρονογράφημα και βίντεο)
    • Η Μονή Παναχράντου της Άνδρου (βίντεο)
    • Το τελευταίο ρεμέτζο (βίντεο)
    • Δύο ανδριώτες ζωγράφοι – Δ.Βαρδακώστας & Γ.Σεργουλόπουλος (βίντεο)

    Ακολουθήστε μας

    • Facebook
    • Twitter

    Κατηγορίες Άρθρων

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (239)
    • ΑΡΘΡΑ (84)
    • ΘΕΜΑΤΑ (8)
    • ΙΣΤΟΡΙΑ (336)
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ (3.724)
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (23)
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1.489)
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (773)
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ (2.728)
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (1.085)
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (82)
    • ΧΡΗΣΙΜΑ (5)
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (353)

    Εν Άνδρω

    Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

     
       enandro.gr@gmail.com

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
    • ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    • ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΜΑΤΑ
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
    © Εν Άνδρω 2026. Powered by NinjaWeb