• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

  • Facebook
  • Twitter
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
Άνδρος enandro.gr@gmail.com
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Δύσκολη η κατάσταση με την πανδημία. Τι θα ισχύσει από την Κυριακή 13/12. Προχωρούν μαζί το εμβόλιο οι Ρώσοι και η Οξφόρδη.

Κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δημοσίευση: 11/12/2020 Σχόλια: 0

 

Με πληρότητα 83% στις ΜΕΘ όλης της επικράτειας και με 77% στην Αττική και 91% στη Θεσσαλονίκη συνεχίζεται ο αγώνας κατά της πανδημίας. Δυστυχώς, δεν πέφτουν τα κρούσματα και δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ στον βαθμό που αναμενόταν. Με ευθύνη όλων μας. Συνεπώς τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «δεν μπορούμε κατ’ επέκταση να προχωρήσουμε σε επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων με τον τρόπο και στον χρόνο που όλοι θα θέλαμε».

Και συνέχισε: «Παρά το γεγονός ότι παρήλθαν πέντε εβδομάδες από την εφαρμογή του δεύτερου lockdown, η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα παραμένει επιβαρυμένη. Τα κρούσματα σε εθνικό επίπεδο παραμένουν υψηλά. Τα πιο πολλά -ανά 100.000 κατοίκους πληθυσμού- εντοπίζονται στους Νομούς Πιερίας, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Ξάνθης, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Φλώρινας. Ανησυχητική κρίνεται -με βάση τον κυλιόμενο μέσο όρο των 7 ημερών- και η κατάσταση στη Δυτική Αττική.

Τι θα ισχύει από την Κυριακή 13/12

  1. Διατήρηση της αναστολής λειτουργίας του λιανεμπορίου σε όλη την επικράτεια. Δεδομένου ότι οι ταχυμεταφορές είναι υπερφορτωμένες και δεν είναι δυνατό να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες, κατ’ εξαίρεση, από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, θα επιτραπεί η μετάβαση του πελάτη στα καταστήματα για την παραλαβή της παραγγελίας τους (click-away).
  2. Ανοιγμα των κομμωτηρίων από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020, σε όλη τη χώρα, με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Σημειώνεται ότι η λειτουργία τους θα γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού, ώστε να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο συγχρωτισμού, αλλά και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
  3. Ανοιγμα των βιβλιοπωλείων από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020, σε όλη τη χώρα, επίσης με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου, και με ανώτατο όριο 4 πελάτες σε καταστήματα έως 100 τ.μ. ή 1 πελάτης ανά 15 τ.μ. για καταστήματα άνω των 100 τ.μ.
  4. Ανοιγμα των εκκλησιών για τους πιστούς, ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων μόνο. Τις δύο αυτές ημέρες θα επιτρέπεται η παρουσία έως και εννέα ατόμων σε όλες τις εκκλησίες και έως είκοσι πέντε ατόμων στους Μητροπολιτικούς Ναούς σε όλες τις περιοχές της χώρας. Την ευθύνη τήρησης των μέτρων θα έχουν οι οικείες μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Διευκρινίζεται επίσης, σε σχέση με τον εορτασμό των Θεοφανίων, ότι δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός υδάτων σε ανοιχτό δημόσιο χώρο.
  5. Διατήρηση της απαγόρευσης μετακινήσεων κατά τις ώρες από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου από Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021, καθώς και της αποστολής SMS στο 13033 για τις αναγκαίες μετακινήσεις. Διευκρινίζεται ότι για μετακινήσεις που σχετίζονται με το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία, στο προαναφερθέν πλαίσιο λειτουργίας τους, θα πρέπει να δηλώνεται ο αριθμός 2.
  6. Σημειώνεται ακόμη ότι η υποχρεωτική προληπτική καραντίνα για όσους ταξιδεύουν από χώρες του εξωτερικού προς την Ελλάδα και εισέρχονται στη χώρα από 18 Δεκεμβρίου 2020 έως 7 Ιανουαρίου 2021 περιορίζεται, από τις 10 που είχε εξαγγελθεί, στις 3 ημέρες.
  7. Κλειστά τα καταστήματα, πώς θα λειτουργήσει το click away

Το εμβόλιο

Η AstraZeneca και η Ρωσία ανακοίνωσαν κοινές κλινικές δοκιμές, στις οποίες θα συνδυάζονται τα εμβόλιά τους κατά της Covid-19. Όπως δήλωσαν: «Ανακοινώνουμε πρόγραμμα κλινικών δοκιμών για να αξιολογήσουμε την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του συνδυασμού του ASD1222, που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, και του Sputnik V, που αναπτύχθηκε από τον ερευνητικό εργαστήριο Gamaleya».

Οι δοκιμές θα γίνουν σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω. Ρώσοι επιστήμονες θεωρούν ότι ο συνδυασμός των δύο εμβολίων είναι πιθανόν να αυξήσει κατά πολύ την αποτελεσματικότητά τους.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ & iefimerida.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα άρθρα

  • ΚΑΙΡΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ και το Σαββατοκύριακο και την 25η Μαρτίου…
  • ΣΤΑ ΥΨΗ ΝΑΥΛΟΙ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΣΙΚΟ: Οι Έλληνες που ρίσκαραν. Κι ένας ανδριώτης!…
  • «Μην διοριστείς στο Δημόσιο, παιδί μου!»: Το τέλος του εθνικού μας ονείρου…
  • ΛΙΜΑΝΙ ΓΑΥΡΙΟΥ: Ατόπημα ή Αδιαφορία;
  • ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ & ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ: Οι πρώτες 10, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Τουρκία, το Ισραήλ, το Ιράν…

Πρόσφατα Άρθρα

  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ & ΑΝΔΡΟΣ: Απεργία διαρκείας των βενζινοπωλών… κι όποιος αντέξει!…22/03/2026
  • Από την πραγματικότητα μέχρι τα “θαύματα”… μια “εικόνα” δρόμος!…22/03/2026
  • ΡΑΦΗΝΑ: Έμπλεξε ο κάβος στην προπέλα του ΘΕΟΛΟΓΟΥ21/03/2026
  • ΚΑΙΡΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ και το Σαββατοκύριακο και την 25η Μαρτίου…21/03/2026
  • «Μην διοριστείς στο Δημόσιο, παιδί μου!»: Το τέλος του εθνικού μας ονείρου…21/03/2026

Ναυτικές Ιστορίες

    Πρόσφατα Σχόλια

    1. Ανώνυμος στο ΚΥΚΛΑΔΕΣ & ΑΝΔΡΟΣ: Απεργία διαρκείας των βενζινοπωλών… κι όποιος αντέξει!…
    2. anonimos στο «Μην διοριστείς στο Δημόσιο, παιδί μου!»: Το τέλος του εθνικού μας ονείρου…
    3. Αναγνώστης στο «Μην διοριστείς στο Δημόσιο, παιδί μου!»: Το τέλος του εθνικού μας ονείρου…
    4. Dimitrakis στο ΣΤΑ ΥΨΗ ΝΑΥΛΟΙ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΣΙΚΟ: Οι Έλληνες που ρίσκαραν. Κι ένας ανδριώτης!…
    5. modamorphosis στο ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΥ: Από το Βυζάντιο στον Μοντερνισμό, μια πινελιά δρόμος…

    Βίντεο

    • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ιδιωτική υπόθεση το ΔΣ του Δήμου Άνδρου για την κ. Τσατσομοίρου!
    • Λιμάνι Ραφήνας 1945-2015 (χρονογράφημα και βίντεο)
    • Η Μονή Παναχράντου της Άνδρου (βίντεο)
    • Το τελευταίο ρεμέτζο (βίντεο)
    • Δύο ανδριώτες ζωγράφοι – Δ.Βαρδακώστας & Γ.Σεργουλόπουλος (βίντεο)

    Ακολουθήστε μας

    • Facebook
    • Twitter

    Κατηγορίες Άρθρων

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (240)
    • ΑΡΘΡΑ (84)
    • ΘΕΜΑΤΑ (8)
    • ΙΣΤΟΡΙΑ (336)
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ (3.733)
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (23)
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1.497)
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (774)
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ (2.733)
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (1.085)
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (82)
    • ΧΡΗΣΙΜΑ (5)
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (353)

    Εν Άνδρω

    Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

     
       enandro.gr@gmail.com

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
    • ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    • ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΜΑΤΑ
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
    © Εν Άνδρω 2026. Powered by NinjaWeb