• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

  • Facebook
  • Twitter
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
Άνδρος enandro.gr@gmail.com
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

12/12: Κανένα κρούσμα στις Κυκλάδες. Οι 8 περιοχές στην Ελλάδα που προκαλούν ανησυχία. Ολλανδία και η Σουηδία στα όρια…

Κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δημοσίευση: 12/12/2020 Σχόλια: 0

Κανένα κρούσμα στις Κυκλάδες σήμερα. Στα 1.194 η Ελλάδα. τα 256 στην Αττική, τα 248  στη Θεσσαλονίκη και τα 98 στη Λάρισα. Ακολουθούν Κοζάνη, Σέρρες, Πέλλα, Έβρος και Καβάλα. Τέλος, στους 577 οι διασωληνωμένοι και 68 θάνατοι. Ο συνολικός αριθμός θανάτων στην χώρα μας έφτασε 3540.

Με αυτά τα δεδομένα αρκεί μια σύγκριση με δύο ευρωπαϊκές χώρες αντίστοιχου πληθυσμού και υψηλού επίπεδου διαβίωσης για να καταλάβουμε πόσο καλά τα έχει καταφέρει – παρά τις αστοχίες μας – η Ελλάδα. Οι χώρες σύγκρισης είναι η Ολλανδία και η Σουηδία. 

Στην Ολλανδία ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε μια μέρα αυξήθηκε κατά 9.000!!! Η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τον Οκτώβριο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της χώρας. Με τα τελευταία επιβεβαιωμένα κρούσματα ο συνολικός αριθμός από την αρχή της πανδημίας στην Ολλανδία ξεπέρασε τα 600.000 και ο αριθμός των θανάτων τους 10.000! Η χώρα εξετάζει την επιβολή  αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων ενόψει της περιόδου των Χριστουγέννων.

Η Σουηδία, η χώρα με την πλέον αμφιλεγόμενη στρατηγική στη μάχη κατά της πανδημίας, βρίσκεται προ της κατάρρευσης, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ραγδαία αύξηση παραιτήσεων των εργαζομένων στον τομέα Υγείας, ενώ στην χώρα δεν έχει καταγραφεί ακόμα ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας. 

Η πρόεδρος της Σουηδικής Ένωσης Επαγγελματιών Υγείας, χαρακτηρίζει την κατάσταση «τρομακτική». Αυτήν την εβδομάδα, η πληρότητα στις κλίνες εντατικής θεραπείας της Στοκχόλμης έφτασε το 99%, προκαλώντας τον πανικό και τις επείγουσες κλήσεις για εξωτερική βοήθεια. Ακόμα όμως και να υπήρχαν περισσότερα διαθέσιμα κρεβάτια στις μονάδες ΜΕΘ, η μεγαλύτερη ανησυχία πλέον είναι εάν η Σουηδία διαθέτει τον απαιτούμενο αριθμό εργαζομένων για τον τομέα της υγείας και συγκεκριμένα για τις ΜΕΘ.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα άρθρα

  • ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: «Η Άνδρος αξίζει κάτι καλύτερο από τα ευχολόγια της δημοτικής αρχής»
  • ΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Δήμαρχος ορθοπεδικός κι όμως δεν υπάρχουν ράμπες κολύμβησης ΑΜΕΑ!!!
  • ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΥ, Εγκαίνια έκθεσης Αλέκου Φασιανού: «Ο Αινιγματικός Κόσμος του Ανθρώπου»
  • ΛΙΜΑΝΙ ΡΑΦΗΝΑΣ: «Βαρκούλες αρμενίζουν»…
  • ΑΝΔΡΟΣ: ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ & ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

Πρόσφατα Άρθρα

  • ΡΑΦΗΝΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα αγκυροβόλια και 24ωρη απεργία στις 3 Ιουλίου!!!27/06/2026
  • ΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Δήμαρχος ορθοπεδικός κι όμως δεν υπάρχουν ράμπες κολύμβησης ΑΜΕΑ!!!26/06/2026
  • ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ: ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ26/06/2026
  • ΛΙΜΑΝΙ ΡΑΦΗΝΑΣ: Κομμάτια και θρύψαλα!!!25/06/2026
  • ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: «Η Άνδρος αξίζει κάτι καλύτερο από τα ευχολόγια της δημοτικής αρχής»25/06/2026

Ναυτικές Ιστορίες

    Πρόσφατα Σχόλια

    1. enandro στο ΡΑΦΗΝΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα αγκυροβόλια και 24ωρη απεργία στις 3 Ιουλίου!!!
    2. My opinion στο ΡΑΦΗΝΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα αγκυροβόλια και 24ωρη απεργία στις 3 Ιουλίου!!!
    3. Ενας επισκεπτης της ανδρου στο ΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Δήμαρχος ορθοπεδικός κι όμως δεν υπάρχουν ράμπες κολύμβησης ΑΜΕΑ!!!
    4. Αγιος Νικολαος Ραφηνα στο ΡΑΦΗΝΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα αγκυροβόλια και 24ωρη απεργία στις 3 Ιουλίου!!!
    5. Ανώνυμος στο ΡΑΦΗΝΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα αγκυροβόλια και 24ωρη απεργία στις 3 Ιουλίου!!!

    Βίντεο

    • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ιδιωτική υπόθεση το ΔΣ του Δήμου Άνδρου για την κ. Τσατσομοίρου!
    • Λιμάνι Ραφήνας 1945-2015 (χρονογράφημα και βίντεο)
    • Η Μονή Παναχράντου της Άνδρου (βίντεο)
    • Το τελευταίο ρεμέτζο (βίντεο)
    • Δύο ανδριώτες ζωγράφοι – Δ.Βαρδακώστας & Γ.Σεργουλόπουλος (βίντεο)

    Ακολουθήστε μας

    • Facebook
    • Twitter

    Κατηγορίες Άρθρων

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (242)
    • ΑΡΘΡΑ (84)
    • ΘΕΜΑΤΑ (9)
    • ΙΣΤΟΡΙΑ (342)
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ (3,811)
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (23)
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1,565)
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (801)
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ (2,775)
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (1,100)
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (82)
    • ΧΡΗΣΙΜΑ (5)
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (357)

    Εν Άνδρω

    Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

     
       enandro.gr@gmail.com

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
    • ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    • ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΜΑΤΑ
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
    © Εν Άνδρω 2026. Powered by NinjaWeb