ΚΟΡΘΙ: Χορηγία Λαούδη ο βρεφονημιακός της περιοχής…


Συνεχίζονται οι εργασίες με ταχύτατους ρυθμούς για την ολοκλήρωση του βρεφονηπιακού σταθμού Κορθίου. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από την τεχνική υπηρεσία. Στη μελέτη συνέβαλαν η αρχιτέκτων Καλλιόπη Ψαριώτη και η δασκάλα Εύη Κρεμμύδα, που εθελοντικά βοήθησαν στο έργο. Το έργο που είναι μια σημαντική κοινωνική προσφορά προς τους κατοίκους της περιοχής χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τους αδελφούς Λαουδη στην μνήμη του πατέρα τους Ιωάννη Λαουδη.

Να σημειώσουμε πως η διοίκηση του Δήμου κατάφερε – μετά από πολλά χρόνια – να ενεργοποιήσει αρκετούς χορηγούς για μια σειρά έργα. Να αναφέρουμε επ΄ ευκαιρία μαζί με τους αδελφούς Λαούδη που ήδη δημιουργούν τον βρεφονημιακό σταθμό του Κορθίου, τον Χρήστο Γλυνό που ανακαίνισε τον παλιό μύλο στον Όρμο και τον Γιώργο Μουστάκα που προχωρά την μελέτη για το λιμάνι του Κορθίου.

Επίσης, κατά τα τελευταία χρόνια τους αδελφούς Στεφάνου για την μελέτη του Πύργου του Μπίστη στις Στενιές, τον Δημήτρη Στεφάνου για την πλατεία στην Βουρκωτή, την εταιρεία ΕΝΤΕΚΑ, για την μελέτη για το Πολιτιστικό Κέντρο Γαυρίου, τον Σπύρο Πολέμη για την επισκευή του Ναυτικού Μουσείου, την εταιρεία Ηλιαχτίδα για το γήπεδο μπάσκετ του σχολείου στο Γαύριο κλπ. Κάτι που σημαίνει πως επιτέλους βρέθηκε μια διοίκηση μετά από χρόνια και κινητοποίησε χορηγούς στην Άνδρο.
«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»
Που να προλαβει ο πρωην να βρει χοργηγους. Τετοιες μερες ας πουμε θα ηταν βολτουλα με τον συλλογο της καρδιας του….
Να βρεθεί και ένα χορηγός να κλείσει τις λακκούβες στους δρόμους να μην καταστρέφονται τα λάστιχα των αυτ/των……..
..Και η εύρεση χορηγών όπως και όλων των έργων της νέας διοίκησης είναι έργο που ανήκει στον πρώην.
Αυτός οραματίστηκε, σχεδίασε, μελέτησε, εξασφάλισε και ωρίμασε τις χορηγίες που έρχονται τώρα. Απλώς δεν πρόλαβε.
Τέλος, όλα του τα ταξίδια τα οποία εσείς ειρωνεύεστε γιατί μόνον μπορείτε να τα ονειρεύεστε, έγιναν για υποθέσεις και για το καλό του Δήμου και μόνον.