• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

  • Facebook
  • Twitter
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
Άνδρος enandro.gr@gmail.com
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

ΧΑΡΤΕΣ ΣΕΙΣΜΙΚΩΝ ΔΟΝΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ! ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΙΣΘΗΤΟΙ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ!…

Κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δημοσίευση: 11/02/2025 Σχόλια: 0

ΑΙΑΣΘΗΤΟΙ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

Οι σεισμοί των 5 Ρίχτερ των ημερών, έγιναν αισθητοί και στην Άνδρο. Τόσο στο Κόρθι όσο και στην Χώρα, καθώς και στο Γαύριο, όπως μάς πληροφορεί με χάρτες η εφαρμογή για τους σεισμούς, ο σεισμός της τάξεως των 5 Ρίχτερ, που έγινε την Δευτέρα 11/2, έγινε αισθητός σε Κόρθι, Χώρα, Γαύριο. Τις πληροφορίες επιβεβαιώνουν και οι αναγνώστες μας και από τις τρεις περιοχές που έστειλαν μηνύματα ή τηλεφώνησαν στο Εν Άνδρω. Ο σεισμός διάρκεσε μερικά δευτερόλεπτα και στις τρεις περιοχές, χωρίς να προξενήσει ζημιές. 

Λίγο νωρίτερα, άλλος σεισμός της τάξεως των 5,2 Ρίχτερ έγινε αισθητός περισσότερο στη Χώρα και στο Γαύριο, όπως φαίνεται στην εφαρμογή για τους σεισμούς. Επίσης έχουμε αρκετές μαρτυρίες ανθρώπων και από τις δύο αυτές περιοχές είτε με τηλεφωνήματα τους είτε με αναρτήσεις τους στο facebook. Και οι δύο ανωτέρω σεισμοί έγιναν σε απόσταση 35,3 και 37 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σαντορίνης και σε εστιακό βάθος 7 και 5 χιλιόμετρα. Και σε αυτό τον σεισμό υπήρξε ιδιαίτερη αίσθηση του και στις δύο παραπάνω περιοχές. Χωρίς όμως ζημιές ή προβλήματα.

“ΕΝ ΑΝΔΡΩ” 

 

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο συνεχίζονται οι σεισμοί – κοντά στα 5 – και την Τρίτη το πρωί 11/2. Έτσι το πρωί της Τρίτης 11/2 είχαμε έναν ακόμα σεισμό μεγέθους 4,9 Ρίχτερ στα ανοικτά της Αμοργού. Νωρίτερα σημειώθηκε μια δόνηση 4,8 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 16,2 και επίκεντρό 12 χιλιόμετρα νότια της Αρκεσίνης Αμοργού. Λίγη ώρα μετά ακολούθησαν ακόμη δύο σεισμοί, μεγέθους 4,5 και 4,6 Ρίχτερ αντιστοίχως. Η πρώτη δόνηση μεγέθους 4,5 Ρίχτερ είχε εστιακό βάθος 13,5 χιλιομέτρων και επίκεντρο 10 χιλιόμετρα Νότια της Αρκεσίνης. Ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής είναι εκείνος των 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (10/2), ωστόσο δεν αποκλείεται ακόμη το ενδεχόμενο ενός σεισμού, που «δεν θα ξεπερνά κατά πολύ τα 6 Ρίχτερ». 

Η μεγαλύτερη σεισμική δραστηριότητα που έχει παρατηρηθεί καταγράφηκε στις 4 και 5 Φεβρουαρίου. Με βάση τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής «το πιο πιθανό σενάριο είναι αυτό της σμηνοσειράς, με σεισμούς παρόμοιου μεγέθους να διαδέχονται ο ένας τον άλλο». Εάν πράγματι διαπιστωθεί πως πρόκειται για σμηνοσειρά «οι σεισμοί θα αρχίσουν να φθίνουν σε συχνότητα και μέγεθος». Πρόκειται όμως για μια διαδικασία που σίγουρα, όπως έχουν επισημάνει και άλλοι επιστήμονες, που θα διαρκέσει για εβδομάδες. Στο σενάριο αυτό, οι απανωτές σεισμικές δονήσεις αποτελούν μια «πάρα πολύ έντονη προσεισμική δραστηριότητα η οποία θα εκτονωθεί με έναν κύριο σεισμό».

ΠΗΓΗ: CNN GREECE

 

Αφήστε ένα Σχόλιο Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα άρθρα

  • Νέες διαδρομές και τιμές στην αγορά πετρελαίου. Πως επηρεάζεται η Ελλάδα.
  • ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ: “Πάσχα στην Άνδρο”
  • OTAN O ΔΗΜΑΡΧΟΣ στρέφεται εναντίον της κοινωνίας
  • Κατασκευή Αυγοκαλάμαρων Άνδρου
  • ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΡΝΑ & ΠΕΘΑΙΝΕΙ – ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ & Η ΑΝΔΡΟΣ

Πρόσφατα Άρθρα

  • OTAN O ΔΗΜΑΡΧΟΣ στρέφεται εναντίον της κοινωνίας04/04/2026
  • Κατασκευή Αυγοκαλάμαρων Άνδρου03/04/2026
  • Νέες διαδρομές και τιμές στην αγορά πετρελαίου. Πως επηρεάζεται η Ελλάδα.03/04/2026
  • ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ: “Πάσχα στην Άνδρο”03/04/2026
  • ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.: Έκτακτη επιστροφή στη Ραφήνα λόγω ασθενούς03/04/2026

Ναυτικές Ιστορίες

    Πρόσφατα Σχόλια

    1. enandro στο ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.: Έκτακτη επιστροφή στη Ραφήνα λόγω ασθενούς
    2. Αλήθεια στο ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.: Έκτακτη επιστροφή στη Ραφήνα λόγω ασθενούς
    3. enandro στο ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ & ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ – ΑΝΤΙΔΙΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ
    4. Δημήτρης στο Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΘΕΟΣΚΕΠΑΣΤΟΥ: Εκδηλώσεις και συμπαραδηλώσεις των ημερών…
    5. Δημήτρης στο ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ & ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ – ΑΝΤΙΔΙΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

    Βίντεο

    • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ιδιωτική υπόθεση το ΔΣ του Δήμου Άνδρου για την κ. Τσατσομοίρου!
    • Λιμάνι Ραφήνας 1945-2015 (χρονογράφημα και βίντεο)
    • Η Μονή Παναχράντου της Άνδρου (βίντεο)
    • Το τελευταίο ρεμέτζο (βίντεο)
    • Δύο ανδριώτες ζωγράφοι – Δ.Βαρδακώστας & Γ.Σεργουλόπουλος (βίντεο)

    Ακολουθήστε μας

    • Facebook
    • Twitter

    Κατηγορίες Άρθρων

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (240)
    • ΑΡΘΡΑ (84)
    • ΘΕΜΑΤΑ (8)
    • ΙΣΤΟΡΙΑ (337)
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ (3.745)
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (23)
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1.508)
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (780)
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ (2.739)
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (1.085)
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (82)
    • ΧΡΗΣΙΜΑ (5)
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (353)

    Εν Άνδρω

    Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

     
       enandro.gr@gmail.com

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
    • ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    • ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΜΑΤΑ
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
    © Εν Άνδρω 2026. Powered by NinjaWeb