• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

  • Facebook
  • Twitter
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
Άνδρος enandro.gr@gmail.com
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

ΧΩΡΑ: Το πρώτο τουριστικό μετά τον κορονοϊό!!!

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημοσίευση: 01/06/2020 Σχόλιο: 1

Δευτέρα αργά το απόγευμα, 1η Ιουνίου 2020. Ένα μεγάλο καταμαράν, από αυτά που κάνουν ιδιωτικέ κρουαζιέρες, μπήκε στο λιμάνι της Χώρας κι έδεσε στην παλιά προβλήτα. Έκπληξη. Ήταν το πρώτο τουριστικό σκάφος μετά μια περίοδο ακινησίας των πάντων που διήρκεσε 2,5 μήνες. Με δεδομένο πως η ελεύθερη ναυσιπλοΐα των ιδιωτικών τουριστικών σκαφών ξεκίνησε ουσιαστικά την Κυριακή 31/5/20 η εμφάνιση του πρώτου τουριστικού σκάφους την πρώτη κιόλας μέρα στην Άνδρο αποτέλεσε έκπληξη. Αρκετοί έστρεψαν τα μάτια τους πάνω του και μερικοί κατέβηκαν μια βόλτα στο λιμάνι. Ήταν η επίσημη πρώτη της λειτουργίας ενός λιμανιού που είχε σχεδόν ξεχάσει πως είναι να φτάνει σε αυτό τουριστικό σκάφος με… τουρίστες!!!

Η δεύτερη έκπληξη ήταν πως κυβερνήτης του σκάφους ήταν ένας παλιός γνώριμος: ο ανδριώτης skipper Βασίλης Σταμούλης. Παλιός πρωταθλητής ιστιοπλοΐας στο ΝΟΑ και μετά επί χρόνια προπονητής του. Το ευχάριστο ξάφνιασμα συνοδεύτηκε πολύ σύντομα με την έλευση φίλων και του πατέρα του Ηλία, που ειδοποιημένοι από τον Βασίλη, μέσω των social media, έφτασαν στο λιμάνι να τον υποδεχτούν. Εμείς απλά αγναντέψαμε από ψηλά το σκάφος να μπαίνει στο λιμάνι και κατεβήκαμε μια βόλτα. Έτσι κι αλλιώς ήταν το πρώτο οργανωμένο τουριστικό σκάφος με επισκέπτες για την Άνδρο. Ήταν ένα μικρό γεγονός για το νησί μετά την απομόνωση 2,5 μηνών. 

 

Στην παραπάνω φωτογραφία μια παλιά αθλήτρια του Βασίλη φτάνει την ώρα που αυτός αποβιβάζεται από το σκάφος γελαστός… 

 Ακολούθησαν και άλλοι να τον χαιρετίσουν στην προβλήτα του λιμανιού. 

Το σκάφος είναι 12 θέσεων (πρωτόκολλο) μαζί με το πλήρωμα (10 επιβαίνοντες και δύο πλήρωμα). Χτες έφτασε με 9 επιβαίνοντες και 2 πλήρωμα. Ήταν 9 νεαροί Έλληνες που μόλις τέλειωσε η καραντίνα στα πλοία ήταν έτοιμοι στο σκάφος και ξεκίνησαν το μιας εβδομάδας ταξίδι αναψυχής τους σε Τζιά, Άνδρο, Μύκονο, Πάρο, Κύθνο. Μετά το πέρασμα τους από Τζιά έφτασαν χτες αργά το απόγευμα Άνδρο. Σήμερα το πρωί Τρίτη συνεχίζουν για Μύκονο. 

Το πρώτο πράγμα που έκαναν οι νεαροί επιβαίνοντες στο σκάφος ήταν να πάρουν τα πλαστικά κανώ και να κάνουν μια βόλτα μέχρι τον Τουρλίτη. Ο φάρος αυτός ήταν και παραμένει πόλος αναφοράς για την Χώρα και το νησί… 

 Το σκάφος Odyssey είναι το πρώτο μιας εταιρείας που ξεκινά τις διαδρομές της. Ήδη έχει κλείσει το επόμενο δρομολόγιο για του Αγίου Πνεύματος. Από εκεί και πέρα όμως όπως όλες οι εταιρείες του είδους πρέπει να κάνουν τα κουμάντα τους μιας και οι ξένοι τουρίστες που είχαν κλείσει για σχεδόν όλο το καλοκαίρι έχουν ακυρώσει λόγω των περιορισμών της παγκόσμιας πανδημίας και αρχίζουν σιγά-σιγά να εμφανίζονται στον καλοκαιρινό ορίζοντα. Έτσι για την ώρα οι Έλληνες είναι η πρώτη λύση.

“ΕΝ ΑΝΔΡΩ”  

 

 

 

 

 

1 Σχόλιο

  1. Ο/Η Συχνός Επισκέπτης λέει:
    02/06/2020 στις 08:33

    Ας είναι αυτή η έλευση ο καλός οιωνός για την άφιξη περισσότερων τουριστικών σκαφών αναψυχής -κάθε τύπου και είδους- στο νησί της Ανδρου. Τα γραφικά μέρη του νησιού που έχουν διαφημιστεί πολύπλευρα από όλους μας (δημόσιους φορείς αλλά και ιδιώτες μεμονωμένα), μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων τουριστών. Ας εκμεταλλευτούμε θετικά το γεγονός οτι η Ανδρος είναι από τα κοντινότερα νησιά των Κυκλάδων στην Αττική γή. Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μην θέλει την τουριστική κίνηση του νησιού. Αν δε, φτιαχτούν και οι υποδομές στις μαρίνες του νησιού και το κεντρικό λιμάνι, θα μπορέσουμε να υποδεχθούμε περισσότερο κόσμο που κάνει διακοπές με τον συγκεκριμένο τρόπο.

    Απάντηση

Αφήστε ένα Σχόλιο Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα άρθρα

  • ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΝΕΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
  • Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
  • Η ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ: Το αέναο ταξίδι ανθρώπων και ονομάτων στον χώρο και στον χρόνο…
  • Π.Ν.Ο. 24ωρη Πανελλαδική απεργία στα πλοία
  • ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ στην Άνδρο. Όμως παραμένει κρίσιμη η κατάσταση με τα νερά…

Πρόσφατα Άρθρα

  • ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΝΕΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ21/02/2026
  • ΓΥΑΛΙΑ & ΝΕΙΜΠΟΡΙΟΣ: Όταν η θάλασσα βγήκε στην στεριά…20/02/2026
  • TΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», τo “Εν Άνδρω” και η ΕΡΤ19/02/2026
  • ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ: Αναγκαία η σωστή αποκατάσταση του δρόμου στις Στενιές19/02/2026
  • Π.Ν.Ο. 24ωρη Πανελλαδική απεργία στα πλοία18/02/2026

Ναυτικές Ιστορίες

    Πρόσφατα Σχόλια

    1. ATH στο ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ, ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ… «και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου εχθρού!…»
    2. Παναγιώτης στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    3. enandro στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    4. Γιάννης Κ. στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    5. Γρίπη στο ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ, ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ… «και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου εχθρού!…»

    Βίντεο

    • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ιδιωτική υπόθεση το ΔΣ του Δήμου Άνδρου για την κ. Τσατσομοίρου!
    • Λιμάνι Ραφήνας 1945-2015 (χρονογράφημα και βίντεο)
    • Η Μονή Παναχράντου της Άνδρου (βίντεο)
    • Το τελευταίο ρεμέτζο (βίντεο)
    • Δύο ανδριώτες ζωγράφοι – Δ.Βαρδακώστας & Γ.Σεργουλόπουλος (βίντεο)

    Ακολουθήστε μας

    • Facebook
    • Twitter

    Κατηγορίες Άρθρων

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (239)
    • ΑΡΘΡΑ (84)
    • ΘΕΜΑΤΑ (8)
    • ΙΣΤΟΡΙΑ (333)
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ (3.710)
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (23)
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1.476)
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (770)
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ (2.716)
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (1.083)
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (82)
    • ΧΡΗΣΙΜΑ (5)
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (351)

    Εν Άνδρω

    Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

     
       enandro.gr@gmail.com

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
    • ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    • ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΜΑΤΑ
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
    © Εν Άνδρω 2026. Powered by NinjaWeb