• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

  • Facebook
  • Twitter
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
Άνδρος enandro.gr@gmail.com
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

ΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ: Οι ιεροψάλτες της Άνδρου στο Συνεδριακό Κέντρο Κορθίου

Κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δημοσίευση: 20/12/2024 Σχόλια: 0

Γράφει ο Χαρίδημος

Στο Κόρθι στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 22/12 

Με αφορμή την προ των πυλών επερχόμενη εορτή των Χριστουγέννων, του μεγάλου μυστηρίου της ενσάρκου οικονομίας που αποτελεί το υψηλότερο, ευγενέστερο και τελειότερο έργο της δημιουργικής σοφίας και δυνάμεως του Θεού και με εύλογη την αιτία της ανάγκης για εξωστρέφεια φορέων και συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο νησί της Άνδρου, το μεσημέρι της Κυριακής 22 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 12:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Δημάρχου Ιωάννου Γλυνού που περικοσμεί τον οικισμό του Γιαλού στο Κόρθι πλησίον του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, θα πραγματοποιηθεί με την συμπαράσταση συλλόγων και επαγγελματιών της τοπικής κοινωνίας μία εκδήλωση από τον εξόχως δραστήριο Σύλλογο Ιεροψαλτών Και Φίλων Της Βυζαντινής Μουσικής Άνδρου «Η Πανάχραντος» υπό τον τίτλο «Οδεύοντας Προς Τα Χριστούγεννα».

Ο Κ. Λιοπύρος απονέμει έπαινο στον Γέροντα Ευδόκιμο για το έργο του στη Μονή Παναχράντου.

Στην εκδήλωση που θα εκκινήσει με μία σύντομη προσφώνηση του προέδρου κ. Κωνσταντίνου Λιοπύρου, θα συμμετέχουν η χορωδία του τμήματος του Συλλόγου που εδράζει στο Κόρθι με χοράρχη τον μουσικολογιώτατο ιεροψάλτη και διδάσκαλο βυζαντινής μουσικής κ. Κωνσταντίνο Χρυσοστόμου, η χορωδία του τμήματος του Συλλόγου που εδράζει στην Χώρα της Άνδρου με χοράρχη τον μουσικολογιώτατο ιεροψάλτη και διδάσκαλο της βυζαντινής μουσικής κ. Απόστολο Μαρκόπουλο, τα παιδικά τμήματα της χορευτικής ομάδας του Κορθίου και «Φολκς Ανγκλέ» με την συνοδεία νέων μουσικών και την επιμέλεια της Αυγουστίνας Μάστορη και της Γεωργίας Ξανθού και το κατηχητικό Κορθίου με την επιμέλεια των καθηγητριών. Η μουσικοχορευτική εκδήλωση θα επιστεφτεί με την ανάγνωση φιλολογικών και θεολογικών κειμένων από τους φερέλπιδες νέους Άννα Παντερλή και Σταμάτη Δούκισσα.

Στιγμιότυπο από την προετοιμασία της εκδήλωσης

Με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώνει κανείς μετά την πραγματοποίηση  της προηγούμενης εκδήλωσης του συλλόγου των ιεροψαλτών που τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως η οποία έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακή των Βαίων στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Χώρα της Άνδρου υπό τον τίτλο «Υμνολογικό Οδοιπορικό. Συνοδοιπόροι Του Θείου Πάθους. Αγία Και Μεγάλη Βδομάδα.», μία ευλογημένη συνέχεια που χαρακτηρίζεται από την τόσο αναγκαία για τον τόπο μας και την εποχή μας συνέργεια του Συλλόγου με τους τοπικούς φορείς για μία σύνολη κατά Χριστόν κοινωνικοποίηση.

Αν ο Αδάμ ήταν ο πατέρας της φυσικής γέννησης, ο Θεάνθρωπος Χριστός είναι ο πατέρας της πνευματικής αναγεννήσεως. Η Ένσαρκος Οικονομία, η σάρκωση του Θεού επισυνέβη για να επανατυπωθεί το αρχαίο κάλλος της εικόνας του Θεού, το εξαλειφθέν υπό της αμαρτίας στον άνθρωπο. Ας οδεύσουμε ομοθυμαδόν προς τον αιγιαλό του όρμου Κορθίου και κατόπιν νοερώς με το άκουσμα των κατανυκτικότατων τροπαρίων της εορτής προς το ταπεινό σπήλαιο της Βηθλεέμ για να προσκυνήσουμε τον Υιό του Θεού και να συμψάλλουμε το «Δόξα Εν Υψίστοις Θεώ Και Επί Γης Ειρήνη…»

Αφήστε ένα Σχόλιο Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα άρθρα

  • ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ: Τι συμβαίνει με τις ΑΠΕ και τις μπαταρίες ενέργειας;
  • ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ ή όταν η παραδοσιακή κουζίνα γίνεται διεθνής ατραξιόν για πρίγκιπες και σταρ!
  • Τέθηκε ο θεμέλιος λίθος του κλειστού αθλητικού κέντρου στο Γαύριο 11 χρόνια μετά την εξαγγελία του!!!
  • Ορισμός Αντιδημάρχων Δήμου Άνδρου: Ποιοι διοικούν και τι αρμοδιότητες θα έχουν…
  • Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΟΥΣΟΥΔΗ ουδεμία ευθύνη φέρει για ότι συμβαίνει στην Άνδρο!!!

Πρόσφατα Άρθρα

  • ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ: Τι συμβαίνει με τις ΑΠΕ και τις μπαταρίες ενέργειας;01/10/2026
  • ΓΙΑΛΙΑ: Νέα εκτεταμένη καθίζηση, απέτυχε πλήρως η επισκευή της άνοιξης!…01/10/2026
  • ΑΚΥΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ – ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ30/09/2026
  • Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων λέει «όχι», το ΚΑΣ του Υπουργείου Πολιτισμού λέει «ναι» στη δόμηση! Γιατί το αλαλούμ;30/09/2026
  • Για κακουργήματα κατηγορίες στην πολεοδομία της Μυκόνου! Τι γίνεται με καταγγελίες που έχουν γίνει και στην Άνδρο;30/09/2026

Ναυτικές Ιστορίες

    Πρόσφατα Σχόλια

    1. Αθανάσιος Χαραλαμπόπουλος στο ΓΙΑΛΙΑ: Νέα εκτεταμένη καθίζηση, απέτυχε πλήρως η επισκευή της άνοιξης!…
    2. Δημήτρης στο ΠΡΟΣΟΧΗ: Ακόμα παίρνουν πινακίδες στο Γαύριο! Σχετικά με την αστυνόμευση στο λιμάνι της Άνδρου…
    3. Ένας αγανακτισμενος πολίτης στο Για κακουργήματα κατηγορίες στην πολεοδομία της Μυκόνου! Τι γίνεται με καταγγελίες που έχουν γίνει και στην Άνδρο;
    4. Χαρακας στο Για κακουργήματα κατηγορίες στην πολεοδομία της Μυκόνου! Τι γίνεται με καταγγελίες που έχουν γίνει και στην Άνδρο;
    5. Αγανακτισμενος πολίτης στο Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων λέει «όχι», το ΚΑΣ του Υπουργείου Πολιτισμού λέει «ναι» στη δόμηση! Γιατί το αλαλούμ;

    Βίντεο

    • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ιδιωτική υπόθεση το ΔΣ του Δήμου Άνδρου για την κ. Τσατσομοίρου!
    • Λιμάνι Ραφήνας 1945-2015 (χρονογράφημα και βίντεο)
    • Η Μονή Παναχράντου της Άνδρου (βίντεο)
    • Το τελευταίο ρεμέτζο (βίντεο)
    • Δύο ανδριώτες ζωγράφοι – Δ.Βαρδακώστας & Γ.Σεργουλόπουλος (βίντεο)

    Ακολουθήστε μας

    • Facebook
    • Twitter

    Κατηγορίες Άρθρων

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (250)
    • ΑΡΘΡΑ (84)
    • ΘΕΜΑΤΑ (9)
    • ΙΣΤΟΡΙΑ (351)
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ (3,911)
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (23)
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1,598)
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (818)
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ (2,816)
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (1,126)
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (82)
    • ΧΡΗΣΙΜΑ (5)
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (359)

    Εν Άνδρω

    Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

     
       enandro.gr@gmail.com

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
    • ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    • ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΜΑΤΑ
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
    © Εν Άνδρω 2026. Powered by NinjaWeb