Παγκόσμιος για τέταρτη φορά ο ανδριώτης Δημοσθένης Αδάμης!

 

Φωτογραφία του Δημοσθένη Αδάμη από το βίντεο καθώς πλησιάζει το μεγάλο ψάρι, ονόματι λίτσα, με το καμάκι...

(Ο άνθρωπος υπήρξε θηρευτής από αρχαιοτάτων χρόνων. Από τον καιρό που περπάτησε στα δύο πόδια υπήρξε κυνηγός και ψαράς για να βρει την τροφή του. Σήμερα οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί για να κυνηγά και να ψαρεύει είναι πολύ εξελιγμένες. Αλλά δεν παύει να χρησιμοποιεί και αρχαίες τεχνικές. Μια από αυτές είναι το καμάκι. Με την τεχνική αυτή ο Δημοσθένης Αδάμης πέτυχε ένα ακόμα διεθνές ρεκόρ ψαρεύοντας ένα σπάνιο σε μέγεθος ψάρι. Το παρακάτω ρεπορτάζ συνεργάτη μας εξηγεί το πως ο θηρευτής πέτυχε και αναγνώρισε το ρεκόρ του - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Παγκόσμιος για τέταρτη φορά ο Ανδριώτης Δημοσθένης Αδάμης! Ο Δημοσθένης είναι γνωστός στους αναγνώστες του Εν Άνδρω γιατί έχουμε παρουσιάσει κι άλλες φορές τα επιτεύγματα του στην ερασιτεχνική αλιεία με την οποία ασχολείται από παιδί. Σήμερα είναι ένας πολύ έμπειρος ερασιτέχνης αλιέας με περγαμηνές. Ασχολείται με την υποβρύχια αλιεία και πλέον έχει στην κατοχή του 4 παγκόσμια ρεκόρ μεγαλύτερου ψαριού!

Το ψάρι στα χέρια του θηρευτή μέσα στο νερό. Φωτογραφία του Δημοσθένη Αδάμη μέσα στο νερό. 

Το τέταρτο στην σειρά παγκόσμιο ρεκόρ, ήρθε αφού κατάφερε να πιάσει μια μεγάλη λίτσα, άνω των 10 κιλών με polespear. Το polespear είναι ένα είδος καμακιού, με ένα μικρό ελαστικό στο πίσω μέρος του. Είναι πολύ δύσκολο στην χρήση και είναι σαν να λέμε ο πρόγονος του σημερινού ψαροτούφεκου. Με ένα τέτοιο καμάκι, είναι που κατάφερε τελικά να πιάσει την μεγάλη λίτσα! Έκανε την καταγραφή και στην συνέχεια την αίτηση για το ρεκόρ στην Αμερικάνικη Επιτροπή των παγκόσμιων ρεκόρ IUSA, η οποία και κατοχύρωσε το ψάρι σαν νέο παγκόσμιο ρεκόρ. 

Το 10 κιλών ψάρι στα χέρια του ψαρά. Όντως πολύ μεγάλο όταν το βλέπεις έξω από το νερό. Φωτογραφία Δημοσθένης Αδάμης.

Όπως αναφέρει ο Δήμος: « Οι λίτσες είναι πελαγικά, πολύ δυνατά και εντυπωσιακά ψάρια! Είναι ένα ιδιότροπο ψάρι, που λόγω των συνηθειών του, είναι αρκετά σπάνιο να το συναντήσει κάποιος. Καθώς τα ψάρια έχουν πολύ συγκεκριμένα περάσματα σε όλη την Ελλάδα, η συνάντηση μαζί τους σε κάθε άλλο μέρος παρά σε κάποιο πέρασμα, είναι σχεδόν απίθανη! Κάνοντας ψαροτούφεκο 25χρονια, έχω συναντήσει μεγάλες λίτσες μόνο 5 φορές, ψαρεύοντας μάλιστα σε μέρη που γνωρίζω ότι συχνάζουν! Έτσι όταν κατάφερα επιτέλους να συναντήσω και να πιάσω αυτή τη μεγάλη λίτσα των 10.7 κιλών, ήταν σαν να είχα επιτέλους στα χέρια μου το ιερό δισκοπότηρο! Καθώς όμως κανείς στο παρελθόν δεν είχε πιάσει λίτσα με polespear, το ψάρι κατοχυρώθηκε σαν παγκόσμιο ρεκόρ από την επιτροπή.»

Κ.Α.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet