Ξεκίνησε η πλήρης ανακατασκευή του Δημοτικού Σταδίου Άνδρου

Σκηνή από το ξήλωμα του χλοοτάπητα...

Ξεκίνησε η αλλαγή του κατεστραμμένου χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Άνδρου. Ο χλοοτάπητας λόγω του χορταριού φαινόταν καλός. Όμως λόγω της 20ετους χρήσης και μη συντήρησης είχε λακκούβες και είχε φθαρεί στις περιοχές των δύο τερμάτων ανεπανόρθωτα. Θυμίζουμε πως ο το Στάδιο και ο χλοοτάπητας κατασκευάστηκε από τον δήμαρχο Άνδρου Δημήτρη Γιαννίση το 2002. Επί μια 20ετία απλώς κουρευόταν και ποτιζόταν. Ουδείς τον συντήρησε πέραν αυτού του σημείου. Έπρεπε να φτάσουμε στο 2022 επί δημαρχίας Δημήτρη Λοτσάρη και αντιδημάρχου Χώρας Δημήτρη Γιαννίση για να γίνουν οι μελέτες από τη σημερινή διοίκηση και να βρει χρήματα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να γίνει η πλήρης ανακατασκευή του ημικατεστραμμένου Δημοτικού Σταδίου Άνδρου.

Ξεκίνησε λοιπόν το ξήλωμα του χλοοτάπητα σε βάθος αρκετών εκατοστών. Πρώτα θα περάσουν σωλήνες αποστράγγισης, σωλήνες ποτίσματος και στη συνέχεια θα ξαναφυτευτεί το χορτάρι. Με την αποστράγγιση δεν θα λιμνάζει το νερό και δεν θα δημιουργούνται λακκούβες.

Οι νέοι πυλώνες φτάνουν στη Χώρα...

Συνάμα προχωρούν και τα άλλα έργα. Έτσι, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι νέες βάσεις των τεσσάρων ολοκαίνουριων πυλώνων και έφτασαν ήδη από την Αθήνα και οι πυλώνες. Θα σηκωθούν με γερανούς και θα μπουν στη θέση τους την επόμενη εβδομάδα. 

Η νέα βάση ενός εκ των πυλώνων. Δίπλα ο παλιός που θα ξηλωθεί την επόμενη εβδομάδα...

Να προσθέσουμε πως και οι πυλώνες φωτισμού, που μπήκαν το 2002 δεν συντηρήθηκαν. Είχε φτάσει να έχουν καεί δεκάδες λάμπες φωτισμού. Ο πρώτος πυλώνας κατέβηκε το 2012 και έκτοτε δεν ξανανέβηκε. Στη συνέχεια έσβησε και κατέβηκε και δεύτερος πυλώνας. Η συνολική εικόνα του γηπέδου το 2019 ήταν αυτή της πλήρους εγκατάλειψης. Η φθορά που είχε ξεκινήσει γύρω στο 2013 έγινε πλήρης και οριστική μεταξύ 2014-2019. 

Η νέα βάση ενός εκ των τεσσάρων πυλώνων. Αυτού που έπεσε πρώτος το 2013. Τότε η αντιπολίτευση του κ. Γλυνού σχολίασε λίαν επιθετικά την εγκατάλειψη του σταδίου. Λίγα χρόνια αργότερα επί κ. Σουσούδη άρχισε κατάρρευση πυλώνων, φωτιστικών κλπ. 

Μπορεί η κ. Τσατσομοίρου, υπεύθυνη αθλητισμού της διοίκησης Σουσούδη να δήλωνε πως «γινόταν συντήρηση» στο γήπεδο. Όμως η συντήρηση ήταν μόνο το κούρεμα και το πότισμα. Και στους πυλώνες έσβηναν τα φώτα κι έπεφταν ο ένας μετά τον άλλο! Αυτά κι όποιος κατάλαβε – κατάλαβε…

Οι δύο πρώτοι πυλώνες έφτασαν με νταλίκα στην Χώρα...

Όταν ολοκληρωθεί ο χλοοτάπητας και οι 4 πυλώνες θα ξεκινήσει η ανακατασκευή του ταρτάν. Το Δημοτικό Στάδιο Άνδρου μέχρι το φθινόπωρο που θα αρχίσουν οι ποδοσφαιρικοί και αθλητικοί αγώνες της νέας περιόδου θα είναι έτοιμο και πλήρως ανακατασκευασμένο.

Κλείνουμε με το "απόφθεγμα" της προσκείμενης εφημερίδας στον προηγούμενο και αποτυχόντα δήμαρχο. κ. Θ. Σουσούδη: «δεν πρέπει να λέμε τόπο στους νέους, αλλά τόπο στους ικανούς». Για άλλο σκοπό γράφτηκε το "απόφθεγμα", αλλά στην περίπτωση του Δημοτικού Σταδίου Άνδρου ισχύει μιας και απεδείχθη πως μερικοί νέοι όπως ο κ. Λοτσάρης είναι και ικανοί. Αλλά απεδείχθη επίσης και πως και μερικοί μεγαλύτεροι σε ηλικία, όπως ο κ. Γιαννίσης, εξακολουθούν να παραμένουν πάντα ικανοί. Αντιθέτως ο προηγούμενος και αποτυχών δήμαρχος κ. Σουσούδης απέδειξε το "απόφθεγμα" αλλά από την ανάποδη: αν και πέρασε αισίως τα 60 χρόνια (άρα δεν είναι νέος) δεν ήταν ικανός να κάνει τίποτα επί 5ετία για το γήπεδο της Άνδρου. Ή, όπως σχολίασε αυτή την αδράνεια της 5ετίας θυμόσοφα ο Λ. Μπάλλας απαντώντας στην κ. Τσατσομοίρου: «το συντηρούσαμε, το συντηρούσαμε, αλλά... οι πυλώνες έπεσαν»!!!

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τόπο στα τιμημένα γηρατειά. Να παραμερισουν οι νέοι για τους 60ρηδες. Είναι αυτοί που με πάθος κυνηγάνε την καρέκλα. Συνταξιούχοι και συνταξιουχες, 60ρηδες χωρίς σύνταξη αφού ποτέ δεν έχουνε δουλέψει και 60ρηδες που ποτέ δεν χορτάσανε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Συνχαρητιρια για την πλήρη ανακατασκευή του σταδίου. Ένα έργο που πρόσφερε πολλά στην νεολαία του νησιού και μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερα και στην νεολαία αλλά και στην τοπική οικονομία του νησιού.Αγωνες τοπικοί πανκυκλαδικοι αιγαιοπελαγιτικοι αλλά γιατί όχι και εθνικοι η διεθνης αγωνες (το σταδιο ειναι ολυμπιακων προδιαγραφων και καπιοι απο παλια ειχαν φροντισει γιαυτο)μπορουν να προσφερουν παρα πολυ μεγαλη οικονομικη ενυσχιση στο νησι . Εάν δοθεί και μια προσοχή και στις υπόλοιπες εγκαταστασεις γήπεδο μπάσκετ τένις 5×5 κτλ μπορεί η περιοχή να γίνει ένα πρότυπο αθλητικό κέντρο πόλος έλξης και για πολλές ομάδες από Ελλάδα η εξωτερικό. Κατάλληλους ανθρώπους σε κατάλληλες θέσεις χρειαζόμαστε.Μεγαλη όμως προσοχή στην περετερο συντήρηση του σταδίου με 2 φροντιστες γνώστες και εκπαιδευμένους κατάλληλα για χόρτο και τάρταν και γενικα συντηρησεις σταδιων ωστε να μην ξαναφτασουμε να το πληρωνουμε σχεδόν καινούριο

This comment was minimized by the moderator on the site

Ελα Θεία!
Κάποιος δημοσκοπάει, ναι σου λεω!
Είχα ανέβει πάνω στην σκάλα, χτύπησε το mobile και απ την βιασύνη μου έπεσα και ήρθα τ ανάσκελα.
Σηκώθηκα και απάντησα, κατάλαβες , τα είπα όλα! Είπα ότι δεν είμαστε ότι κι ότι! Είπα ότι τυχαία βρεθήκαμε εδώ, είπα οτι ευτυχώς που υπάρχουμε, ευτυχώς! Αλληλούια!!
Αυτό με το χλωρό σανό που βάζουνε στο γήπεδο, δικό μας έργο είναι, ναι Θεία σου λέω δικό μας.
Το είχαμε φυτέψει εμείς πριν, μετά από τώρα δηλαδή και τσουπ φυτρώνει. Αυτό είναι και το παρουσιάζουνε σαν δικό τους γιατί τώρα φύτρωσε. Θα βγάλουμε ανακοίνωση. Τα παιδιά κάνουνε τώρα συνεδρίαση, που ξέρουνε και γράφουνε γερά ν απαντήσουνε.
Θεία πάμε καλά! Γιουπι!!! Τις έχουμε στο τσεπάκι τις εκλογές του 2028!!! Γιουπι, σ αφήνω! Πάω γιατί κόροσα απ την ζέστη. Αλληλούια!!