Δεύτερη η Άνδρος. Πρωταθλήτρια η Τήνος στα κορίτσια...

 Το μπάσκετ ήταν ο πρωταγωνιστής του διημέρου που διήρκεσαν οι τελικοί (Final 4) των κοριτσιών (μέχρι 14 ετών) των Κυκλάδων στην Άνδρο. Μαζί με το μπάσκετ νίκησε και το αθλητικό πνεύμα. Τα κορίτσια και των τεσσάρων ομάδων πάλεψαν, ίδρωσαν, αγχώθηκαν, νίκησαν, έχασαν, όμως έμαθαν πως χωρίς πόνο δεν υπάρχει κέρδος. No pain, no gain" που έγραφε και το πανώ του ΑΟ Άνδρου στις αυτοσχέδιες κερκίδες του Εμπειρίκιου Γυμναστηρίου. 

 Στο τέλος των αγώνων και οι τέσσερις ομάδες παρατεταγμένες σε σχήμα Π γύρω από τα έπαθλα περίμεναν την απονομή. Η απονομή ξεκίνησε με την βράβευση της πρώτης σκόρερ των αγώνων που ήταν το Νο 7 της Πάρου, που όπως γράψαμε και χτες ήταν μια κατηγορία μόνη της. Και την βράβευση της καλύτερης παίκτριας των αγώνων που ήταν το Νο 10 της Τήνου που ξεχώρισε για την σταθερότητα της. Τα βραβεία απένειμε ο πρώην πρόεδρος του ΑΟ Άνδρου Θ. Σουσούδης.

 

Ακολούθησε η βράβευση της καλύτερης πεντάδας των αγώνων. Τα βραβεία για την Άνδρο πήρε το Νο 16 και για την Τήνο το Νο 7. Για την Τήνο να πούμε πως είχε δύο παίκτριες στην τελική πεντάδα και το άξιζε γιατί είχε το καλύτερο σύνολο. 

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις της τέταρτης και της τρίτης ομάδας, Σαντορίνης και Πάρου αντιστοίχως. Την βράβευση έκανε ο δήμαρχος Άνδρου Δ. Λοτσάρης. Και μετά η βράβευση της δεύτερης ομάδας του τουρνουά, της Άνδρου. Την βράβευση έκανε ο έπαρχος Άνδρου Δ. Λάσκαρης.

Ο έπαρχος Άνδρου Δ. Λάσκαρης έκανε την βράβευση και της πρώτης ομάδας του Περιστερώνα Τήνου. Κι αυτό γιατί η Περιφέρεια και το Επαρχείο ήταν οι διοργανωτές και χρηματοδότες του τουρνουά.

Στο αγωνιστικό μέρος τώρα: τελικά στον τελικό ο ΑΟ Άνδρου πνίγηκε στο άγχος κι έχασε από την σαφώς πιο κοντρολαρισμένη ομάδα του Περιστερώνα Τήνου. Κι όμως αν ευστοχούσε σε μερικά από τα δεκάδες άστοχα σουτ σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης θα μπορούσε να είχε κάνει τον τελικό ντέρμπι. Όμως δεν τα κατάφερε χάρη στην πιεστική άμυνα της Τήνου και στις δεκάδες χαμένες μπαλιές που είχε στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα.  

Από την άλλη η Τήνος σαφώς πιο κοντρολαρισμένη ομάδα και με λιγότερο άγχος έκανε τον τελικό περίπατο μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο. Τα κορίτσια της Τήνου "έβλεπαν" το καλάθι της Άνδρου "βαρέλι" και τα κορίτσια της Άνδρου "έβλεπαν" της Τήνου "ποτήρι". Όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο η Άνδρος κατάφερε να γεφυρώσει την διαφορά και να χάσει με το αξιοπρεπές -11 πόντους.

 

 Νωρίτερα ο ΑΟ Πάρου, παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα της ΑΕ Σαντορίνης, κατάφερε με αντεπίθεση να κερδίσει τον αγώνα και την τρίτη θέση, με πρωταγωνίστρια το Νο 7 της ομάδας της Πάρου. 

Πρωταγωνιστής και ο κόσμος που παραβρέθηκε στους αγώνες και καταχειροκρότησε τις ομάδες. Ιδίως την ομάδα της Άνδρου που έδειξε αγωνιστικότητα. Ιδίως στο τελευταίο δεκάλεπτο του τελικού.

 Δύο καλές κουβέντες και για την γραμματεία των αγώνων και τους δύο εξαιρετικούς διαιτητές που άξιζαν με το παραπάνω το αναμνηστικό μετάλλιο που τους δόθηκε στο τέλος από τον δήμαρχο Άνδρου.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet