Κρίστοφ Βαζέχα & Αντώνης Αντωνιάδης: Δύο κορυφαίοι του ελληνικού ποδοσφαίρου στο Γαύριο !!!

Σε δείπνο στο Γαύριο της Άνδρου ο Αντώνης Αντωνιάδης και ο Κριστόφ Βαζέχα.

Εφέτος ο δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών του ελληνικού ποδοσφαίρου Κριστόφ Βαζέχα με τη συνδρομή του Porto Andros επέλεξε για μακρές διακοπές την Άνδρο (ξενοδοχείο Περάκη). Στην Άνδρο όμως είναι και ο Αντώνης Αντωνιάδης κι αυτός εκ των κορυφαίων ελλήνων σκόρερ όλων των εποχών και σταθερός καλοκαιρινός κάτοικος Γαυρίου λόγω της συζύγου του. Ο Αντωνιάδης μαθαίνοντας για τον Βαζέχα Που ζει μόνιμα στο Χαλάνδρι)  εξέφρασε την θέληση να συναντηθούν και να γνωριστούν καλύτερα.

Μια ιστορική συνάντηση δύο κορυφαίων σκόρερ του ελληνικού ποδοσφαίρου - Άνδρος Ιούλιος 2023

Την συνάντηση διοργάνωσε οι γνωστοί παναθηναϊκών φρονημάτων επαγγελματίες Φραγκίσκος Γαλαίος (Porto Andros) και Γιάννης Στυλιανός (Σουβλάκια Γαυρίου) στο εστιατόριο του δεύτερου γύρω από ένα τραπέζι με... φρέσκα ψάρια !!! Τα ψάρια ψάρεψε ο ίδιος ο  Γιάννης Στυλιανός, που προσέφερε και το δείπνο συνάντησης των δύο κορυφαίων σκόρερ του ελληνικού ποδοσφαίρου, που αναφέρθηκε σε αρκετές αθλητικές ιστοσελίδες. . Ο Γιάννης Στυλιανός πληροφόρησε το Εν Άνδρω για το ιστορικό δείπνο στο Γαύριο και ο Φραγκίσκος Γαλαίος έστειλε φωτογραφικό υλικό και βίντεο.

Βίντεο: Αντωνιάδης - Βαζέχα στην Άνδρο

Για την ιστορία να πούμε πως ο Κριστόφ Βαζέχα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα στις 17 Δεκεμβρίου του 1989. ‘Ηταν ένα ματς εναντίον της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ που έληξε 0-0. Οκτώ χρόνια νωρίτερα, τον Νοέμβριο του 1980, ο Αντώνης Αντωνιάδης, είχε τερματίσει την ποδοσφαιρική καριέρα του παίζοντας εναντίον της Δόξας Δράμας στη Λεωφόρο, όπου μάλιστα σκόραρε με εντυπωσιακό τρόπο.

 

Βράβευση Κριστόφ Βαζέχα από τον Αντώνη Αντωνιάδη, 26/1/1998

Οι δύο κορυφαίοι σκόρερ του ελληνικού ποδοσφαίρου με τις πολλές ευρωπαϊκές διακρίσεις δεν έτυχε δηλαδή ποτέ να συναντηθούν εντός γηπέδων. Και εκτός γηπέδων οι συναντήσεις τους ήταν λιγοστές και για εθιμοτυπικούς λόγους, όπως για παράδειγμα η απονομή από τον Αντώνη Αντωνιάδη στο Κριστόφ Βαζέχα στις 26 Ιανουαρίου 1998 το σκήπτρο του πρώτου σκόρερ όλων των εποχών του Παναθηναϊκού. Εκείνη την εποχή ο Κριστόφ Βαζέχα ξεπέρασε σε γκολ τον Αντώνη Αντωνιάδη. 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Ο Κριστόφ Βαζέχα πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο Άμστερνταμ κατά του Άγιαξ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλου Πρωταθλητριών Ευρώπης στις 3 Απριλίου 1996. Ο Παναθηναϊκός ήταν στους 4 της Ευρώπης. Ένα βήμα πριν τον τελικό εκείνης της χρονιάς.

Ο ΚΡΙΣΤΟΦ ΒΑΖΕΧΑ πέτυχε στην Α΄ κατηγορία Ελλάδας 244 γκολ σε 390 αγώνες και αναδείχθηκε τρεις φορές πρώτος σκόρερ (1994, 1995, 1998). Στο κύπελλο πέτυχε 50 γκολ σε 100 συμμετοχές και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις 25 γκολ σε 63 αγώνες. Πρόκειται για τον κορυφαίο ξένο του ελληνικού πρωταθλήματος σε τέρματα και συμμετοχές, όπως και τον δεύτερο σκόρερ όλων των εποχών της πρώτης κατηγορίας μετά τον Θωμά Μαύρο (260).

Ο Βαζέχα στο Γαύριο με τους επικεφαλής του Porto Andros

Με συνολικά 319 γκολ σε 553 επίσημους αγώνες για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, αποτελεί τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου (με μεγάλη διαφορά από τον Αντώνη Αντωνιάδη των 221) και το δεύτερο ποδοσφαιριστή με τις περισσότερες εμφανίσεις (ο Μίμης Δομάζος συμπλήρωσε 605 επίσημες),[2] διακρίσεις τις οποίες αναμένεται να διατηρήσει και στο μέλλον. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2004, σε ηλικία 39½ ετών.

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος 5 φορές (1970, 1972, 1973, 1974, 1975). Μάλιστα τα 39 του γκολ τη περίοδο 1971-72 είναι ρεκόρ ακατάρριπτο στην Α' Εθνική κατηγορία μέχρι σήμερα. Την ίδια χρονιά αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ στην Ευρώπη και πήρε το ασημένιο παπούτσι.

 

Ο Αντώνης Αντωνιάδης μπαίνει για τον τελικό του Γουέμπλευ το 1971 κόντρα στον Άγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ. 

Συμμετείχε στη μεγάλη ομάδα του 1971 που αγωνίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών απέναντι στον ΑΦΚ Άγιαξ. Ο Αντώνης Αντωνιάδης το 1971 αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ του Κυπέλου Πρωταθλητριών με 10 γκολ. Το 1982, μετά από 22 χρόνια καριέρας, εγκατέλειψε την ενεργό δράση.

"EN ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet