Άσκηση ετοιμότητας για ρύπανση στο Γαύριο. Επιβάλλεται η μαζική συμμετοχή.

 

Η φωτογραφία είναι από το πραγματικό περιστατικό της βύθισης του πλοίου Cabrera πέρσι στον Καμαπανό. Διακρίνονται τα θαλάσσια φράγματα που έχει βάλει το Λιμενικό που ήταν παρών στην όλη επιχείρηση τότε και θα είναι και αύριο παρών στα μαθήματα (φωτ. Εν Άνδρω). 

Άσκηση ετοιμότητας για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 και την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, στο Γαύριο. Η άσκηση για μια ακόμα χρονιά γίνεται από το Λιμενικό Ταμείο Άνδρου-Τήνου και θα συμμετάσχουν σε αυτήν το Λιμενικό, η Πυροσβεστική, οι Δασοπυροσβέστες, εθελοντές και μαθητές.

Το πρώτο μέρος της άσκησης θα είναι θεωρητικό και θα γίνει στο Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου. Το δεύτερο πρακτικό και θα γίνει στο λιμάνι του Γαυρίου.

Όσοι πολίτες επιθυμούν να λάβουν μέρος, να ενταχθούν σε ομάδες εθελοντών και να παρακολουθήσουν μαθήματα γύρω από την χρήση του εξοπλισμού αντιρυπανσης, των προστατευτικών φραγμάτων και τις μεθόδους που πρέπει να ακολουθήσουν σε περίπτωση ενός τραγικού συμβάντος με ολέθριες συνέπειες για το περιβάλλον του νησιού, μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 22830.23754 η με το Fax 22830.23752.

Την θεωρητική και πρακτική εξάσκηση έχει αναλάβει ειδικός εκπαιδευτής που φέρνει το Λιμενικό Ταμείο Άνδρου-Τήνου.

Η ενημέρωση επιβάλλεται για όλους όσους μπορούν μετά την ρύπανση που προκάλεσε στον Σαρωνικό η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη 2», αλλά και μετά το περιστατικό της βύθισης του Cabreraπου συνέβη στον Καμπανό. Σκοπός η ενημέρωση και εγρήγορση ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι να έχουν τις στοιχειωδώς απαιτούμενες γνώσεις, προκειμένου να σώσουν το νησί από μια ενδεχομένη καταστροφή.

Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet