Προβληματική η αύξηση του 15% στην επιβατική κίνηση. Σκέψεις για το τριήμερο.

 

Ήταν ένα γεμάτο τριήμερο αυτό της Θεοσκεπάστου και της 25ης. Συνέπεσαν οι δύο εορτές εφέτος. Και συνάμα συνέπεσε και η πρώτη επίσκεψη Προέδρου Δημοκρατίας στην Άνδρο - την ημέρα της πολιούχου της Άνδρου -, αλλα και οι Περιφερειακοί Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες 2018 στη Χώρα. Με τόσες γιορτές και τόσα γεγονότα η αύξηση από πέρσι ήταν μόνο περίπου 250 επιβάτες!

Τα παραπάνω αυτοκίνητα προήλθαν από τα δεκάδες τρέιλερ και τα αυτοκίνητα συνοδεία των ιστιοπλοϊκών αγώνων.  Συνεπώς η παραπάνω κίνηση από πέρσι οφειλόταν στους αγώνες και μόνο. Αυτό λέει το λιμεναρχείο.

Και αυτό κάτι λέει για την Άνδρο. Αλλά μάλλον δεν λέει τίποτα σε κυρία που έγραφε στο site της πως "η Θεοσκέπαστη έφερε κόσμο στην Άνδρο"! Κριμα γιατί - όπως μάς είπαν - είχε και την ευθύνη πληροφόρησης των αγώνων όπου ποέκυψε και το "μπλάκ άουτ"! Τι να περιμένεις όταν κάποιοι γράφουν ότι έρθει στο κεφάλι τους παρασιωπώντας λόγω άγνοιας την συμβολή των αγώνων στην αύξηση της κίνησης του τριημέρου.

Πρέπει οι επιχειρηματίες που δρουν στην Άνδρο να αντιληφθούν πως δεν πρέπει να περιμένουν να έρθουν να τους βρουν οι επισκέπτες. Αντιθέτως πρέπει αυτοί να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους. Πρέπει να αρχίσουν να οργανώνονται καλύτερα επαγγελματικά, να κάνουν το προϊόν τους περισσότερο ανταγωνιστικό, να πρωθήσουν την διαφήμιση στα κοινο που αναφέρεται η Άνδρος.

Να υπάρξει ένα πλάνο για την Άνδρο και τον τουρισμό - μιας και δεν έχουν κανένα οι αρμόδιοι τουριστικοί υπεύθυνοι. Να προσεγγίσουν το κοινό και να βγουν κι αυτοί μπροστά πιέζοντας για την ολοκλήρωση των υποδομών. Και ο ΧΥΤΥ είναι η πρώτη προτεραιότητα. Κανείς τους δεν θέλει να ακούσει για σκουπίδια στους δρόμους το καλοκαιρι! Όλοι νομίζουν πως υπάρχει "μαγικό ραβδί" για να βρεθεί τόπος να πάνε και άπειρος χρόνος για να γίνει αυτό.

Βεβαια υπάρχει η εύκολη και χουζούρικη εκτίμηση: είχε άστατο καιρό αυτές τις μέρες, η γιορτή ήταν νωρίς εφέτος κλπ. Αν μείνουμε σε αυτές τις εκτιμήσεις μάλλον θα περιμένουμε άδικα την ανάκαμψη του νησιού, που όλοι θέλουμε, αλλά τόσα χρόνια δεν έρχεται.

"Εν Άνδρω"..

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατί να πάρω τηλέφωνο κύριε Μπασαντή; Αν θέλετε κάτι στείλτε mail.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ευχαριστώ πολ΄θα στείλω mail

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντή, βρείτε επιτέλους...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Βρήκα επιτέλους! Εσάς. Σας ευχαριστώ για την παρέμβαση σας. ¨ηταν ένα βιστικό κείμενο χωρίς διόρθωσεις. Τις οποίες έκανα τώρα που είχα χρόνο. ... Πάρτε τηλέφωνο στο site. ...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro