Ανοιχτό Θέατρο, Δευτέρα 23/7: "Όταν θα έρθουν καλύτερες μέρες!"

 

Ξεκινά η καλοκαιρινή σαιζόν τη Δευτέρα 23 Ιουλίου στο Ανοιχτό θέατρο της Χώρας στην Άνδρο με μια καυστική επιθεώρηση του Γιώργου Δάμπαση με τραγούδια και σατυρικά σκετς της δεκαετίας του ’80. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Χάρρυ Κλυνν.

Γράφει για την παράσταση ο Γιώργος Δάμπασης:

«Στη νεότερη ιστορία μας η δεκαετία του ’80 υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική με θεαματικές πολιτικές και κοινωνικές ανακατατάξεις. Αποκαταστάθηκε η Εθνική Αντίσταση, καθιερώθηκε το πενθήμερο, νομοθετήθηκε η ισότητα των δύο φύλων, προχώρησε η ισότητα των δύο φύλων, ιδρύθηκαν ιδιωτικοί ραδιοσταθμοί και τηλεοπτικά κανάλια.

Στην ψυχαγωγία κυριάρχησε μεγάλο εύρος τραγουδιών όμως εκείνα που χαρακτήρισαν την εποχή ήταν τα τραγούδια του Κηλαηδόνη και του Σαββόπουλου. Στο θέατρο η Ελεύθερη Σκηνή ανανεώνει την Επιθεώρηση και τέλος ο Χάρρυ Κλυνν σατιρίζει με χιούμορ την επικαιρότητα μαζί με τις γελοιογραφίες του Κυρ.

Στην καθημερινότητα εμφανίζονται και διαφημίζονται προϊόντα με λίγες θερμίδες, ενώ στη γλώσσα της νεολαίας εισβάλλουν φράσεις όπως «καράφλιασα, δικέ μου», «κουφή γκόμενα», «είσαι πολύ μεγάλος, μάγκα μου».

Στο πολιτικό προσκήνιο πρωταγωνιστεί ο Ανδρέας Παπανδρέου και τα σύνθημα της «Αλλαγής». Και τέλος η οκταετία του ΠΑΣΟΚ καταλήγει με το σκάνδαλο Κοσκωτά και τα ειδικά δικαστήρια του βρώμικου ’89».

Όλα τα παραπάνω βρίσκουν μια θέση στην παράσταση που είναι σε κείμενα & σκηνοθεσία Γιώργου Δάμπαση, μουσική διεύθυνση Προκόπη Κωττάκη, χορογραφίες Ελευθερία Νιριανάκη, σκηνικά- Κοστούμια Έφη Κούτση, βίντεο: Κική Καλλίδου, φωτογραφία Γιάννη Παπασπύρου. Στα δρώμενα συμμετέχει και ο Σύλλογος Γυναικών Άνδρου.

Guest Stars: ο πρωταγωνιστής του θεάτρου Μιχάλης Μητρούσης, η σόου γούμαν Κωνσταντίνα και ο Βάιος Πράππας.

Πρωταγωνιστούν επίσης οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Λιλίκα Αντανασιώτη, Αντώνης Αντωνόπουλος, Στάθης Δανιηλίδης, Μαρία Ζαβίτσα, Παναγιώτης Ζαβίτσας, Έφη Κούτση, Ράνια Κωνσταντινίδη, Ρίκα Μουρίκη, Σαράντης Παντελιάς, Κατερίνα Σωρούλα και οι μικρές Μικαέλα Κωττάκη και Χλόη και Λουίζα Μπίστη.

Και δύο λεπτομέρειες

(α) Την παράσταση του Γιώργου Δάμπαση, όπως μάθαμε, θα παρακολουθήσουν δύο πολύ γνωστές ελληνίδες του καλλιτεχνικού χώρου, οι οποίες θα έρθουν ειδικά γι' αυτή στην Άνδρο: η Μιμή Ντενίση και η Βάνα Μπάρμπα. Και οι δύο θα φιλοξενηθούν στο εξοχικό γνωστού ανδριώτη πλοιοκτήτη.

(β) Ακόμα μάθαμε πως η παράσταση του Γιώργου Δάμπαση δεν συμπεριφέρθηκε εφέτος στο Φεστιβάλ Άνδρου! Σε τυχαία συνάντηση  μας τον ρωτήσαμε: «Γιατί;» Και η απάντηση του ήταν: «Ρωτήστε το Φεστιβάλ»!!!

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet