"Φουρτούνες" για τον Μιχάλη Γουλανδρή. "Στο σφυρί" τέσσερα σπίτια του!

Του Αντώνη Πιέρρου

«Οικονομικές φουρτούνες» για τον Μιχάλη Γουλανδρή, το γνωστό γόνο της μεγάλης οικογένειας πλοιοκτητών και καραβοκύρηδων της Άνδρου, ο οποίος είχε χρηματοδοτήσει παλαιότερα την κατασκευή του Δημοτικού Σταδίου Άνδρου. Δυο τράπεζες βγάζουν σε πλειστηριασμό τέσσερα διαμερίσματα-φιλέτα στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου, στην καρδιά της Αθήνας, που είχε αγοράσει με σκοπό να τα μεταπουλήσει, ασχολούμενος με το real estate.

Έχοντας αποκομίσει 24 εκατ. ευρώ από την πώληση της Π & Κ χρηματιστηριακής στην Εθνική Τράπεζα, ο Μιχάλης Γουλανδρής εντρυφεί στην αγορά ακριβών ακινήτων ανάμεσα στην Ηρώδου Αττικού και τη Βασιλέως Γεωργίου. Επένδυσε πάνω από 16 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στις παρυφές του Κολωνακίου, ευελπιστώντας ότι αργά ή γρήγορα θα πουλήσει με κέρδος.

Το μόνο που δεν είχε υπολογίσει ήταν η κρίση που ερχόταν αργά αλλά σταθερά να χτυπήσει την πόρτα τόσο της χώρας όσο και τη δική του.
Όταν ξέσπασε, ο Μιχάλης Γουλανδρής είχε την ευχέρεια να κινείται με την ίδια άνεση στους γνώριμους κύκλους του και την οικονομική ευμάρεια για τον τρόπο ζωής στον οποίο ήταν μαθημένος.

Μόνο που η κρίση στον χώρο του real estate γιγαντώθηκε τα επόμενα χρόνια και διαμερίσματα που είχε αποκτήσει παρέμεναν απούλητα, αφού υπήρχαν μεν ενδιαφερόμενοι, δεν ήθελαν όμως καταβάλουν το αντίστοιχο τίμημα.

Οι υποψήφιοι αγοραστές επιθυμούσαν να αγοράσουν όσο πιο φθηνά μπορούσαν ένα διαμέρισμα σε έναν από τους πλέον ακριβούς δρόμους της Αθήνας και ο εφοπλιστής προτίμησε να μην πουλήσει, αλλά να περιμένει ανάκαμψη της αγοράς.

Οι δανειακές του υποχρεώσεις σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αυξάνονταν όλα αυτά τα χρόνια, με αποτέλεσμα το όνομά του να προστεθεί στον κατάλογο των επωνύμων που βλέπουν την περιουσία τους να βγαίνει στο σφυρί.

ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΘΑΛΑΜΗΓΟΣ

Πριν από περίπου 7 χρόνια, όταν η κρίση φούντωνε, πούλησε την εντυπωσιακή θαλαμηγό του. Το «Beluga», μήκους 35 μέτρων, ήταν το προσωπικό του καταφύγιο, ενίοτε και το γραφείο του, αφού λατρεύει τη θάλασσα. Με αυτό γύρναγε τα καλοκαίρια τις Κυκλάδες και το Ιόνιο, φιλοξενώντας συχνά φίλους του, που απολάμβαναν τη φιλοξενία του και τις ανέσεις του σκάφους που μπορούσε να φιλοξενήσει έως δώδεκα άτομα. Τελικά, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2012, η θαλαμηγός πουλήθηκε για 3,4 εκατ. ευρώ σε Σαουδάραβα επιχειρηματία. Το deal έκλεισε στο Μονακό. 

Τα τέσσερα διαμερίσματα-«φιλέτα» επί της Βασιλέως Γεωργίου Β’ δεν κατάφεραν να βρουν νέους ιδιοκτήτες και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο πλειστηριάζονται για χρέη 15,5 εκατ. ευρώ σε δύο τράπεζες. Όλα βρίσκονται στην ίδια πολυκατοικία.

Το πιο ακριβό είναι μια κατοικία 700 τ.μ. που προέκυψε από την ένωση του τρίτου και του τέταρτου ορόφου. Η τιμή της πρώτης προσφοράς για το συγκεκριμένο διαμέρισμα με βάση την εμπορική του αξία είναι 9,150 εκατ. ευρώ, ποσό που φαντάζει εξωπραγματικό στην Ελλάδα της κρίσης.

Το επόμενο διαμέρισμα επιφάνειας 390 τ.μ. βρίσκεται στον δεύτερο όροφο της συγκεκριμένης πολυκατοικίας και η τιμή εκκίνησης για τον πλειστηριασμό ορίστηκε στα 4,875 εκατ. ευρώ. Ακολουθούν στη λίστα άλλα δύο διαμερίσματα, το πρώτο έκτασης 134 τ.μ. στο ισόγειο και το δεύτερο 166 τ.μ. στον τρίτο όροφο με τιμές εκκίνησης 735.000 και 765.000 ευρώ αντίστοιχα.

Η συνολική τους αξία, δηλαδή, ορίστηκε στα 15,5 εκατ. ευρώ και στις 25 Σεπτεμβρίου θα γίνει γνωστό αν τελικά θα πουληθούν ή αν ο πλειστηριασμός κηρυχθεί άγονος.

ΤΡΙΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ

Μετά την πρώτη του σύζυγο Ιωάννα Βότση και την Έλλη Στάη - με την Όλγα Τρέμη δεν παντρεύτηκαν - μια άγνωστη γοητευτική γυναίκα ανέβηκε μαζί του τα σκαλιά της εκκλησίας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Ο Μιχάλης Γουλανδρής αποφάσισε να κάνει για τρίτη φορά στη ζωή του το μεγάλο βήμα και να επισημοποιήσει τη σχέση του-στις 7 Ιουλίου του 2017- με τη γοητευτική κυρία Νένα Παρασκευοπούλου.

(πληροφορίες: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Για τον κ ''Λυπημένος'' .Είπα να σταματήσω την αντιπαράθεση;;;την ανταλλαγή απόψεων;αλλά είτε επειδή με προκαλείται είτε επειδή δεν καταλάβατε τι εννοούσα τα κάνω ''ψιλά'' .Και βέβαια φταίει το κράτος για την μη επάνδρωση του Κ.Υ κάτι μας λες κύριε... Όταν γράφω να επανδρώσουν οι εφοπλιστές το ΚΥ εννοώ να καταβάλλουν αυτοί με, τα πολλά λεφτά , σε γιατρούς ένα μισθό τέτοιο που να είναι κίνητρο να έρθουν στην Άνδρο αφού βέβαια τους έχουν εξασφαλίσει και την διαμονή τους.Δεν νομίζω ότι θα τους απαγόρευε κανείς να το κάνουν. Επειδή μιλάτε για δωρεές ....Το καταλάβατε Κύριε τώρα.. Και βέβαια είδα την σχολή για ναυτικούς που έχουν κάνει.......Τα υπόλοιπα που γράφετε τα αντιπαρέρχομαι,δεν ασχολούμαι. .............Καλημέρα σας

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο κ.no name επειδή δεν γνωρίζει οφείλω να του πω να μέμφεται το κράτος για την κακή επάνδρωση του Κ.Υ και τις όποιες ελλείψεις που αφορούν σε υλικοτεχνική υποδομή του και όχι τους ευεργέτες-δωρητές που και να ήθελαν δεν είναι στη θέση να καλύψουν τις κενές θέσεις του Κ.Υ.
Εκτός και αν εννοεί να φτιάξουν το δικό τους νοσοκομείο , να το στελεχώσουν και και να βάλλουν εξειδικευμένα μηχανήματα για τις όποιες ειδικότητες ιατρών αποφασίσουν(εάν αποφασίσουν) να αγνοήσουν το κλεινόν άστυ και να εγατασταθούν(με ότι αυτό συνεπάγεται απο πλευράς εξέλιξής τους...) στην Ανδρο. Κάτι ανάλογο επαγγέλεται ότι θα κάνη προσεχώς και ο κ.Βουραζέρης εφόσον και εκλεγεί έπαρχος.
Αλλά για να έλθω στο θέμα.Συμφωνώ και με το Γιάννη Ζιώτη και το σχόλειο του ''εν Ανδρω'' και έστω και καθυστερημένα ας μάθει ο κ.no name ότι ο κ.Μιχ.Γουλανδρής δαπάνησε ουκ ολίγα για την αγορά το πάλαι ποτέ υπερηχογραφικού μηχανήματος καρδιάς, μηχάνημα για δοκιμασία κοπώσεως, Holter ρυθμού και απινιδωτή μεταφερόμενο. Δυστυχώς δεν υπήρξε η οικονομοτεχνική υποστήριξη από πλευράς κράτους-όταν έληξαν οι εγγυήσεις-- και κάποια στιγμή όταν άρχισαν τα τεχνικά προβλήματα παροπλίσθηκαν(και λόγω παλαιάς τεχνολογίας-δεν υπήρχαν ανταλλακτικά ή ήσαν ασύμφορα και λόγω λογισμικού αργότερα ).
Αυτά τα λίγα για τον κύριο Μιχάλη Γουλανδρή. Και αν ήθελα αγαπητέ no name να τον λιβανίσω θα έγραφα επώνυμα.
(γι'αυτό θα εξακολουθήσω να γράφω-όποτε γράφω- σαν ΛΥΠΗΜΕΝΟΣ, γιατί τέτοιες αναφορές από συμπατριώτες με λυπούν αφάνταστα.
Κάτι ανάλογο με την επίθεση που είχε δεχθεί προ καιρού ο Γ.Ζιώτης)

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριέ Μπασαντη παρα πολυ ανθρωποι εφτασαν στο χειλος του γκρεμου με αυτη την καταραμενη κριση που μας μαστιζει τα τελευταια χρονια και ακομη περισσοτερο χειροτερεψε και χειροτερευει με τους σημερινους ηλιθιους φωστηρες που μας κυβερνουν (λιγα τα ψωμια τους).
Τωρα, οι οικογενειες Γουλανδρη, ειναι για την Ανδρο μας μεγαλοι ευεργετες και δωρητες οπως και ο Μιχαλης Γουλανδρης, οι γονεις του και η αδελφη του. Καλως η κακος ειχε μια ατυχια και ισως να βρισκεται σε καποια δυσκολη θεση αυτη την στιγμη ,αλλα ειμαι σιγουρος οτι καποια στιγμη θα ανακαμψη.Εσεις τωρα πηρατε αυτο το ρεπορταζ απο το Πρωτο Θεμα και το αναπαραγετε στι δικο σας site, γιατι? για να το διαβασουν κυριως καποιοι κακαντρεχεις συμπολιτες μας και να βγαλουν το δηλητηριο τους? ισως και την ικανοποιηση τους που καποιος γονος Γουλανδρη βρισκεται ισως ,επαναλαμβανω ισως σε καποια δυσκολη θεση? ξεχνωντας τις δωρεες και τις διαφορες ευεργεσιες που εχουν κανει για την Ανδρο μας οι οικογενειες Γουλανδρη.Ποσες γενιες Ανδριωτων δεν εχουν φαει ψωμι στην δουλεψη τους
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
(α) Δεν πήρα τιποτα. Μου το εστειλε ο συνεργάτης. Δεν αναπαρήγαγε το πρώτο θέμα. Μόλις στην πρώτη φράση αναφέρεται η ευεργεσία για το Στάδιο. Και κάποιοι άλλοι έγραψαν για την προσφορά του Μιχάλη Γουλανδρή.
(β) Αναπαρήχθη το ρεπορτάζ γιατί ο ίδιος ο Μ. Γουλανδρής με τους διάσημους γάμους του με επώνυμες της δημοσιογραφίας είχε μπει στον κύκλο των ενδιαφερόντων μιας κοινωνίας. Συνεπώς η αναφορά σε site της Αθηνας και στο δικό μας λογική. Η κρίση έφερε πολλούς στα άκρα. Έφερε και έναν επώνυμο που είχε προσφέρει στο νησί. Γι' αυτό έγινε η αναδημοσίευση. Και υπερασπιστήκαμε την όποια προσφορά του έναντι κάποιων κακεντρεχών. Αυτά δεν τα είδατε;
Ευχαριστώ για την παρέμβαση σας. Καληνύχτα σας

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η Άνδρος αντέχει στους αιώνες, γιατί είναι "φτιαγμένη" από καλά υλικά!

Για να συνεχίσει με επιτυχία την μακραίωνη πορεία της στο χρόνο, οφείλει να αναζητά την Ιστορία της, να συνδιαλέγεται μαζί της, να εμπνέεται, να κρατάει ζωντανές τις μνήμες και να μην ξεχνά τους ανθρώπους της...

Ο Μιχάλης Γουλανδρής αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ιστορίας του νησιού μας!

Έχει εξαιρετικά μεγάλη προσφορά και του οφείλουμε βαθύ σεβασμό, προσήλωση και ατέλειωτη αγάπη...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Πολύ σωστά τα λές Γιαννη...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ποιος μπορεί να πει κουβέντα για τους παλαιούς εφοπλιστές;;ΚΑΝΕΝΑΣ αυτοί ήταν πράγματι ευεργέτες αλλά και ο νεότερος κ Τάτος π.χ με το θεατράκι Άσε ''λυπημένε''μην κλαις που οι ''μικροί''στο πορτοφόλι εννοείς και άσημοι;;;;στάζουν φαρμάκι.Πλάκα κάνουμε για τους ''μεγαλοπορτοφολάδες''διάσημους που αντί για παντεσπάνι θα τρώνε ψωμί.Και παράτα κάτω το λιβανιστήρι .Για πες μας που είναι η επάνδρωση του ΚΥ με γιατρούς των βασικών ειδικοτήτων από δωρητές;;;κανένα καινούργιο ακτινολογικό μηχάνημα;;κανένα μηχάνημα υπερήχων;;είτε τα έκαναν και δεν το ξέρουμε; και αυτό βεβαίως δεν αφορά τον συγκεκριμένο Κύριο μόνο.Άντε γεια

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλύτερα να ξέρεις παρά να έχεις.......
Μιχαλάκη, φοβάμαι πως δεν ήξερες!
ΚΡΙΜΑ

This comment was minimized by the moderator on the site

Λάθος λάθος και τις γάτες τις ενδιαφέρει αν δεν υπάρχουν λεπτά ποιος θα τις ταίζει;;;χα χα χα πάντως το σκυλάκι του εφοπλιστή περνάει καλά ''πρώτη μούρη''και στον γάμο αυτό δεν νομίζω να κλάψει ποτέ το φιλέτο του το έχει εξασφαλισμένο χα χα χα Και επειδή λέτε αν έχω κάτι που να ενδιαφέρει την Άνδρο ρωτώ.Ποιος από τους υποψήφιους ''σωτήρες'' της Άνδρου έχει προσπαθήσει να ιδρυθεί στην Άνδρο μία σχολή ,ακαδημία την λένε τώρα εμπορικού ναυτικού;;ο Λοτσάρης που την υπόσχεται ας μας δείξει τις ενέργειες του όσα χρόνια ήταν έπαρχος .Αφήστε τους δημαρχαίους και τους υπόλοιπους,έτσι για να ξέρουμε τι μας λένε. ΤΩΡΑ. Καλά που υπήρξε το Ναυτικό Λύκειο, το τότε ,που έβγαλε πλοιάρχους της ηλικίας μου........

This comment was minimized by the moderator on the site

Eδώ ταιριάζει το: "δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται"
Οσο πιο ''μικρός'' και άσημος είναι κανένας τόσο περισσότερο δηλητήριο στάζει η γλώσσα του για τον επώνυμο και ειδικά στην περίπτωση τον κ.Μ.Γουλανδρή και ευεργέτη-δωρητή . Πιθανόν να έχη προβεί και σε άλλες δωρεές που δεν γνωρίζουμε γιατί ήσαν ανώνυμες και όχι υποχρεωτικά προς την ιδιαίτερη πατρίδα του την Ανδρο. Προφανώς οι σχολιάζοντες, δεν γνωρίζoυν και για την δωρεά μηχανημάτων που είχε κάνει προς το Κ.Υ γύρω στο 2000.
Αυτά τα ειρωνικά σχόλια γεμίζουν θλίψη,απογοήτευση τον κάθε υποψήφιο δωρητή και τον αποτρέπουν από φιλανθρωπικά έργα.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Και τι μπορεί να ενδιαφέρει τον κόσμο της Άνδρου η οικονομική κατάσταση του Μ Γουλανδρή;;;;α γι αυτό βλέπω όλες τις γάτες της Άνδρου να κλαίνε;;;χα χα χα και επειδή ρωτάτε τον ''χωραίτη''πόσα έδωσε αυτός και η γάτα του για την Άνδρω, εσείς πόσα έχετε δώσει;;και όσα έδωσε ο κ εφοπλιστής του τα δούλεψαν ΚΑΙ οι Άνδριώτες ναυτικοί ,μόνος του τα δούλεψε;;;;;;;;;;;Καλημέρα σας....
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ.
Αυτά γράφει ο συνεργάτης μας. Αυτά ανεβάσαμε κι εμείς. Αν έχετε καμιά καλύτερη ιστορία που να ενδιαφέρει την Άνδρο στειλτε την. Η άνοδος και η πτώση πάντα ενδιαφέρουν τους ανθρώπους. Τις γάτες όχι.
Καλημέρα σας

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τόσα τέλη και εφορίες που πληρώνω εγώ ή γάτα μου και οι υπόλοιποι ανδριωτες τα καλύπτουμε όλα αυτά τα χρόνια...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχετε δίκιο. Αλλά που πήγαν τα λεφτά σας όλα αυτά τα χρόνια; Τουλάχιστον το Στάδιο έμεινε... Αυτή είναι η διαφορά φίλε μου. Καλημέρα

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα