Αναβοκατέβηκαν αρκετές φορές τα νερά στο Νειμποριό. Σείστηκε η Ικαρία. Ζημιές σε σπίτια στη Σάμο...


Τα νερά αποτραβιούνται περίπου 20 μέτρα από το σημείο που ήταν. Το πλαστικό κράσπεδο αποκαλύπτεται ολόκληρο στην παραλία.

ΑΝΔΡΟΣ: Γύρω στις 15:02 τα νερά στο Νειμποριό της Άνδρου άρχισαν να αποτραβιούνται σιγά-σιγά. Πήγαν πίσω τουλάχιστον 15-20 μέτρα απόσταση από το σημείο που βρισκόντουσαν. Κι ένα πλαστικό κράσπεδο που είχε ξεχαστεί σε κάποιο σημείο αποκαλύφθηκε όλα, ενώ τα νερά πηγαίνενε πίσω του. Μέσα σε τρια λεπτά τα νερά γύρισαν πάλι πίσω και έφτασαν μέχρι την πεζογέφυρα σκεπάζοντας εντελώς το πλαστικό κράσπεδο που χάθηκε κάτω από τα νερά της θάλασσας.

Τα νερά επανέρχονται και βγαίνουν έξω μέχρι την πεζογέφυρα. Το πλαστικό κράσπεδο χάνεται κάτω από την επιφάνεια.

Η άνοδος και η κάθοδος τηε πιφανειας ήταν τουλάχιστον ένα μέτρο σε όλη την ακτή του κόλπου της Χώρας. Αυτό το φαινόμενο συνεχίστηκε επί μια ώρα και η θάλασσα ανέβηκε και κατέβηκε τουλάχιστον 3 φορές μέχρι τις 16:05. Η συχνότητα και η άνοδος και πτώση της στάθμης ήταν ολοένα και μεγαλύτερη τις επόμενες φορές.Ήταν εμφανές πως η θάλασσα ήταν ταραγμένη από το ταρακούνημα των 6,6 ρίχτερ.

Τα νερά έχουν αποτραβηχτεί 20 μέτρα!!!

Αυτό ήταν το πρώτο ορατό αποτέλεσμα του σεισμού στην Άνδρο, ο οποίος έγινε γύρω στις δύο βόρεια της αντικρυνής Σάμου, ο οποίος κούνησε και την Άνδρο.Και τέλος γ ύρω στις 16:30 πέρασε πάνω από την Χώρα της Άνδρου μεγάλο ελικόπτερο της πυροσβεστικής με κατεύθυνση την αντικρυνή Σάμο.

 

Τα νερά αποτραβιώνται. Από το σκούρο του βυθού το πόσα μέτρα έχοθν αποτραβηχτεί.

ΙΚΑΡΙΑ - ΣΑΜΟΣ: Μιλήσαμε με τον συνεργάτη, φίλο και αναγνωστη του Εν Άνδρω Στέλιο Καστανιά στην Ικαρία. Εκεί ο σεισμός ήταν πάρα πολύ δυνατός. Δεν μπορούσαν οι άνθρωποι να βγουν έξω από το σπίτι τους στο Γιαλισκάρι και στον Αρμενιστή, μας εξηγούσε. Στις Ράχες είχε κατολίσθηση βράχων.

Τα νερά επιστρέφουν και φτάνουν πέρα από το κανονικό φτάνοντας την πεζογέφυρα.

Όπως μάλιστα είπε με το Καρλόβασι της Σάμου, με το οποίο μίλησε, του είπαν πως ο σεισμός εκεί ήταν πολύ μεγάλος και πως σε αρκετά σπίτια είχαν εκατεμάνες ζημιές.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet