ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ: Άμεση ανάκληση & διόρθωση των δασικών χαρτών.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την άμεση ανάκληση των αναρτημένων δασικών χαρτών ζήτησε χθες 8 Μαρτίου 2021 με ομόφωνο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας. Το ψήφισμα βρίσκεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ).

Οι αναρτημένοι δασικοί χάρτες βρίθουν ανακριβειών με αποτέλεσμα να έχουν χαρακτηρίσει το μεγάλο μέρος του νησιού ως δασική έκταση, ενώ ουσιαστικά καταργούν στην πράξη  το τεκμήριο υπέρ των ιδιωτών που ισχύει, μεταξύ άλλων περιοχών, και στις Κυκλάδες.

Οι αναρτημένοι χάρτες μπορεί να οδηγήσουν σε δήμευση ιδιωτικών περιουσίων και προς αποφυγή τους θα αναγκάσουν τους ιδιώτες να καταβάλουν πολύ σημαντικά χρηματικά ποσά για να προστατεύσουν την περιούσια τους και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας και οικονομικής κρίσης  

Το ψήφισμα ζητά την αναθεώρηση ή και κατάργηση της άρθρου 5 παράγραφος 1 του ΠΔ 32/2016 και την κατάργηση της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του 2018 ώστε οι Δασικοί Χάρτες ώστε να διορθωθούν και να αντικατοπτρίζουν την πραγματική εικόνα των νησιών μας.

Ο Δήμος Άνδρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ν. Αιγαίου θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανακληθούν οι αναρτημένοι δασικοί χάρτες και να αποτυπωθεί η πραγματική εικόνα τόσο των δημόσιων όσο και των ιδιωτικών ιδιοκτησιών.

Τέλος, ο Δήμος Άνδρου ζήτησε τη συνδρομή και των 4 τοπικών βουλευτών ώστε να διορθωθεί άμεσα η αδικία, που δημιούργησαν για τους Ανδριώτες και τους Κυκλαδίτες οι αναρτημένοι δασικοί χάρτες.

Εκ του γραφείου του Δημάρχου Άνδρου

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ. Οι χαρτες αυτοι ειναι απο τo google Δεν πρεπει να ειναι αεροφωτογραφιες ετσι δειχνουν .Το θεμα ειναι οτι οι παππουδες μας και ολοι εμεις βιοποριζομεθα απο την υλοτομια σαν δεν ντρεπονται λιγο δηλαδη οταν ενας φυγει στο εξωτερικο για δεκα χρονια η για εικοσι και γυρισει πισω δεν οριζει την περιουσια του ? Θα την εχει παρει το δημοσιο? Οι τιτλοι που εχουμε δεν αρκουν΄? Πρεπει να υποστουμε το αγχος το τρεξιμο την αρκετα μεγαλη δαπανη για να τους αποδειξουμε οτι τα κτηματα ειναι δικα μας? Επρεπε κατα την ταπεινη μου γνωμη να γινει το κτηματολογιο πρωτα να δηλωσουμε τις περιουσιες μας και οτι ειναι χωρις τιτλους ας παει στο κρατος και οι ρεματιες αριστερα και δεξια οπου τελος παντων δεν ειναι ιδιοκτησια. Κατ αυτον τον τροπο θα παρουν και τις οικιες μας σε λιγο καιρο οσοι απουσιαζουν για χρονια και εχουν οι αυλες τους χορτα και το χρωμα στα κουφωματα και στο οικημα εχει ξεθωριασει και χαλαει η καλαισθησια του περιβαλοντος να πουν οτι δεν ειναι δικα μας και ειναι δικα τους .Τελικα στην ελλαδα οι ικανοι ανθρωποι ειναι καπου αλλου ενω τα σαλιγκαρια σε θεσεις κλειδια ! ΚΥΡΙΕ ΑΦΕΣ ΑΥΤΟΙΣ ΟΥ ΓΑΡ ΟΙΔΑΣΙ ΤΙ ΠΟΙΟΥΣΙ !