Σε καραντίνα οι δύο πλανόδιοι στην Άνδρο! 13 κρούσματα στις Κυκλάδες, 4.301 στην Ελλάδα.

Τα αυτοκίνητα των δύο πλανόδιων απολυμάνθηκαν πλήρως μέσα-έξω από δύο υπαλλήλους του Δήμου Άνδρου.

Μπορεί ο ΕΟΔΥ να μην ανακοίνωσε σήμερα τα δύο κρούσματα των δύο πλανοδίων εμπόρων που βρέθηκαν χτες θετικά μετά από έλεγχο του Κέντρου Υγείας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν διαπιστωμένοι δύο θετικοί ασθενείς στο νησί. Ευτυχώς όμως  που μετά από έγκαιρες και γρήγορες κινήσεις του δημάρχου Άνδρου μπήκαν σε ουσιαστική καραντίνα και απομονώθηκαν ουσιαστικά μέχρι να γίνουν καλά. Όμως με την ανίχνευση δύο κρουσμάτων πλανοδίων στην Άνδρο διαπιστώθηκε το κενό του συστήματος καραντίνας των νησιών πως πάσχει.

ΑΝΔΡΟΣ

Αναλυτικά, οι πλανόδιοι είχαν έρθει στο νησί χτες Δευτέρα στις 10:00. Μέχρι τις 16:00, που τους έγινε έλεγχος στο Κέντρο Υγείας Άνδρου, είχαν πουλήσει σε έναν κάτοικο κοτόπουλα. Οι πλανόδιοι έρχονται στο νησί ως έμποροι. Όμως, δεν έχουν δυνατότητα στέγης αν κάποιοι βρεθούν θετικοί. Έτσι η δυνατότητα καραντίνας αν συμβεί κάτι τέτοιο (πράγμα που συνέβη) αυτή επαφίεται στο νησί. Το νησί όμως λόγω της εποχής ΔΕΝ έχει ξενοδοχείο καραντίνας. Τα ξενοδοχεία καραντίνας ανακοινώνονται κεντρικά στην αρχή της σεζόν το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Όμως, αυτή τη στιγμή τα νησιά είναι σε καραντίνα!!! 

Στη συνέχεια δύο οδηγοί του Δήμου Άνδρου τα μετέφεραν στο λιμάνι του Γαυρίου και τα φόρτωσαν στο SuperFerry II

Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο βρέθηκε η δημοτική αρχή, αλλά και στις διαμαρτυρίες κατοίκων στην προσπάθεια αναζήτησης χώρου στέγασης και απομόνωσης τους. Αργά χτες το βράδυ βρέθηκε λύση, με πρωτοβουλία του δημάρχου, όταν ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου (εκεί που δεν δεχόταν κανείς τους πλανόδιους) δέχθηκε να το ανοίξει και να δώσει δύο δωμάτια για την καραντίνα. Όπου ήδη εγκαταστάθηκαν οι πλανόδιοι και οι οικογένειες τους. Αξίζει να προβληματιστούμε εδώ λίγο για το πόσο δύσκολα βρέθηκε κάποιος να ανοίξει το ξενοδοχείο του και να δώσει δύο δωμάτια σε ένα νησί - που από λάθη των αρμοδίων της Αθήνας - κινδύνευε να βρεθεί στο επίκεντρο μιας αρνητικής συζήτησης στα κανάλια.  

Σήμερα το μεσημέρι πάλι με πρωτοβουλία του δημάρχου τα δύο αυτοκίνητα των πλανόδιων απολυμάνθηκαν από δύο οδηγούς του Δήμου Άνδρου, που φόρεσαν υποχρεωτικά ειδικές στολές για να μπουν μέσα. Τα αυτοκίνητα μετέφεραν 9.000 κοτόπουλα!!! Οι πλανόδιοι είχαν πουλήσει στις λίγες ώρες που βρέθηκαν στο νησί (από τις 10:00 μέχρι τις 16:00) μόνο σε έναν πουλιά. Μετά έγινε ο έλεγχος βρέθηκαν θετικοί και μπήκαν σε καραντίνα.

Αργά το μεσημέρι τα δύο απολυμασμένα αυτοκίνητα φορτώθηκαν με τις οδηγίες του δημάρχου στο καράβι και ταξίδεψαν ασυνόδευτα στην Ραφήνα. Εκεί θα τα παραλάβουν συγγενείς των πλανοδίων. Κάποιος θα έπρεπε να φροντίσει για τα κοτόπουλα γιατί υπήρχε κίνδυνος να πεθάνουν χωρίς μέριμνα.

Τα δύο φορτηγά απολυμασμένα ταξίδεψαν ασυνόδευτα στη Ραφήνα όπου θα τα παραλάβουν συγγενείς των πλανοδίων που έχουν τεθεί σε καραντίνα στην Άνδρο από τον Δήμο  

Από τα παραπάνω παρατιθέμενα γίνεται φανερό πως ο Δήμος Άνδρου φορτώθηκε ένα θέμα, λόγω κενού της νομοθεσίας. Κάτι που επισήμανε με επείγουσα επιστολή του ο δήμαρχος Άνδρου σε τρεις υπουργούς. Το ότι το θέμα διευθετήθηκε με τον καλύτερο τρόπο από τον δήμαρχο και οι πλανόδιοι τέθηκαν σε ουσιαστική καραντίνα, χωρίς τα αυτοκίνητα τους και τα πουλιά τους, και το νησί μπορεί να λειτουργήσει με σχετική ασφάλεια, δεν σημαίνει πως μπορεί κάτι τέτοιο να επαναληφθεί.

Καλούνται το υπουργείο Ναυτιλίας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας να παρέμβουν άμεσα και ουσιαστικά, όπως ζήτησε και ο δήμαρχος Άνδρου, που κατάφερε και μάζεψε μια υπόθεση που θα μπορούσε με μια λάθος κίνηση να εκθέσει πολλαπλώς το νησί σε κίνδυνο, αλλά και την φήμη της Άνδρου, από λάθη άλλων.    

ΚΥΚΛΑΔΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος να σημειώσουμε πως στις Κυκλάδες είχαμε σήμερα 13 κρούσματα, 3 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας, 4 κρούσματα στην Π.Ε. Μήλου, 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου, 5 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου. Και στην Ελλάδα κορυφώθηκε η πανδημία, όπως προβλεπόταν από τους ειδικούς. Στα 4.309 ανήλθαν τα νέα κρούσματα, στους 751 οι διασωληνωμένοι, στους 79 οι θάνατοι. Κρίσιμες οι 526 εισαγωγές  νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας. Στην Αττική 1.883 κρούσματα, τα 486 στο κέντρο της Αθήνας, τα 296 στον Πειραιά και τα 269 στην Ανατολική Αττική. Ανεξέλεγκτη η διασπορά στη Θεσσαλονίκη όπου καταγράφηκαν 622 νέα κρούσματα. Πρόβλημα η διασπορά στις νεώτερες ηλικίες καθώς η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 44 έτη.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Χίλια μπράβο στον Κύριο Λοτσάρη για τα γρήγορα αντανακλαστικά του και τις απόλυτα σωστές και αποφασιστικές ενέργειες που έπραξε. Φαντάζεστε να είχαμε τώρα δήμαρχο τον Σουσούδη; Δεν θέλω ούτε να σκεφτώ τι θα συνέβαινε στο νησί με την ανικανότητα του.

This comment was minimized by the moderator on the site

Φημες οργιάζουν πως...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν δημοσιεύουμε φήμες που άπτονται των προσωπικών δεδομένων επωνύμων της εκκλησίας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο Δήμαρχε σε σένα και στο επιτελείο σου. Απλές αλλα σοβαρές κινήσεις και λύσεις , Αυτό θέλει ο πολίτης να ξέρει ότι ο Δημαρχός τον προστατεύει.

Τώρα εαν δεν έχεις πτύχιο απο το Harvard University ,οπως καποιοι αλλοι καμαρώνουν οτι εχουν (οχι βέβαια απο το Harvard ) δεν μας ενοχλεί.

This comment was minimized by the moderator on the site

Εύγε στο δήμαρχο και γενικότερα στην δημοτική αρχή , σπουδαίος τρόπος διαχείρισης της υπόθεσης αυτής.
Δεν θέλουμε να ξέρουμε τι ευτράπελα θα γινόταν υπο άλλη διοίκηση.
Και πάλι μπράβο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι σημαντικό η διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Άνδρου, να ενημερώσει τους κατοίκους του νησιού, σε τι ποσοστό είναι εμβολιασμένο το νοσηλευτικό, ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό.
Έρχονται σε επαφή καθημερινώς με ύποπτα και δυστυχώς μερικές φορές επιβεβαιωμένα Covid περιστατικά, (όπως χθες τους Ρομά), και συγχρόνως έρχονται σε επαφή με ηλικιωμένους και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Επειδή έχουν αρχίσει αλλού τα παρατράγουδα με υγιείς ασθενείς που νόσησαν από ανεμβολίαστους υγειονομικούς, είναι επιβεβλημένο να έχουμε ενημέρωση.

This comment was minimized by the moderator on the site

Το πλοιο πηρε μετρα / εκανε ενεργειες απολυμανσης / ηρθαν σε επαφη με προσωπικο / επιβατες .....πολλα ερωτηματικα......