Τρία κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Αλλά δύο κρούσματα σήμερα. Ανακοίνωση Δήμου Άνδρου για τα σχολεία...

Ειδικό συνεργείο από Αθήνα απολύμανε τα σχολεία στο Κόρθι με ειδικό μηχάνημα διάχυσης εσωτερικού χώρου.

Τρία κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα οι ΕΟΔΥ στην Άνδρο. Και τα τρία σχετίζονται με τους μαθητές του Κορθίου, που βρέθηκαν χτες θετικοί στον ιό. Σημειώνουμε πως οι δύο μαθητές βρέθηκαν θετικοί χτες, ενώ σήμερα βρέθηκαν θετικοί άλλοι δύο. Προφανώς ο ΕΟΔΥ έδωσε έναν εξ αυτών. Μετά και από τα δύο επιβεβαιωμένα σημερινά κρούσματα ανεστάλησαν τα δια ζώσης μαθήματα στη Β' λυκείου Κορθίου. Τα μαθήματα συνεχίζονται μέσω ιντερνέτ για δύο εβδομάδες.

Η εταιρεία είναι ειδικοί στις απολυμάνσεις, απεντομώσεις, μυοκτονίες και έχει επικεφαλής τον ανδριώτη Ζαΐρη.

Με εντολή δημάρχου έγινε σήμερα στα σχολεία του Κορθίου απολύμανση από την εξειδικευμένη εταιρεία Prostasia Pest Control Services S.A. που έχει έρθει από Αθήνα εδώ και αρκετές μέρες. Συγκεκριμένα έγινε απολύμανση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στο δημοτικό σχολείο, στο γυμνάσιο και στο λύκειο Κορθίου, καθώς και στο Δημοτικό Μουστακείου και στο ΕΠΑΛ. 

Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση στην περιοχή, ενώ οι αρμόδιοι συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς οι επαφές των παιδιών με μεγαλύτερους και μεταξύ τους μπορεί να δώσουν κι άλλα κρούσματα τις επόμενες μέρες. Στο Εν Άνδρω οι ειδικοί έχουν επισημάνει εδώ και τρεις μέρες τον κίνδυνο διασποράς του ιού μέσω των νέων που είναι συνήθως ασυμπτωματικοί και χαλαροί στα πρωτόκολλα και ιδιαίτερα κινητική ομάδα. Για τον λόγο αυτό οι αρμόδιοι συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή αυτές τις μέρες στην περιοχή.  

Ακολουθεί ανακοίνωση του Δήμου Άνδρου:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα σε σχολικές μονάδες της Άνδρου, λόγω απολυμάνσεων και άλλων εργασιών.

Αναστέλλεται η φυσική παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες του νησιού, κατόπιν σχετικών αιτημάτων από σχολεία και δυνάμει Αποφάσεων Δημάρχου Άνδρου.

Πιο συγκεκριμένα, με τηλεκπαίδευση θα γίνουν τα μαθήματα:

  • Την Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021 στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΡΜΟΥ ΚΟΡΘΙΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΥΣ (ΜΟΥΣΤΑΚΕΙΟ), στο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΛΤ ΚΟΡΘΙΟΥ και στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΠΑΛ ΚΟΡΘΙΟΥ (ΜΟΥΣΤΑΚΕΙΟ), λόγω σημερινής (12.05.21) εφαρμογής απολυμαντικού σκευάσματος με αποδεδειγμένη δράση κατά των ελυτροφόρων ιών, το οποίο συνιστάται από τον κατασκευαστή του να παραμείνει στις επιφάνειες τουλάχιστον 24 ώρες, για την αποτελεσματική και ασφαλή εφαρμογή του.
  • Την Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021 και την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021, στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΣΑΡΙΑΣ, κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου Διδασκόντων της εν λόγω μονάδας γι’ αναστολή δια ζώσης των μαθημάτων λόγω εργασιών τοποθέτησης αγωγού λυμάτων στην είσοδό της, γεγονός που θ’ αποκλείσει την ομαλή διέλευση του μαθητικού και εκπαιδευτικού πληθυσμού, καθώς και την ύπαρξη συνεχούς όχλησης στην εκπαιδευτική διαδικασία από τη λειτουργία των μηχανημάτων.

Η εκπαιδευτική λειτουργία δε θα διακοπεί, αλλά θα πραγματοποιηθεί κανονικά μέσω της διαδικασίας της τηλεκπαίδευσης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παρακαλείται η κυρία που μας αντιγράφει συστηματικά και ασύστολα από την Αθήνα να αλλάζει τουλάχιστον τους τίτλους των ρεπορτάζ που αντιγράφει. Κάτι να κάνει κι αυτή που προσποιείτε την ενημερωτική κλέβοντας από άλλους.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Με τόσα πλοία από αυτή την εβδομάδα στη γραμμή μας δεν δικαιολογείται πάντως η έλλειψη οποιουδήποτε αγαθού απο την Ανδρο, παρά μόνον εφόσον κάτι συγκεκριμένο δεν υπάρχει εντός της Ελληνικής αγοράς. Θεωρώ οτι τα self test, για τα οποία γίνεται λόγος στο προηγούμενο σχόλιο, υπάρχουν ως προϊόντα σε stock στις ελληνικές φαρμακαποθήκες. Είναι προϊον ευρείας ζήτησης το τελευταίο διάστημα άλλωστε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ότι σήμερα ψάχναμε σε όλα τα φαρμακεία της Άνδρου για το self test για τα παιδιά μας και δεν είχαν το ξέρετε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Όχι κι ευχαριστούμε για την πληροφορία. Αν την είχαμε εγκαίρως θα την είχαμε γράψει ώστε να υπάρξει πίεση για μεγαλύτερη προνοητικότητα από όλους...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro