ΑΝΔΡΟΣ: Δύο ακόμα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα. Οδηγίες και έκκληση των αρχών…

 

Συνεχή rapid test κάνουν ο ΕΟΔΥ και το Κέντρο Υγείας σε συνεργασία με τον Δήμο Άνδρου. Όλοι που θεωρούν ότι μπορεί να είχαν κάποια επαφή πρέπει να κάνουν τεστ και να τηρήσουν τους κανόνες απομόνωσης...

Δύο ακόμα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ανθρώπους από Κόρθι, που ανησύχησαν κι έκαναν χτες τεστ. Συνολικά μαζί με τα 7 σημερινά που βρέθηκαν από τα μαζικά τεστ που έγιναν νωρίτερα στην περιοχή το Κόρθι έχει 9 κρούσματα πιβεβαιωμένα με rappid test του ΕΟΔΥ σε δύο μέρες.

Επιβεβαιώνεται λοιπόν η πληροφορία που έδωσαν οι υγειονομικές αρχές πως σε συγκεκριμένα μέρη υπάρχει διασπορά, η οποία πρέπει να ελεγχθεί. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν απομονωθούν και δεν κυκλοφορούν όσοι είχαν επαφή με δηλωμένα κρούσματα.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους θα πρέπει όσοι έχουν υποψία επαφής να κάνουν τεστ. Είτε rapid test είτε self test. Κάθε θετικός στον ιό, είτε έχει συμπτώματα είτε όχι, πρέπει να τηρήσει την απομόνωση. Διαφορετικά δεν θα μπορέσει να περιοριστεί η διασπορά, που παρατηρείται αυτές τις 10 μέρες. Αυτές είναι οι οδηγίες των αρμοδίων  και αυτές μεταφέρουμε επακριβώς στους αναγνώστες.  

Κατά τα άλλα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 10 κρούσματα στις Κυκλάδες σήμερα. Αναλυτικά, 2 κρούσματα στην Π.Ε. Άνδρου, 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας, 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου, 3 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου και  3 κρούσματα στην Π.Ε. Τήνου. Αναλογικά η Άνδρος έχει αρχίσει πια να κινείται στους μέσους όρους και των άλλων νησιών των Κυκλάδων που έχουν κρούσματα κορονοϊού.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

Ακολουθεί ανοικτή επιστολή - έκκληση του δημάρχου Άνδρου Δ. Λοτσάρη για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων:

ANOIKTH ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΕΚΚΛΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Προς κατοίκους, δημότες και επισκέπτες της Άνδρου,

Παρακαλώ θερμά για την τήρηση των μέτρων της καραντίνας και του αυτοπεριορισμού,  σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Εάν διαγνωστείτε με θετικό αποτέλεσμα ή εάν είστε Στενή Επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος, παρακαλώ να επικοινωνήσετε άμεσα με τον ιατρό σας ή το Κέντρο Υγείας Άνδρου (2282360001) για ιατρικές οδηγίες ή με τον ΕΟΔΥ στο τηλέφωνο 2105212054. Όπως συμβουλεύει ο ΕΟΔΥ, εάν είστε θετικοί με ήπια ή χωρίς συμπτώματα ή θεωρείστε  στενές επαφές θετικού κρούσματος, παραμείνατε σε καραντίνα.

Οδηγίες και περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ:

 Αν ανήκετε στην κατηγορία των ατόμων, που είτε είχαν νοσήσει στο παρελθόν και παραμένετε ασυμπτωματικοί, είτε είναι πλήρως εμβολιασμένα, ΜΟΝΟ τότε μπορείτε να εξαιρεθείτε από την καραντίνα.

Τήρηση των μέτρων σημαίνει, πως η Άνδρος παραμένει ασφαλής προορισμός.

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet