Η Άνδρος βάφτηκε σταχτιά πνιγμένη στην καπνιά!!!

 

Χώρα Άνδρου. Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018, ώρα 20:15. Βρισκόμαστε περίπου 45-50 ναυτικά μίλια από Ραφήνα/Βουτζά. Κι όμως ο καπνός από την μεγάλη φωτιά της Αττικής έχει πνίξει την πόλη και την κοιλάδα των Λειβαδίων και έχει τυλίξει ασφυκτικά τους Γερακώνες. Ένα τεράστιο σταχτί σύννεφο έχει εξαφανίσει τα Φάλικα και την Μονή Παναχράντου. Όλα έχουν χαθεί από το τεράστιο σύννεφο καπνού που ταξιδεψε με τον αέρα 70-80 χιλιόμετρα από τις παραλίες και τα βουνά της Αττικής να περάσει απόν την Άνδρο και να συνεχίσει στο Κεντρικό Αιγαίο (φωτ. Εν Άνδρω).

 

Χώρα Άνδρου. Μια ακόμα λήψη από διαφορετική γωνία. Η Χώρα της Άνδρου. Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018, ώρα 20:10. Το σταχτί σύννεφο της κάπνας από την μεγάλη πυρκαγιά της Αττικής έχει σβήσει το φως του δειλινού. Μοιάζει χειμώνας. Κι όμως είναι καλοκαίρι. Η μεγάλη καταστροφή της Αττικής έχει φτάσει στην Άνδρο (φωτ. Εν Άνδρω).

 Άλλη μια λήψη της Χώρας και των Γερακώνων. Πάνω τους το σύννεφο του καπνού, που μεταφέρει το μήνυμα της μεγάλης καταστρροφής που συνετελέσθηκε 45-50 ναυτικά μίλια μακριά (φωτ. Εν Άνδρω).

 Μια λήψη με τηλεφακό. Η Χώρα πνιγμένη στον καπνό! Το Βραχνού αχνοφαίνεται! Φάλικα και Μονή Παναχράντου... έχουν εξαφανιστεί! Δευτέρα, 23 Ιουλίου, ώρα 20:20, τοποθεσία φωτογραφίας λιμάνι Χώρας Άνδρου. Το δειλινό αχνοφέγγει προς το κόκκινο πάνω από το σταχτί σάβανο που τύλιξε τα πάντα στην Άνδρο. Ο ουρανός καθάρισε γύρω στις 22:00-22:30 το βράδυ... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Μια ακόμα λήψη των Γερακώνων και της Χώρας από τον Νειμποριό. Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018, ώρα 20:15. Ένα βουνό ύψους 700 μέτρων περίπου έχει χαθεί από την κάπνα της Αττικής. Από το μοναστήρι τηλεφωνούσαν ρωτώντας τι βλέπουμε εμείς οι έξω από το σύννεφο του καπνού. Λίγα πράγμνατα ήταν η απάντηση. Την Χώρα πνιγμένη στην καπνιά και το βουνό χαμένο στο σταχτί σύννεφο... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Λίγο νωρίτερα - γύρω στις 19:00 - το τηλέφωνο χτυπούσε. Ήταν από τις Στενιές ο Γιώργος Στεφάνου. "Πρέπει να έχει πάρει φωτιά πάνω από την Βουρκωτή. Ξέρεις κάτι;" Του είπα: "καίγεται η Αττική και ο καπνός έχει φτάσει εδώ!". Έκπληκτος! Δεν το πίστευε! Λίγο αργότερα - γύρω στις 20:10 μια λήψη βιαστική του χωριού που ήταν πνιγμένο στην κάπνα από την φωτιά που έκαψε την Αττική (φωτ. Εν Άνδρω).

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς ήταν μια βιβλική καταστροφή, για την οποία κανείς δεν μπορεσε να κάνει τίποτε, ρίχνοντας το φταίξιμο στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Το θέμα όμως είναι πως πιαστήκαμε απροετοίμαστοι ως κράτος, όταν δεν πήραμε μέτρα πυροπροστασίας από τον Μαϊο ως οφείλαμε. Οι ίδιες οι αρχές αν σε πιάσουν να καίς οτιδήποτε εν μέσω αντιπυρικης περιόδου, σου επιβάλλουν πρόστιμο και μάλιστα σεβαστού ποσού. Ελα ομως που είναι εκείνες, οι οποίες δεν ήταν παρά στο ελάχιστο προετοιμασμένες για το ενδεχόμενο μεγάλων πυρκαγιών.. Δεν είναι οξύμωρο αυτό? Δεν προκαλεί θλήψη να βλέπεις ανθρώπινες ζωές να χάνονται τόσο άδικα στο 2018? Το να χαθεί μια περιουσία, θα πει καποιος ας χαθεί, ομως το να χαθεί εστω και ένας άνθρωπος, είναι κρίμα, ειδικά με τον τρόπο που χάθηκαν οι περισσότεροι συνάνθρωποί μας στις περιοχές γύρω απο τη Ραφήνα (Μάτι, Βουτζάς, Ζούμπερη, κ.α.). Καλό θα ήτνα να συγκεντρωθούν από την Ανδρο είδη πρώτης ανάγκης, όπως ξηρά τροφή και ρουχισμός, ώστε να μεταφερθούν στις πληγείσες περιοχές με τα πλοία της γραμμής, που τα περισσότερα εχθές συνέδραμαν στη διάσωση ανθρώπων απο τη θαλάσσια περιοχή γυρω απο το Μάτι εχθες βράδυ.