ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ: Ένας ξεχωριστός... "Τόπος" !...

ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ ΕΝΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ..."ΤΟΠΟΣ"!...

Οι άνθρωποι ξεκίνησαν ήσυχα κι απλά. Όμως είχαν σχέδια. Ενδιαφέροντα και πρωτότυπα. Και κάπως έτσι εδώ και κάποιους μήνες άρχισαν να στήνουν το εστιατόριο-μπαρ "Τόπος" στην παραλία του Αγίου Πέτρου. Στόχος ένα εστιατόριο επιπέδου στην Άνδρο. Αφετηρία τους το Νέο Ψυχικό όπου διατηρούν ήδη μαγαζί εστίασης. Κίνητρο τους ο θαυμασμός τους για την φύση και το περιβάλλον της Άνδρου, όπου κάποιοι εκ των συνεταίρων είναι γηγενείς κι άλλοι εραστές της Άνδρου, με την οποία έχουν δεθεί επί 20ετία. Και κάπως έτσι ενοικίασαν μια πολύ μεγάλη έκταση όπου ήδη υπήρχε από πριν μαγαζί εστιάσης, που αποχώρησε από την καλοκαιρινή τουριστική αγορά.  

Το μάλλον πρωτότυπο για τα δεδομένα της Άνδρου πως μαζί με το εστιατόριο-μπαρ προέβλεψαν την ενοικίαση χώρου για ένα τεράστιο πάρκινγκ ώστε μπροστά από τον "Τόπο" να υπάρχει τόπος και θέα... 

Να υπάρχει άνεση και αισθητική όπου το πράσινο και η φύση να κυριαρχούν. Είδαν το εστιατόριο-μπαρ σε μια ενότητα με τον υπόλοιπο χώρο του οικοπέδου που έκοψε κάποτε στη μέση ο παραλιακός δρόμος. Με το πράσινο είδαν πως θα επερχόταν μια "ενοποίηση". Και φύτεψαν φοίνικες μιας και ήδη υπήρχαν στο διπλανό υπαίθριο χώρο εδώ και πολλές δεκαετίες, όπως φαίνεται στην εικόνα... 

Ακολούθησε το παραλιακό μέρος με ξαπλώστρες και με την επερχόμενη δημιουργία ενός κιοσκιού ως beach-bar...

Και ο χώρος ολοκληρωνόταν με μια απέραντη αμμουδιά στην υπάρχουσα παραλία του Αγίου Πέτρου, όπου την ζεστή καλοκαιρινή βραδιά έχουν ήδη αγκυροβολήσει στ΄ ανοικτά μια σειρά ιστιοφόρα δίνοντας μια επιπλέον αίσθηση καλοκαιριού και διακοπών...

 

 ΕΝΑ ΜΠΑΡ ΜΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ...

Και τώρα πάμε στον ξεχωριστό "Τόπο", όπου ξεχωρίζει από μακριά ένας καλαίσθητος τόπος όπου είναι το μπαρ. Το ποτά σε ξύλινα ράφια στη σειρά μπροστά από μια καλαμιά. Πιο μπροστά ο πάγκος. Και στο ενδιάμεσο ο Μάριος, ο μπάρμαν. Με ένα τεράστιο χαμόγελο. Και την ευχέρεια του μπάρμαν με τα μπουκάλια. Μάς θύμισε κάτι από τον βιρτουόζο Μάρκο, τον Ιταλό μπάρμαν από το Λέτσε, στο μπαρ ΤΟΡΙΝΟ στη Σαμπλόν, στις Βρυξέλες. Μάς πήγε ένα βράδυ πριν ενάμιση χρόνο ο Νίκος Κατσικίδης από το Μπατσί για "Νεγκρόνι". Και μείναμε έκπληκτοι και με την ικανότητα του και με το ποτό του. 

Με αυτή την ευτυχισμένη εικόνα στο μυαλό χαζέψαμε τον Έλληνα μπάρμαν Μάριο από την Κυψέλη και το Νέο Ψυχικό να ετοιμάζει με τη δική του μαεστρία το δικής του έμπνευσης "Νεγκρόνι" με πεπόνι!!! Δυνατό, εύγεστο, δροσερό, καλοκαιρινό. Με αυτό ξεκινήσαμε την βραδιά και εκεί μείναμε συζητώντας με το νεαρό μπάρμαν. Για τι άλλο άραγε πας σε ένα καλό μπαρ; Για ένα καλό ποτό και για μια ψιλοκουβέντα με τον μπάρμαν, ο οποίος είναι κάτι μεταξύ ψυχαναλυτή και εξομολόγου. Ιδίως στην Ελλάδα, που με ένα καλό ποτό ανοίγει η καρδιά και ξετυλίγεται η συζήτηση...  

 Στο τέλος - πριν πάμε για μια ελαφρά βραδινή σαλάτα στο εστιατόριο με τον Πέτρο - βγάλαμε και μια αναμνηστική φωτογραφία το "πλήρωμα" του μπαρ. Για να θυμόμαστε την γνωριμία και για να τους συστήσουμε στην κοινωνία της Άνδρου. 

 

ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΕ ΣΤΥΛ...

 

Και μετά προχωρήσαμε με τον Πέτρο στον χώρο του εστιατορίου για να δοκιμάσουμε μια-δύο σαλάτες. Καθότι βράδι και η ζέστη - με τον καύσωνα - περιορίζει την όρεξη. Όμως μια-δύο δροσερές σαλάτες ήταν ότι έπρεπε... 

Ο Πέτρος Απαλάκης, ο επικεφαλής της επιχειρηματικής ομάδας του "Τόπου" και όχι μόνο καθώς ετοιμάζει ξενοδοχείο και airBNB στο Μπατσί - πάντα με το τηλέφωνο στο χέρι δίνει οδηγίες σε όλο το μήκος και το πλάτος των υπό εξέλιξη επιχειρήσεων του στην Άνδρο. Στην Άνδρο έρχεται 20 χρόνια. Και στην Άνδρο θα παντρευτεί προσεχώς. Τον Πέτρο και τον "Τόπο" μάς γνώρισε ο γνωστός ανδριώτης DJ Αυγουστίνος Γαλιάσος, μέτοχος κι αυτός στο εγχείρημα στην παραλία του Αγίου Πέτρου...    

Το εστιατόριο ευρύχωρο, άνετο, εξαιρετικής αισθητικής, εξαιρετικής θέας, άνοιξε εδώ και λίγες μέρες μετά από περιπέτειες. Ο όλος χώρος θα άνοιγε Ιούνιο. Όμως με τόσες δυσκολίες που έφεραν πολλοί κατάφερε κι άνοιξε μέσα Ιουλίου. Πήγαμε μέχρι εκεί προσκεκλημένοι του Αυγουστίνου και είδαμε την πολύ μεγάλη πρόοδο που έχει γίνει στο εστιατόριο, στο μπαρ και στον περιβάλλοντα χώρο. Σίγουρα ο Αύγουστος θα είναι ο μήνας για το μεγάλο crash-test της εφετινής χρονιάς...

Ο όλος χώρος - εσωτερικός, εξωτερικός, περιβάλλον, παραλιακός - θα λειτουργήσει από του χρόνου σε ένα ενιαίο δίνοντας μια άλλη διάσταση στο όλο εγχείρημα, που για πρώτη φορά στην Άνδρο περιλαμβάνει μια τόσο μεγάλη περιβαλλοντική διάσταση με δενδροφυτεύσεις, με πράσινο αποτύπωμα, με πρόβλεψη για χώρο πάρκινγκ για όλους τους πελάτες: του εστιατορίου και του μπαρ, αλλά και του μπιτς-μπαρ και της παραλίας. Η καλοκαιρινή Άνδρος αλλάζει. Προστίθεται πλέον περισσότερη ποιότητα. Ιδίως στην παραλιακή ζώνη της πρώτης γραμμής, που την είχε ανάγκη το νησί. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μακάρι να ανοίξουν και άλλα τέτοια μαγαζιά στην περιοχή μας! Χωρίς τέτοιες επενδύσεις και επιλογές για τους επισκέπτες του νησιού, δεν θα υπάρχει τουριστικό μέλλον για το νησί...

Πρέπει να είμαστε προορισμός για όλα τα βαλαντια, ελληνικά και ξένα...