Στη Ραφήνα το Superferry: έτοιμος ο "ακτοπλοϊκός στόλος" για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος...

 

Σε πλήρη διάταξη είναι πλέον ο «ακτοπλοϊκός στόλος» της Ραφήνας, έτοιμος να ριχθεί στην «μάχη» του φετινού καλοκαιριού. Από σήμερα το μεσημέρι (Τετάρτη 24 Μαΐου) κατέπλευσε και αγκυροβόλησε και το SuperFerry, που είχε πραγματοποιήσει ενάμιση περίπου μήνα ακινησία.

Το πλοίο θα ξεκινήσει το κλασικό δρομολόγιο των 7.50 προς Άνδρο, Τήνο, Μύκονο την Παρασκευή (26.5) και τα προγραμματισμένα τοπικά δρομολόγια.

Η πρώτη μεγάλη έξοδος της θερινής περιόδου, είναι παραδοσιακά το επόμενο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που αν ευνοήσει και ο καιρός, προβλέπεται κοσμοσυρροή και στα τρία δημοφιλή νησιά.

Τόσον η «Fast Ferries» όσο και η «Golden Star» με τα πέντε συμβατικά πλοία και το ένα ταχύπλοο, δηλώνουν έτοιμες να εξυπηρετήσουν ποιοτικά όλους τους ταξιδιώτες και ταυτόχρονα να «αντιμετωπίσουν» τον ανταγωνισμό - που ωφελεί τους επιβάτες - ο οποίος ήδη εντείνεται στο δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Αττικής.

Λ.Π.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Οπως έγραψε και η Μαριάννα παραπάνω με τόσο έντονο ανταγωνισμό δεν οδηγούμαστε πουθενά! Με τόσες αφιξοαναχωρήσεις μέσα σε πενήντα λεπτά το πρωί και εντός μιας με μιαμιση ωρας το πολύ κατα τις απογευματινές ώρες, ούτε ο επιβάτης έχει να κερδίσει κατι, αλλά ταυτόχρονα και οι ακτοπλοϊκες θα βλέπουν τα δρομολόγια των πλοίων τους να πραγματοποιούνται μισογεμάτα στην καλύτερη περίπτωση. Για να πας στα νησιά της κύριας γραμμής τουλάχιστον (Ανδρο, Τήνο, Μύκονο) πρέπει ή να φύγεις πολύ πρωί ή αργά το απόγευμα! Με αυτή την πληθώρα πλοίων τους θερινούς μήνες ο επιβάτης δεν εχει την επιλογή απο τη μία να αναχωρήσει στις δέκα ή εντεκα το πρωί απο Ραφήνα για παραδειγμα, παρά πρέπει να περιμένει μεχρι το απόγευμα που ξεκινά η δεύτερη μαζική αναχώρηση προς τα νησιά.
Απο την άλλη κανεις δεν διαμαρτυρήθηκε εμπράκτως τα προηγούμενα καλοκαίρια οταν εταιρείες όπως η Blue Star ή εφέτος η Κοινοπραξία Sea Jets δραστηριοπούνται στη γραμμή μόνο για δύο με δυόμιση μήνες, παίρνοντας κομμάτι απο την πίττα και μάλιστα στην καλύτερη εποχή για τη γραμμή-ες. Θα μπορούσε για παράδειγμα να ασκηθεί πίεση στην Hellenic Sea Ways που επερσυ είχε το ταχύπλοό της Hellenic High Speed ή την εταρεία του Terra Jet εφετος απο τους κατοίκους και τους φορείς των νησιών, να παραμείνουν αυτές στη γραμμή για περισσότερο διάστημα. Διαφορετικά να μην ταξιδέψει κανείς με τα πλοία τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Με το να μην αντιδρά κανείς πρωτον σε αυτή την τακτική και δεύτερον και κυριότερο προς την ενίσχυση και κατάλληλη διαμόρφωση του λιμανιού της Ραφήνας, έτσι ώστε να μπορεί αυτό να δεχθεί όλο αυτό τον όγκο κίνησης επιβατών σε σύντομο χρονικό διάστημα καθημερινά, δεν οδηγούμαστε πουθενά, εκτός από τον μαρασμό και τημ μείωση των καθημερινών δρομολογίων των δύο κύριων ακτοπλοϊκών που δραστηριοπούνται ολο το χρόνο στη Ραφήνα. Κάτι πρέπει να γίνει, μελετημένα και τεκμηριωμένα, διαφορετικά δεν θα ωφεληθεί κανείς απο την όλη κατάσταση.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕΡΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ.
ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ,ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ 40-50 ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΠΛΟΙΑ ΤΑΧΥΠΛΟΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΕΤΑ,ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΙΤΤΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΝΑ ΦΥΤΟΖΩΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΕΡΟΧΝΤΑΙ ΑΔΕΙΟΙ,ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ.
ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ''ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ '' ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΛΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΡΑΒΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΑΝΤΟΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ '' ΞΥΠΝΙΟΙ'' ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 40 ΜΕΡΕΣ ΚΙΑ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ .
ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ,ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΚΟΤΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ-ΤΕΛΙΚΑ ! !