• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

  • Facebook
  • Twitter
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
Άνδρος enandro.gr@gmail.com
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Το Andros κατεβαίνει σήμερα από την δεξαμενή

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημοσίευση: 01/07/2015 Σχόλια: 2

 Το Andros, που εικονίζεται εδώ σε προηγούμενη φάση των επισκευών του,  θα συνεχίσει την εσωτερική ανακαίνιση μέχρι 15 Ιουλίου.

Σήμερα κατεβαίνει από την δεξαμενή της Ελευσίνας στην θάλασσα το Andros Fast Ferries. Στο διάστημα που το πλοίο έμεινε στην δεξαμενη έγιναν αρκετές και σημαντικές δουλειές για τον λόγο αυτό έμεινε αρκετό διάστημα σε αυτήν. Ειδικότερα τοποθετήθηκαν με επιτυχία καινούρια σταμπιλάιζερ και έγινε αμμοβολή στα ύφαλα. 

Το πλοίο τώρα θα συνεχίσει την ανακατασκευή του εσωτερικά στον Νέο Μώλο Δραπετσώνας. Στόχος της εταιρείας Fast Ferries είναι να το κάνει εσωτερικά καινούριο. Για τον λόγο αυτόν θα συνεχίσει την ανακαίνιση μέχρι 15 Ιουλίου. Η εταιρεία έχει ζητήσει ακινησία μέχρι την 16η Ιουλίου. Από την 17η Ιουλίου το πλοίο αναμένεται στην Ραφήνα για να ξεκινήσει το δρομολόγιο Ραφήνα-Σύρος-Τήνος-Μύκονος που θα διαρκέσει μέχρι 6 Σεπτεμβρίου.

Από την 6η Σεπτεμβρίου το πλοίο θα δρομολογηθεί κανονικά πλέον στην γραμμή Ραφήνα-Άνδρος-Τήνος-Μύκονος όπως έχουμε γράψει παλαιότερα. Με την δρομολόγηση του Andros στην γραμμή μας τα πλοία της Fast Ferries πλέον θα είναι δύο. Αποτέλεσμα θα υπάρχει πάντα και τον χειμώνα πλοίο της εταιρείας στην γραμμή της Άνδρου. Αυτό σε συνδυασμό με το δεύτερο πλοίο της εταρείας Golden Star Ferries ενδυναμώνει την γραμμή μας που θα έχει δύο πλοία (ένα πρωινό και ένα απογευματινό) και στις δύσκολες μέρες του χειμώνα όταν μέναμε με ένα πλοίο για αρκετό διάστημα.

Στις 7 Σεπτενβρίου που το Andros θα δρομολογηθεί στην γραμμή μας το Αικατερινη θα δρομολογηθεί στην γραμμή Ραφήνα-Σύρος-Τήνος-Μύκονος μέχρι την 31η Οκτωβρίου που λήγει η χρονική περίοδος. Από την 1η Νοεμβρίου και μετά τα δρομολόγια θα ξανασχεδιαστουν για το Αικατερίνη μετά την ακινησία του.

Για την σύνδεση Άνδρου – Σύρου

Πολλοί φίλοι ρωτάνε και ξαναρωτάνε αν θα υπάρξει κάποια στιγμή τακτική γραμμή (εκτός της ενδοκυκλαδικής) που θα συνδέει απευθείας Άνδρο με Σύρο. Η απάντηση έγκυρων ναυτιλικών κύκλων είναι πως είναι αδύνατον για λόγους οικονομικούς. Είναι πολύ δύσκολο η Ερμούπολη και η Σύρος με τους δεκάδες χιλιάδες κατοίκους να είναι δεύτερο νησί στην γραμμή γιατί οι επιβάτες για το νησί θα προτιμήσουν το πλοίο που πάει απευθείας και θα κάνει συντομότερο χρόνο. Επίσης μεταξύ Άνδρου και Σύρου η κίνηση είναι γενικά περιορισμένη. Άρα θα υπάρξει οικονομικό πρόβλημα στην γραμμή από την αρχή. Για τον λόγο αυτό δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα και δεν θα υπάρξει, όπως λένε, και στο μέλλον με τα τόσα καράβια που έχουν οι γραμμές και τον αυξημένο ανταγωνισμό ματαξύ τους.

 

 

 

 

 

 

 

2 Comments

  1. Ο/Η ΛΕΥΚΗΣ λέει:
    01/07/2015 στις 19:48

    χιλιαδες κοσμου που μενουμε βόρεια και ανατολικη αττικη δεν μας πειραζει να πηγαινει πρωτα ανδρο αλλα το λόμπι του πειραια…

    Απάντηση
  2. Ο/Η εν Άνδρω λέει:
    01/07/2015 στις 20:56

    Αγαπητέ αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα: η στάση στην Άνδρο θεωρούν πως θα μεγαλώσει τον χρόνο του ταξιδιού και οι Συριανοί θα προτιμήσουν να κερδίσουν χρόνο από τον Πειραιά. Η παρατήρηση σας αυτή ίσως να έπρεπε μαζί με υπογραφές να κατατεθεί στις εταιρείες. Άλλωστε θα φανεί απ΄το καλοκαιρινό δρομολόγιο η δυναμική της γραμμής και ίσως τους πείσει.

    Απάντηση

Αφήστε ένα Σχόλιο Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα άρθρα

  • ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ: Αναγκαία η σωστή αποκατάσταση του δρόμου στις Στενιές
  • Π.Ν.Ο. 24ωρη Πανελλαδική απεργία στα πλοία
  • Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
  • ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ στην Άνδρο. Όμως παραμένει κρίσιμη η κατάσταση με τα νερά…
  • Η ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ: Το αέναο ταξίδι ανθρώπων και ονομάτων στον χώρο και στον χρόνο…

Πρόσφατα Άρθρα

  • ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ: Αναγκαία η σωστή αποκατάσταση του δρόμου στις Στενιές19/02/2026
  • Π.Ν.Ο. 24ωρη Πανελλαδική απεργία στα πλοία18/02/2026
  • ΚΟΡΘΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 202618/02/2026
  • Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…18/02/2026
  • ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ στην Άνδρο. Όμως παραμένει κρίσιμη η κατάσταση με τα νερά…17/02/2026

Ναυτικές Ιστορίες

    Πρόσφατα Σχόλια

    1. Παναγιώτης στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    2. enandro στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    3. Γιάννης Κ. στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    4. Γρίπη στο ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ, ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ… «και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου εχθρού!…»
    5. Αχ-και-Βαχ στο ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ στην Άνδρο. Όμως παραμένει κρίσιμη η κατάσταση με τα νερά…

    Βίντεο

    • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ιδιωτική υπόθεση το ΔΣ του Δήμου Άνδρου για την κ. Τσατσομοίρου!
    • Λιμάνι Ραφήνας 1945-2015 (χρονογράφημα και βίντεο)
    • Η Μονή Παναχράντου της Άνδρου (βίντεο)
    • Το τελευταίο ρεμέτζο (βίντεο)
    • Δύο ανδριώτες ζωγράφοι – Δ.Βαρδακώστας & Γ.Σεργουλόπουλος (βίντεο)

    Ακολουθήστε μας

    • Facebook
    • Twitter

    Κατηγορίες Άρθρων

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (239)
    • ΑΡΘΡΑ (84)
    • ΘΕΜΑΤΑ (8)
    • ΙΣΤΟΡΙΑ (332)
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ (3.708)
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (23)
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1.476)
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (770)
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ (2.716)
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (1.083)
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (82)
    • ΧΡΗΣΙΜΑ (5)
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (351)

    Εν Άνδρω

    Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

     
       enandro.gr@gmail.com

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
    • ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    • ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΜΑΤΑ
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
    © Εν Άνδρω 2026. Powered by NinjaWeb