• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

  • Facebook
  • Twitter
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
Άνδρος enandro.gr@gmail.com
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Γαύριο: Γιορτή Χριστουγέννων 2017

Κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δημοσίευση: 16/12/2017 Σχόλιο: 1

Γιόρτασε και το Γαύριο την δική του γιορτή παραμονές των Χριστουγέννων. Με πρωτοβουλία των συλλόγων γονέων των σχολείων του και με συμμετοχή των παιδιών, των δασκάλων και των καθηγητών του, με συμμετοχή των επαγγελματιών του, του χορευτικού της Υδρούσας και την βοήθεια του Δήμου Άνδρου, την Παρασκεύη το βράδι 15/12 στήθηκε μια ζεστή γιορτή στο λιμάνι. Μάλιστα, μετά την αναχώρηση του απογευματινού πλοίου, του “Θεολόγου”, λίγο πριν τις 20:00, έκλεισε από το λιμενικό και ο παραλιακός δρόμος και έτσι ο κόσμος γιόρτασε την βραδιά καλύτερα (φωτ. Εν Άνδρω).

Έχουμε ξαναγράψει πως το Εν Άνδρω ήταν και είναι κοντά στους μικρούς τόπους και στους ζεστούς ανθρώπους τους. Στην καθημερινότητα τους και στην γιορτή τους. Είναι η δική μας αντίληψη για τα πράγματα, Έτσι ανταποκρινόμενοι και στην παράκληση των φίλων μας από το Γαύριο βρεθήκαμε το βράδι της Παρασκεύης κοντά τους για να ζήσουμε μαζί με αρκετές εκατοντάδες κατοίκους του Γαυρίου, αλλά και του Απροβάτου (μάλιστα συμμετείχε και το χωριό αυτό επισήμως) και του Πιτροφού (βρήκαμε αρκετούς) μερικές από τις γιορτινές στιγμές των ημερών. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό. η βραδιά ήταν γλυκειά, ο χειμώνας έμοιαζε μακριά και οι παρέες ήταν πολλές (φωτ. Εν Άνδρω).  

Οι σύλλογοι πουλούσαν γιορτινά δωράκια προς ενίσχυση τους (φωτ. Εν Άνδρω).

Ή, μοιραζαν ρακόμελο και τσίπουρο στους περαστικύς και στους συμμετέχοντες. Πουλούσαν και λαχνούς προς ενίσχυση τους. Και με την συμμετοχή και το χαμόγελο τους ζέσταιναν τον τόπο. Στη φωτογραφία το χορευτικό της Υδρούσας με το ρακόμελο και το κρασί (φωτ. Εν Άνδρω).

Την γιορτή κλήθηκε από τους καθηγητές και άνοιξε η αντιδήμαρχος Γαυρίου Νίκη Μαμάη ευχαριστώντας όλους για την συμμετοχή τους (φωτ. Εν Άνδρω).  

Η γιορτή περιελάμβανε και ένα μικρό θεατρικό. Μια διασκεύη των καθηγητών του γνωστού χριστουγεννιάτικου παραμυθιού “Το κοριτσάκι με τα σπίρτα” του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Το θεατρικό παίχτηκε μπροστά στο φωτισμένο ιατρείο του Ανδρέα Βόσσου. Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλοί ελεύθεροι χώροι, πεζοδρόμια ή το καλύτερο μια πλατειούλα στο λιμάνι, που είναι και κέντρο της Άνδρου. Μήπως πρέπει κάποιος αρμόδος να ξανασκεφτεί την διάταξη και να συμβάλει με μερικούς ακόμα ελεύθερους χώρους ή μια πλατειούλα κάπου στην αναβάθμιση του λιμανιού της Άνδρου; (φωτ. Εν Άνδρω).

Στο πλατύ πεζοδρόμιο μπροστά στο ιατρείο έλαβε χώρα η μικρή παράσταση των παιδιών που την παρακολούθησαν δεκάδες γονείς και άλλοι (φωτ. Εν Άνδρω).

Η μικρή πρωταγωνίστρια στο θεατρικό της βραδιάς (φωτ. Εν Άνδρω).

 Το πλήθος του κόσμου κατέκλυσε τον δρόμο (φωτ. Εν Άνδρω).

 Στη γιορτή συμμετείχαν και τα καταστήματα του Γαύριου που ήταν κατάφωτα και στολισμένα όπως φαίνεται και από την φωτογραφία (φωτ. Εν Άνδρω).

Και αρκετά από αυτά είχαν και εκπτώσεις μέχρι 25% στις πωλήσεις της βραδιάς. Εδώ το κατάμεστο φαρμακείο στο τμήμα καλλυντικών με τις εκπτώσεις. Ήταν μια ευκαιρία για τις κυρίες. Οι κύριοι περίμεναν υπομονετικά κάνοντας “μπειμπι/σιτινγκ” -όπως ο φίλος Μιχάλης από Πιτροφό!!! (φωτ. Εν Άνδρω).

“ΕΝ ΑΝΔΡΩ” 

 

 

 

 

 

 

1 Σχόλιο

  1. Ο/Η Γιωργος λέει:
    17/12/2017 στις 14:30

    Παιδιά, είναι λυπηρο να διαβάζουμε άρθρα ανορθογραφων ανθρωπων. Προσέξτε λίγο….
    ΕΡΩΤΗΣΗ
    Που είναι ανορθόγραφο παρακαλώ;

    Απάντηση

Αφήστε ένα Σχόλιο Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα άρθρα

  • ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΝΕΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
  • Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
  • Η ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ: Το αέναο ταξίδι ανθρώπων και ονομάτων στον χώρο και στον χρόνο…
  • Π.Ν.Ο. 24ωρη Πανελλαδική απεργία στα πλοία
  • ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ στην Άνδρο. Όμως παραμένει κρίσιμη η κατάσταση με τα νερά…

Πρόσφατα Άρθρα

  • ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΝΕΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ21/02/2026
  • ΓΥΑΛΙΑ & ΝΕΙΜΠΟΡΙΟΣ: Όταν η θάλασσα βγήκε στην στεριά…20/02/2026
  • TΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», τo “Εν Άνδρω” και η ΕΡΤ19/02/2026
  • ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ: Αναγκαία η σωστή αποκατάσταση του δρόμου στις Στενιές19/02/2026
  • Π.Ν.Ο. 24ωρη Πανελλαδική απεργία στα πλοία18/02/2026

Ναυτικές Ιστορίες

    Πρόσφατα Σχόλια

    1. ATH στο ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ, ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ… «και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου εχθρού!…»
    2. Παναγιώτης στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    3. enandro στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    4. Γιάννης Κ. στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    5. Γρίπη στο ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ, ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ… «και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου εχθρού!…»

    Βίντεο

    • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ιδιωτική υπόθεση το ΔΣ του Δήμου Άνδρου για την κ. Τσατσομοίρου!
    • Λιμάνι Ραφήνας 1945-2015 (χρονογράφημα και βίντεο)
    • Η Μονή Παναχράντου της Άνδρου (βίντεο)
    • Το τελευταίο ρεμέτζο (βίντεο)
    • Δύο ανδριώτες ζωγράφοι – Δ.Βαρδακώστας & Γ.Σεργουλόπουλος (βίντεο)

    Ακολουθήστε μας

    • Facebook
    • Twitter

    Κατηγορίες Άρθρων

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (239)
    • ΑΡΘΡΑ (84)
    • ΘΕΜΑΤΑ (8)
    • ΙΣΤΟΡΙΑ (333)
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ (3.710)
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (23)
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1.476)
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (770)
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ (2.716)
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (1.083)
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (82)
    • ΧΡΗΣΙΜΑ (5)
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (351)

    Εν Άνδρω

    Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

     
       enandro.gr@gmail.com

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
    • ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    • ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΜΑΤΑ
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
    © Εν Άνδρω 2026. Powered by NinjaWeb