• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

  • Facebook
  • Twitter
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
Άνδρος enandro.gr@gmail.com
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων βράβευσε τους πλοιάρχους της γραμμής μας που έσωσαν κόσμο στο Μάτι. Ανάμεσα τους και δύο ανδριώτες!

Κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δημοσίευση: 19/01/2019 Σχόλια: 0

Σκηνή από τη διάσωση της 23ης Ιουλίου – Superferry (φωτ. Εν Άνδρω)

Τους τίμησε η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων. Όμως δυστυχώς τους ξέχασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο υπουργός Εσωτερικών που τίμησαν μόνο δύο αλλοδαπούς ψαράδες. Κι όμως αυτοί έσωσαν 27 ανθρώπους από πνιγμό εκείνη την τρομερή Δευτέρα της 23ης Ιουλίου 2018 όταν κάηκε ολοσχερώς το Μάτι και μεγάλο μέρος του Βουτζά και της Ραφήνας.

Από την διάσωση εκείνης της νύχτας – Superrunner (φωτ, Εν Άνδρω)

Ο λόγος για τους τρεις πλοιάρχους της γραμμής μας, τον Θανάση Χαλά και τον Γιώργο Δήμου της Golden Star Ferries και τον Γιάννη Βουτσελάκο της Sea Jets που έσωσαν αυτούς τους 27 ανθρώπους, οι δύο πρώτοι μεσοπέλαγα και ο τρίτος ανοικτά των ακτών της Αττικής.  

Βραβείο στον πλοίαρχο Ισίδωρο Λιγνό – Andros FF

Βραβείο στον πλοίαρχο Θανάση Χαλά.

Τους τρεις παραπάνω πλοιάρχους βράβευσε η ΠΕΠΕΝ μαζί με τους πλοιάρχους Μάρκο Βλάμη και Ιωάννη Καλανδράνη και επίσης τους Ισίδωρο Λιγνό και Γιώργο Κολίτσα της “Fast Ferries” για την συμμετοχή τους στις προσπάθειες διάσωσης.

Να σημειώσουμε απλώς για την ιστορία πως από όλους τους παραπάνω πλοιάρχους της γραμμής μας – που είναι όλοι αγαπητοί στα νησιά μας – δύο είναι γέννημα-θρέμμα ανδριώτες: ο Θανάσης Χαλάς από την Κατακοιλο και ο Γιώργος Κολίτσας από το Απροβάτου.

Αναλυτικά, την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από την Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ) στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ.

Θανάσης Χαλάς πλοίαρχος και Μανώλης Πιτσικάλης ύπαρχος που συμμετείχαν στη διάσωση με το Superferry (φωτ. Εν Άνδρω).

Στο πλαίσιο της εορταστικής εκδήλωσης της ΠΕΠΕΝ δόθηκαν και οι παραπάνω τιμητικές διακρίσεις και βραβεύσεις στους καπετάνιους για το διασωστικό τους έργο και την συμμετοχή τους στην επιχείρηση διάσωσης της 23ης Ιουλίου 2018, με απόλυτο επαγγελματισμό και αυτοθυσία, ενώ συνεχίζουν καθημερινά να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Ο πλοίαρχος Γιώργος Κολίτσας – Andros FF (φωτ. Εν Άνδρω).

Συγκεκριμένα:

  1. Για την έρευνα, διάσωση και περισυλλογή 9 ατόμων από το Ε/Γ- Ο/Γ “Superferry” της Golden Star Ferries, τα οποία έπεσαν στην θαλάσσια περιοχή Ραφήνας για να σωθούν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μάτι και την ευρύτερη περιοχή, στις 23 Ιουλίου 2018 βραβεύτηκε ο Πλοίαρχος Θανάσης Χαλάς.
  2. Για την έρευνα, διάσωση και περισυλλογή 5 ατόμων που έπεσαν στην θαλάσσια περιοχή Ραφήνας για να σωθούν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μάτι και την ευρύτερη περιοχή, στις 23 Ιουλίου 2018 βραβεύτηκε ο Πλοίαρχος Γιώργος Δήμου με το Ε/Γ – Ο/Γ “Super Runner” της Golden Star Ferries.
  3. Για την έρευνα, διάσωση και περισυλλογή 13 ατόμων που έπεσαν στην θαλάσσια περιοχή Ραφήνας για να σωθούν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μάτι και την ευρύτερη περιοχή, στις 23 Ιουλίου 2018, βραβεύτηκε οΠλοίαρχος Γιάννης Βουτσελάκος με το πλοίο Ε/Γ “Terra Jet” της Seajets Catamaran Joint Venture.
  4. Για την συμμετοχή στην έρευνα και διάσωση ατόμων που έπεσαν στην θαλάσσια περιοχή Ραφήνας για να σωθούν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μάτι και την ευρύτερη περιοχή, στις 23 Ιουλίου 2018 βραβεύτηκαν οι Πλοίαρχοι Μάρκος Βλάμης και Ιωάννης Καλανδράνης με το πλοίο “Ε/Γ- Ο/Γ “Αικατερίνη Π” της Hellenic Flame Fast Ferries Maritime Co.
  5. Για την συμμετοχή στην έρευνα και διάσωση ατόμων που έπεσαν στην θαλάσσια περιοχή Ραφήνας για να σωθούν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μάτι και την ευρύτερη περιοχή, στις 23 Ιουλίου 2018 βραβεύτηκαν οι Πλοίαρχοι Ισίδωρος Λιγνός και Γιώργος Κολίτσας με το Ε/Γ- Ο/Γ “Fast Ferries Andros”της Andros Fast Ferries Maritime Co.

Ο πλοίαρχος Γιάννης Βουτσελάκος – δεξιά – Tera Jet (φωτ. Εν Άνδρω).

Πλοίαρχος Γιώργος Δήμου – Superrunner 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την ιστορία η ναυτιλιάκη εταιρεία Sea Jets τίμησε σε ειδική εκδήλωση που έγινε πριν λίγες μέρες στη Νέα Μάκρη 30 έλληνες ψαράδες που έσωσαν κι αυτοί κόσμο. Αλήθεια πότε η Ελληνική Πολιτεία θα βραβεύσει και τους έλληνες ψαράδες, πλοιάρχους, ναυτικούς, που κατά δεκάδες έτρεξαν κι έσωσαν εκείνη την μοιραία νύχτα ανθρώπους, που χάθηκαν και από δική της εγκληματική αμέλεια και απίστευτη απερισκεψία; Ή, μήπως επειδή το ΥΠΕΣ (ΓΓ Πολιτικής Προστασίας κλπ) είχε τεράστια ευθύνη για την καταστροφή το βολεύει να αποσπά την προσοχή με κάποιες μικρές και ανώδυνες “πολιτικώς ορθώς” βραβεύσεις; 

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

Αφήστε ένα Σχόλιο Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα άρθρα

  • ΛΙΜΑΝΙ ΓΑΥΡΙΟΥ: Γιατί δεν έγινε πρόβλεψη προσβασιμότητας;
  • “ΕΡΓΩΔΗ” ΕΡΓΑ (και ημέρες) ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ!…
  • ΠΕΡΣΙΚΟΣ: 17η μέρα πολέμου, 17η μέρα αποκλεισμού, ή, όταν ανησυχία και φόβος γίνονται καθημερινότητα!…
  • ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Οι Ανδριώτες βρήκαν λύση μέσω… Viber!…
  • ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ! ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ…

Πρόσφατα Άρθρα

  • ΛΙΜΑΝΙ ΓΑΥΡΙΟΥ: Γιατί δεν έγινε πρόβλεψη προσβασιμότητας;17/03/2026
  • “ΕΡΓΩΔΗ” ΕΡΓΑ (και ημέρες) ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ!…17/03/2026
  • ΠΕΡΣΙΚΟΣ: 17η μέρα πολέμου, 17η μέρα αποκλεισμού, ή, όταν ανησυχία και φόβος γίνονται καθημερινότητα!…16/03/2026
  • ΝΕΟΙ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ & ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ16/03/2026
  • ΑΝΔΡΟΣ – ΜΥΚΟΝΟΣ 5-2! Ή, αθλητισμός… με δόντια!…16/03/2026

Ναυτικές Ιστορίες

    Πρόσφατα Σχόλια

    1. enandro στο ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Οι Ανδριώτες βρήκαν λύση μέσω… Viber!…
    2. ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥ στο “ΕΡΓΩΔΗ” ΕΡΓΑ (και ημέρες) ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ!…
    3. Μαρί Μαγκά στο ΑΙΓΑΙΟ: Τα νησιά – και η Άνδρος – εγκαταλείπουν τις “ρίζες” τους…
    4. Δημήτρης στο ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ: Όταν οι φωτογραφίες και τα χειροκροτήματα νικούν την πραγματικότητα!!!
    5. Δημήτρης στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ: Καίγονται δύο δεξαμενόπλοια στον Περσικό, το ένα ελληνικών συμφερόντων!

    Βίντεο

    • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ιδιωτική υπόθεση το ΔΣ του Δήμου Άνδρου για την κ. Τσατσομοίρου!
    • Λιμάνι Ραφήνας 1945-2015 (χρονογράφημα και βίντεο)
    • Η Μονή Παναχράντου της Άνδρου (βίντεο)
    • Το τελευταίο ρεμέτζο (βίντεο)
    • Δύο ανδριώτες ζωγράφοι – Δ.Βαρδακώστας & Γ.Σεργουλόπουλος (βίντεο)

    Ακολουθήστε μας

    • Facebook
    • Twitter

    Κατηγορίες Άρθρων

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (240)
    • ΑΡΘΡΑ (84)
    • ΘΕΜΑΤΑ (8)
    • ΙΣΤΟΡΙΑ (336)
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ (3.727)
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (23)
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1.491)
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (773)
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ (2.730)
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (1.085)
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (82)
    • ΧΡΗΣΙΜΑ (5)
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (353)

    Εν Άνδρω

    Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

     
       enandro.gr@gmail.com

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
    • ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    • ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΜΑΤΑ
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
    © Εν Άνδρω 2026. Powered by NinjaWeb