• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

  • Facebook
  • Twitter
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
Άνδρος enandro.gr@gmail.com
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Εξουσιομανία ή ο εν πολλές αμαρτίαις περιπεσών ανήρ!…  

Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημοσίευση: 13/04/2020 Σχόλια: 21

 Ανοιχτή επιστολή

του Γιώργου Γιαννίκου

Μηχανολόγου ΕΜΠ – Στενιές Άνδρου

Φραγκάκι 1. Η περιοχή έγινε αποδεκτή το 2012 ομόφωνα από το ΔΣ Άνδρου. Υπέρ ψήφισε και ο Θεοδόσης Σουσούδης. Επιπλέον επί 5ετία ως δήμαρχος δεν ήγειρε καμία διαφωνία. Ούτε τον Δεκέμβριο του 2019 είχε καμία διαφωνία. Σήμερα ξαφνικά και από κοινού με τον Γ. Καπάκη κάνουν αγώνα να σώσουν… την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής!!!

 Αγαπητέ Θεοδόση,

Η συνεργασία μας στην διάρκεια της πενταετούς δημαρχιακής σου θητείας, στα θέματα ολοκλήρωσης και επιτυχούς λειτουργίας της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων της Χώρας και των αντλιοστασίων αποχέτευσης, ως επίσης η λειτουργία του Βιολογικού και των αντλιοστασίων αποχέτευσης Κορθίου, και η συνεπακόλουθη προσωπική μας γνωριμία,  μου δίνει το δικαίωμα να σου απευθύνω την παρούσα επιστολή.

Παρατηρώ με ιδιαίτερη περιέργεια, το όψιμο ενδιαφέρον και τις «ανατρεπτικές» θέσεις σου, σχετικά με τις αδειοδοτήσεις ΑΓ στο νησί, και δεν μπορώ παρά να  επισημάνω την απολύτως αντιφατική συμπεριφορά σου και τις οβιδιακές μεταμορφώσεις σου για το θέμα αυτό,  σε σχέση και με προηγούμενες εκτενείς σχετικές συζητήσεις μας.

Διερωτώμαι, και καταλήγω στην βεβαιότητα ότι η στροφή 180° στη θέση σου σχετικά με τις Α/Γ γενικά και με το έργο  στο Φραγκάκι ειδικά, είναι απόρροια και μόνον  της επιθυμίας σου να αντιπολιτευτείς τον σημερινό Δήμαρχο και θεωρείς ότι το θέμα προσφέρεται για το σκοπό αυτό.

Ξεκινώ από το γεγονότα 

Σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, στη διαδικασία αδειοδότησης αυτών των έργων, ο κάθε Δήμος καλείται να γνωμοδοτήσει θετικά ή αρνητικά. Ακολουθούν άλλες είκοσι συνολικά γνωμοδοτήσεις, που για να ολοκληρωθούν περνάνε αρκετά χρόνια. Μετά από όλες τις επί μέρους εγκρίσεις, υπογράφεται από το αρμόδιο Υπουργείο η ΑΕΠΟ (Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών  Όρων), κατά της οποίας ο Δήμος, αν διαφωνεί, έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο ΣτΕ.

Σχετικά με τα έργα στο Φραγκάκι 1 (GWP) και στη Ράχη (PROTERGIA Μυτιληναίος), το 2012 μετά από εκτενή εισήγηση του αείμνηστου Δημάρχου Γιάννη Γλυνού, το Δημοτικό Συμβούλιο γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά για το Φραγκάκι 1 και ομόφωνα αρνητικά για τη Ράχη Ξηροκόμπι. Τα επιχειρήματα έχουν αποτυπωθεί στο σχετικό βίντεο της συνεδρίασης. Το ότι έχεις συνυπογράψει την ομόφωνη θετική γνωμοδότηση για το έργο στο Φραγκάκι 1, καθώς και την αρνητική για τη Ράχη Ξηροκόμπι, μετά από εκτεταμένη ενημερωτική συζήτηση που δεν επιτρέπει τον ισχυρισμό για έλλειψη επαρκούς ενημέρωσης, είναι κάτι που δεν αμφισβητείται, αφού άλλωστε υπάρχει φαρδιά πλατιά η υπογραφή σου.

Και φθάνουμε στον Απρίλιο του 2018, οπότε υπογράφονται οι ΑΕΠΟ και των δυο έργων και ξεκινά  η τρίμηνη προθεσμία, που ο Δήμος έχει δικαίωμα και προθεσμία να ασκήσει προσφυγή με  αίτημα ανάκλησης των αποφάσεων στο ΣτΕ.

Κρίσιμο Ερώτημα

Γιατί, ως Δήμαρχος και καθ’ ύλην αρμόδιος, δεν ανέθεσες τότε, στον δικηγόρο του Δήμου ή στον  ειδικό και ενασχολούμενο με τα θέματα αυτά δικηγόρο κ. Κολλια,  την κατάθεση του αιτήματος ανάκλησης της ΑΕΠΟ στο ΣτΕ για ΚΑΝΕΝΑ από τα δύο έργα, για τα οποία τώρα, συνεπικουρούμενος από τον τότε αντίπαλο σου και νυν όψιμο σύμμαχο Γ.Καπάκη, έχετε «ανέβει στα κάγκελα»; Εσύ δεν ήσουν τότε  ο καθ ύλην αρμόδιος, και μάλιστα  με την ισχυρή πλειοψηφία που σου έδιναν τα υψηλά ποσοστά εκλογής σου;

Δεν θα ήταν εύλογο να κάνει ο Δήμος  προσφυγή για το έργο της Ράχης (Όμιλος Μυτιληναίου), για το οποίο υπήρχε αρνητική γνωμοδότηση του Δήμου Άνδρου; Μήπως ο λόγος που δεν έγινε καμία κίνηση, ήταν γιατί έγιναν τότε επαφές εκπροσώπων του Ομίλου μαζί σας για το θέμα και σας έπεισαν να μην κινηθείτε;

Να σου θυμίσω λοιπόν, πως από όλους τους φορείς του νησιού που προσυπέγραψαν τότε τις προσφυγές, μόνον εσύ ως Δήμος και ως δήμαρχος δεν προσυπογράψατε το αίτημα στο ΣτΕ! Πως και σου διέφυγε τότε και το θυμήθηκες σήμερα; Μήπως γιατί τότε διοικούσατε, ενώ σήμερα είστε αντιπολίτευση;

 

Καπάκης-Σουσούδης και οι σιωπηλοί σύμβουλοι τους συμφωνούν απολύτως για τις ήδη αδειοδοτημένες Α/Γ. Ήταν Δεκέμβρης του 2019. Ξαφνικά τέσσερις μήνες αργότερα (Μάρτιο και Απρίλιο 2020) βρίσκονται μαζί με τους 12 συμβούλους που τους ακολουθούν… στα “κάγκελα”! Πολιτική σοβαρότης μηδέν!…

Επόμενο κρίσιμο ερώτημα

Πότε κάνατε ολόκληρη την 5ετία της δημαρχιακής σου θητείας, έστω και ένα συμβούλιο ή μια ανακοίνωση για το «μείζον θέμα», το οποίο σήμερα έχετε κάνει σημαία;  Και καλά, εσύ πιθανόν επειδή είχες τότε άλλη άποψη για τα αιολικά, δεν έκανες κάτι. Δεν  έκανε όμως κάτι ούτε ο σημερινός σου συνοδοιπόρος Γ,Καπάκης. Απολύτως τίποτα!

Το χειρότερο και για τους δύο είναι πως μετά  την έκδοση των απορριπτικών αποφάσεων από το ΣτΕ, στο δημοτικό συμβούλιο του Δεκεμβρίου 2019, ο μεν κ. Καπάκης λέει ότι « ο Δήμος έχει συνέχεια και δεν μπορεί να αυτοαναιρείται, επομένως δεν μπορεί να κάνει κάτι εναντίον των αδειοδοτημένων έργων, αλλά πρέπει να πάρει θέση για να μην γεμίσει ανεμογεννήτριες το νησί» και εσύ συμφώνησες μαζί του. Όπως και όλοι οι Σύμβουλοι σας, που τώρα είναι στα κάγκελα.

Βεβαίως, δεν μπορώ να ξεχάσω τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις σου, με τελευταία και πιο πρόσφατη τον Νοέμβριο στο Γαυριο, ότι το έργο στο Φραγκάκι 1 δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα και δεν πρόκειται να αντιταχθεί κανείς σε αυτό, λόγω του μικρού μεγέθους του και  της θέσης του που δεν το κάνει ορατό από κανένα οικισμό. Αντίθετα ήσουν κάθετος ότι το έργο της Ράχης όπως και τα έργα του Κοπελούζου δεν είναι εύκολο να γίνουν αποδεκτά από τον κόσμο.

Παρατηρώ λοιπόν ότι εύκολα υπέκυψες στις σειρήνες του λαϊκισμού, σαλπίζοντας για  «πάλης ξεκίνημα νέους αγώνες κλπ» κατά του “εχθρού”, σε πλήρη αντίθεση με τις μέχρι τώρα πολιτικές θέσεις σου.

Ποιος είναι λοιπόν ο σημερινός αγώνας σου;

Ασφαλιστικά μέτρα για αναστολή εργασιών, (με ποιο νομικό  επιχείρημα αλήθεια;) μετά από την τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ! Πιθανότητα να κερδηθεί μηδενική, αν ερωτηθεί οιοσδήποτε δικηγόρος, πλην πιθανόν του κ. Κόλλια, ο οποίος δεν έχει προφανώς κανένα πρόβλημα να υποβάλει τον Δήμο σε άσκοπες δαπάνες.

Αντί λοιπόν να συνταχθείτε όλοι μαζί στον Δήμο Άνδρου, με όλους όσους καλόπιστα ανησυχούν, στην προσπάθεια να αποτραπούν  τα μεγάλα έργα των δεκάδων  ανεμογεννητριών, που θα δεσπόζουν πάνω από τους μεγάλους και κεντρικούς οικισμούς του νησιού και πράγματι θα ενοχλούν (έργα Κοπελούζου), προτείνοντας κάποια κοινά αποδεκτή χωροθέτηση, μπαίνετε μπροστάρηδες σε έναν τυφλό αγώνα «όχι σε όλα» ταυτιζόμενοι με τους πολέμιους κάθε αναπτυξιακής πρωτοβουλίας στο νησί.

Η  στάση σου αυτή, γνωρίζεις ότι μαθηματικά οδηγεί στο «ναι παντού», αφού το νησί εμφανίζεται να αδυνατεί να καταθέσει την δική του ενιαία πρόταση χωροθέτησης, παρά τις προσπάθειες αυτών που πράγματι ανησυχούν και έχουν ενσκήψει με σοβαρότητα, στην διαμόρφωση μιας ρεαλιστικής πρότασης. Αυτό δυστυχώς εσύ και οι σύμβουλοι σου αδυνατείτε να το αντιληφθείτε, και ακολουθείτε τυφλά μια ανερμάτιστη πορεία, χωρίς να κατανοείτε και να ενδιαφέρεστε για τις  συνέπειες,  που θα είναι να γεμίσει ανεμογεννήτριες το νησί, χωρίς τελικά να ερωτηθεί κανείς.

Αφήνω για το τέλος το θράσος κάποιων «συναγωνιστών» σου, να αποκαλούν «αρπαχτές», έργα, που ο σχεδιασμός τους ξεκίνησε πριν 18 χρόνια, τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, πάρθηκε η έγκριση του Δήμου, μισθώθηκαν οι εκτάσεις, ολοκληρώθηκαν οι μελέτες, παραγγέλθηκε ο εξοπλισμός στο εξωτερικό και έχουν δαπανηθεί μέχρι σήμερα εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικά για το Φραγκάκι 1 έχουν μέχρι στιγμής δαπανηθεί περισσότερα από 8 εκ.€ και μέχρι το τέλος, όταν το έργο θα έχει ολοκληρωθεί, θα έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 25  εκ.€. Αυτά για να είσαι ενήμερος  για το ύψος των επενδύσεων που απαιτούνται και τα οποία δεν επιδοτούνται (ποιος θα μπορούσε να επιδοτήσει την κατασκευή έργων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στην περίπτωση των μικρών αιολικών ή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην περίπτωση των μεγαλύτερων;) Προς γνώση σας: Τα έργα ΑΠΕ εδώ και πάνω από δεκαπέντε χρόνια δεν δικαιούνται ευρωπαϊκή ή εθνική επιδότηση. Μην αφήνεις, λοιπόν, να εκτίθενται και  να λένε ανοησίες κάποιοι μαθητευόμενοι μάγοι δημοτικοί σύμβουλοι δικοί σου, καθώς και της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Αλήθεια δεν διερωτάσαι γιατί στην πρόσφατη δημοσκόπηση της Metron Analysis εσύ και ο κ. Καπάκης εμφανίζετε εξαιρετικά μειωμένα ποσοστά με όσα λέτε και κάνετε από κοινού; Δεν αναρωτιέστε και οι δύο, καθώς και οι “επαναστάτες” σύμβουλοι σας, γιατί η περιοχή του Κορθίου εμφανίζεται 56% θετική στις Α/Γ; 

Τελευταία ερώτηση

Που οφείλεται η πλήρης μεταστροφή σου στο θέμα αυτό, από το τέλος το 2019 μέχρι σήμερα; Μήπως τελικά ο λαϊκισμός και η παραπληροφόρηση είναι η εύκολη λύση; Μήπως η υφαρπαγή μελλοντικών ψήφων τελικά είναι ο στόχος και σαν μέσον χρησιμοποιείται  ο “αγώνας κατά των Α/Γ” τόσο για σένα όσο και για τους ευκαιριακά “φιλόδοξους” συμβούλους σας;

Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι η εξουσιομανία και η λατρεία της «καρέκλας», δεν αφήνουν κανένα  περιθώριο αυτοκριτικής και αναγνώρισης εκ μέρους σου σφαλμάτων του παρελθόντος, στη διαχείριση των κοινών, για να βελτιωθείς, να αποκτήσεις όραμα ώστε η παρουσία σου στα κοινά να καθίσταται χρήσιμη και να μπορείς τελικά να προσφέρεις στον τόπο.

 

21 Comments

  1. Ο/Η Ολα εξηγουνται λέει:
    14/04/2020 στις 07:10

    Για οσους εχουν κοντη μνημη ας θυμηθουμε οτι αμεσως μολις εγινε δημαρχος ο Σουσουδης φροντισε να αποσυρει τις 2 μελετες που εβαζαν περιορισμους στα αιολικα (με πρωτο και κυριο να βγαινει εκτος, αυτο του Μυτιλιναιου…) και ετσι το νησι ξαναγυρισε στο “αιολικα παντου”, οπως ηταν η νομοθεσια μεχρι τοτε. Αποφαση ΔΣ 151 του 2014! Και χαρα ο Μυτιλιναιος…
    Ολα εχουν την εξηγηση τους.

    Απάντηση
  2. Ο/Η Γαυριωτης λέει:
    14/04/2020 στις 07:25

    Είναι πολλά…. (διαγράφεται μια λέξη – Εν Άνδρω).

    Απάντηση
  3. Ο/Η Ανδριωτης λέει:
    14/04/2020 στις 08:36

    Παιδιά γελάω με τον Καπακη δεν ξέρει τι του γίνεται.
    Συντάχτηκε με τον Σουσουδη που τόσα χρόνια εβριζε λίγο αξιοπρέπεια δεν βλάπτει βγήκε και φανερά στην τηλεδιασκεψη να μας το δείξει .
    Οι απλοί δημότες καταλαβαίνουμε και αηδιαζουμε
    Ας κάτσει στα αυγά του έχουμε καταλάβει ότι θέλει να σωσει την Άνδρο μην κάνει μεγαλύτερη προσπάθεια να μας το αποδειξη γιατί χανει και την ελαχιστη αξιοπρεπεια που ισως του εχει μεινει .
    Καλό Πάσχα και ας τους δώσει φώτιση η Ανάσταση του Κυρίου.

    Απάντηση
  4. Ο/Η limani λέει:
    14/04/2020 στις 09:12

    Αρα ο Γιαννικος πισω απο το Φραγκακι…

    ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
    Δεν είναι πίσω είναι εμπρός αφού το έχει σχεδιάσει αυτός. Όπως ο Νίκος Γούλας έχει σχεδιάσει τον Άγιο Ονούφριο.
    Πειράζει που υπάρχουν μηχανικοί στην Άνδρο που σχεδίασαν έργα 25 και 15 εκατομμυρίων ευρώ σε σημεία που ΔΕΝ ενοχλούν και που τα ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ οι δημοτικοί άρχοντες, του Σουσούδη συμπεριλαμβανομένου;
    Ακουσε Γιάννη δεν έχει φέρει ούτε ένα ευρώ στην Άνδρο και κοίταξες με κάτι εργολαβίες της αρπαχτής να δηλώσεις εργολάβος αεριτζής. Δεν είναι όλοι σαν και σένα και τους φίλους σου τους μυαλοπώληδες που κάνεις παρέα και νομίζεις πως θα τους κάνεις με ψέματα δημαρχαίους και αντιδημαρχέους το 23. Περαστικά σσς…

    Απάντηση
  5. Ο/Η Υπάλληλος δημου λέει:
    14/04/2020 στις 09:30

    Στεναχωριέμαι πολύ γιατί είχα την ατυχία να συνεργαστώ με τον Σουσουδη. Περασαμε μια 5ετη περιοδο απραξιας και κακοδιαχείριση στα οικονομικα και λυπάμαι που δεν έχει καλέσει η νέα δημοτική αρχή ακόμα Ορκωτό λογιστή για να δείτε τι έχει να γίνει. Το γνωρίζω ότι θα μπει σε επιτήρηση ο δήμος αλλά αυτό θα γίνει για μικρό διάστημα. Αξίζει διότι θα καθαρίσει ο δήμος και θα υπάρχουν και συνέπειες στους προηγούμενους.Δυστηχως η Άνδρος έχασε 5χρονια και όχι μόνο έχασε από θέμα υποδομών αλλά κατασπαταληθηκαν άσκοπα και όλα τα χρήματα του δημου

    Απάντηση
  6. Ο/Η Δημοτικός Υπάλληλος λέει:
    14/04/2020 στις 10:17

    Και που να ξέρατε αγαπητοί αναγνώστες και διαχείριστα του Εν Άνδρο πόσες πολύωρες συζητήσεις-συναντήσεις είχαν γίνει κεκλεισμένων των θυρών στο γραφείο δήμαρχου επί δημαρχίας Θεοδοσίου, με συνομιλητές το Τάκη τον Μέγα και Υπήκοο Γερμανίας κάτοικο Αποικιών ( Πατούρια) ιδιοκτήτη αιολικών πάρκων εκτός Άνδρου και με μία άδεια εγκατάστασης στην Άνδρο……
    Περιμένω τοποθετήσεις επί του θέματος από τους,
    1) κάτοικο Ελβετίας, Ιατρό με παραθεριστική κατοικία στην Χώρα Άνδρου ( Πλακούρα)..
    2) κάτοικο New Jersay, αγνώστου επαγγέλματος, με παραθεριστική κατοικία στα Λειβάδια Άνδρου/
    3) τοποθέτηση του Τάκη του Μέγα, γιατί μέχρι σήμερα προσπαθεί να μείνει στην επιφάνεια ενημέρωνοντας τον κόσμο κάνοντας αναρτήσεις για τα φορολογικά θέματα, με φθηνά copy & paste από το taxisheaven.
    4) Δημοτικό σύμβουλο αντιπολήτευσης στην δημοτική ενότητα Κορθίου, ο οποίος ήταν και εξακολουθεί να είναι fun Θεοδόση και Τάκη, με τραμπούκικες, μάγκικες τοποθετήσεις επί παντός επιστητού!
    Παλικάρια περαστικά σας…. Κρατήστε όρεξη για το γέλιο που θα πέσει όταν… (διαγράφεται μια φράση – Εν Άνδρω)

    Απάντηση
  7. Ο/Η Ανδριώτης με μνήμη λέει:
    14/04/2020 στις 11:10

    Όταν ο αείμνηστος Γλυνός προσπαθούσε να χωροθετήσει περιορισμένο αριθμό Α/Γ στον Καμπανό και στο Φραγκάκι, και να αποτρέψει γάζωνα του νησιού με Α/Γ, από άκρη σε άκρη,λοιδωρήθηκε από το δίδυμο Σουσούδη-Καπάκη, ως ο εκπρόσωπος των ανεμογεννητριαδων στο νησί. Στη συνέχεια όμως, έπεσαν οι μάσκες της νέας δημοτικής αρχής, η οποία άφησε το γήπεδο ελεύθερο, μην κάνοντας τίποτε για να αποτρέψει την υλοποίηση των μεγάλων έργων.
    Ερώτημα: Γιατί δεν έκανε ένα διάβημα στο Υπουργείο, να θεσμοθετήσει τη μελέτη LIFE που είναι τώρα στο συρτάρι της αναβολής, με έκδοση Π.Δ. ή ψήφιση Νόμου, κάτι που αυτοδίκαια θα έκοβε περιβαλλοντικά το έργο στη Ράχη Κορθιου ?
    Γιατί δεν προχώρησε τοτε που έπρεπε, σε πρόσφυγες στο ΣτΕ?
    Η απαντήσεις βεβαίως προφανείς …

    Απάντηση
  8. Ο/Η Πλάκα έχει ! λέει:
    14/04/2020 στις 12:01

    Οι πρώην εγκρίνοντες και νυν αποτάσσοντες ή άλλως αντιστασιακοί ……..τρομάρα τους !!!!

    Απάντηση
  9. Ο/Η ΖΑΝΝΗΣ λέει:
    14/04/2020 στις 12:38

    Εγώ νομίζω ότι ο Σουσούδης θα απαντήσει ορθά και εμπεριστατωμένα σε όλα τα ερωτήματα του αρθρογράφου.
    Ωστόσο, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί θα πρέπει να είναι κατακριτέα η αλλαγή πολιτικής θέσης σε καίρια ζητήματα, όπως και η επανεκτίμηση των καταστάσεων εκ μέρους ενός αυτοδιοικητικού, ο οποίος αφουγκράζεται το κοινό αίσθημα και πράττει αναλόγως. Είναι φυσικό, τα δεδομένα του 2012 να μην είναι ίδια με τα δεδομένα του 2020.
    Ο πρώην δήμαρχος δικαιούται και οφείλει να εκφράζει την ψήφο όσων τον επέλεξαν και είναι σαφές ότι από την αρχή δεν ήταν ζωηρά σύμμαχος των Α/Γ/.
    Τέλος, γιατί θεωρείτε κατακριτέα την συμπόρευση με τον Καπάκη στα σοβαρά ζητήματα του τόπου;

    Απάντηση
  10. Ο/Η Στενιες λέει:
    14/04/2020 στις 12:41

    Βγαίνουν όλα σιγά σιγά στην φόρα τα καμώματα του Θεοδωση ευχαριστούμε Διαμαντή για την ενημέρωση. Μόνο για το συμφέρον του εργαζόταν στον δήμο και καθόλου για τον τόπο μας την Άνδρο δεν ενδιαφέρθηκε που όλοι εμείς οι υπόλοιποι γινόμαστε εθελοντές και ξοδεύουμε ώρες και χρήμα μερικοί για τον τόπο μας Αίσχος ποιά και έχει το θράσος να είναι αντιπολίτευση και να κουνάει και το δάχτυλο. Να σηκωθεί και να φύγει όπως διέλυσε και τον συνδυασμό του και αναγκασε τους αντιδήμαρχος τους προεδρους να παρετηθουν με τα καμώματά του,μόλις ανέλαβε ώστε να μηνει μόνος του για να κάνει ότι θέλει. Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια Σουσουδη.

    Απάντηση
  11. Ο/Η Αντιδήμαρχος λέει:
    14/04/2020 στις 12:46

    Πολύ σωστά τα γράφεται κ. Διαμαντή όλα αυτά είναι αλήθειες σαν πρώην αντιδήμαρχος είχαμε έρθει πολλές φορές σε πολλά θέματα αντιμέτωποι διότι άλλαζε αποφάσεις συνέχεια μετά από συναντήσεις που είχε με αρμόδιους οι οποίοι δεν ενδιαφέρονταν για το καλό της Άνδρου αλλά για πολιτικά παιχνίδια και συμφέροντα. Μέχρι και για ένα φως να βάλει έβαζε πάντα μπροστά το πολιτικο συμφέρον και όχι την εξυπηρέτηση του πολίτη. Ευτυχώς ο Λοτσαρης είναι τιμιος και πιστεύω θα υποστηρίξει τους πολίτες και θα είναι κοντά τους με δικαιοσύνη και συμπόνια
    ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
    Μια παρατήρηση: ΔΕν τα γράφει το ΕΝ ΑΝΔΡΩ αλλά ο κ. Γιαννίκος που υπογράφει και λέει συγκεκριμένα πράγματα από την μεταξύ τους συνεργασία επί 5ετία…
    Αυτά.

    Απάντηση
  12. Ο/Η Οπα λέει:
    14/04/2020 στις 12:48

    Ειναι αληθεια; Συζητουσε με την εταιρεια; Και πως πειστηκε να μην κινηθει;

    Απάντηση
  13. Ο/Η Ανωνύμως λέει:
    14/04/2020 στις 14:13

    Πέρα από τις ολιγωρίες των εκάστοτε Δημαρχαίων ποιος θα μας πει ,ποιος και πότε , ξεκίνησε την υπόθεση των Α/Γ στην Ράχη Κορθίου;;;ποιος θα μας πει απ όλους εσάς που σχολιάζεται εδώ.Καλή Ανάσταση και καλή ”λευτεριά”από τον covid 19.

    Απάντηση
  14. Ο/Η Ανήρ; λέει:
    14/04/2020 στις 14:48

    Ο “εν πολλές αμαρτίαις περιπεσων ανήρ” μπορεί να είναι και ο ενίοτε (διαγράφετε μια αρλούμπα – Εν Άνδρω) αρθρογράφος του παρελθόντος για θέματα της τότε καυτής επικαιρότητας. Και μια και διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα , ας αναλογιστούμε ΓΓ ότι όλες οι αμαρτίες έχουν κόστος και όχι μόνο οι επιλεκτικης μνήμης….. Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά σε όλους.

    Απάντηση
  15. Ο/Η Till.. the sun going down λέει:
    14/04/2020 στις 15:06

    KAI POSA AKOMA DEN KSERETE GIA TON THEO..

    Απάντηση
  16. Ο/Η Δεν ήξεραν, δεν ρώτησαν λέει:
    14/04/2020 στις 16:33

    πριν επενδύσουν;; τα καημένα να τα λυπηθούμε , να κάτσουμε να ρημάξουν την Άνδρο, να μην συγχίζονται οι επιχειρηματίες, μην μαλώσουν και τον κύριο Γιαννίκο και του έρθει κανένα εγκεφαλικό, που είναι κοντά, κρίνοντας από την ένταση του κειμένου.

    Απάντηση
  17. Ο/Η ΜΠΑΤΛΕΡ λέει:
    14/04/2020 στις 17:33

    Oι ΣΟΥΣΟΥΔΟΚΑΠΑΚΗΔΕΣ σήμερα απουσίασαν απο το Δημοτικό Συμβούλιο με αποτέλεσμα να μην έχει απαρτία. Θέμα οι αναμορφώσεις που πρέπει να γίνουν για να συμβασιοποιηθούν τα έργα για την αποκατάσταση των ζημιών απο την θεομηνία. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ για το νησί αλλά για συγκυριακές συμμαχίες.

    Απάντηση
  18. Ο/Η Προεδρος λέει:
    14/04/2020 στις 18:43

    Να βγείτε να τα πείτε όλα εσεις που τον ζήσατε από κοντα να μάθει ο κόσμος ποιόν κάναμε δήμαρχο το 2014.

    Απάντηση
  19. Ο/Η Κροκοδείλια... λέει:
    15/04/2020 στις 11:33

    …δάκρυα κε Γιαννίκο! Γιατί κόπτεστε έτσι; Γιατί δεν έχει δικαίωμα ο πρώην Δήμαρχος να αναθεωρήσει απόψεις και αποφάσεις όταν βλέπει ότι το πράγμα ξεφεύγει πολύ από τα επιθυμητά όρια; Στενοχωριέστε αδικαιολόγητα για τους επιχειρηματίες που θα ζημιωθούν! Μήπως έχετε κι εσείς κάποιο προσωπικό όφελος τελικά, και ο π. Δήμαρχος σας μπαίνει εμπόδιο αυτή τη στιγμή; Δεν βλέπετε ποιο είναι το θέμα; Το Υπουργείο αποφάσισε, εν μέσω κρίσης της πανδημίας και προσπερνώντας τη θέση της Περιφέρειας για προσωρινή αναστολή αδειοδοτήσεων, να δώσει “νύχτα” το οκ για να ξεκινήσουν τα έργα! Αυτό δεν σας πονηρεύει; Μόνο η αλλαγή θέσης του π. Δημάρχου είναι αυτή που σας προβληματίζει;
    Εμένα πάλι με προβληματίζει πάααρα πολύ η άκρως αμυντική/προστατευτική θέση σας υπέρ των επιχειρηματιών!!

    Απάντηση
  20. Ο/Η limani λέει:
    15/04/2020 στις 17:01

    Κυκλοφορουν φημες οτι σε λιγες μερες…
    ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
    Ρε Γιάννη δεν βαρέθηκες τους υπαινιγμούς χωρίς αντίκρυσμα; Τι το κουράζεις το ακατοίκητο σου; Αφού δεν σου βγαίνει…

    Απάντηση
  21. Ο/Η Εμενα παντως λέει:
    15/04/2020 στις 17:41

    Κ. Κροκοδειλε, με προβληματιζει η αρνηση ενστασης του Σουσουδη στο αιολικο Μυτιληναιου, ισως μετα απο συννενοηση τους, οπως γραφει και ο κ. Γιανικος. Δεν σας προβληματιζει κι εασς;

    Απάντηση

Αφήστε ένα Σχόλιο Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα άρθρα

  • ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΝΕΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
  • Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
  • Η ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ: Το αέναο ταξίδι ανθρώπων και ονομάτων στον χώρο και στον χρόνο…
  • Π.Ν.Ο. 24ωρη Πανελλαδική απεργία στα πλοία
  • ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ στην Άνδρο. Όμως παραμένει κρίσιμη η κατάσταση με τα νερά…

Πρόσφατα Άρθρα

  • ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΝΕΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ21/02/2026
  • ΓΥΑΛΙΑ & ΝΕΙΜΠΟΡΙΟΣ: Όταν η θάλασσα βγήκε στην στεριά…20/02/2026
  • TΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», τo “Εν Άνδρω” και η ΕΡΤ19/02/2026
  • ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ: Αναγκαία η σωστή αποκατάσταση του δρόμου στις Στενιές19/02/2026
  • Π.Ν.Ο. 24ωρη Πανελλαδική απεργία στα πλοία18/02/2026

Ναυτικές Ιστορίες

    Πρόσφατα Σχόλια

    1. ATH στο ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ, ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ… «και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου εχθρού!…»
    2. Παναγιώτης στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    3. enandro στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    4. Γιάννης Κ. στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    5. Γρίπη στο ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ, ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ… «και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου εχθρού!…»

    Βίντεο

    • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ιδιωτική υπόθεση το ΔΣ του Δήμου Άνδρου για την κ. Τσατσομοίρου!
    • Λιμάνι Ραφήνας 1945-2015 (χρονογράφημα και βίντεο)
    • Η Μονή Παναχράντου της Άνδρου (βίντεο)
    • Το τελευταίο ρεμέτζο (βίντεο)
    • Δύο ανδριώτες ζωγράφοι – Δ.Βαρδακώστας & Γ.Σεργουλόπουλος (βίντεο)

    Ακολουθήστε μας

    • Facebook
    • Twitter

    Κατηγορίες Άρθρων

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (239)
    • ΑΡΘΡΑ (84)
    • ΘΕΜΑΤΑ (8)
    • ΙΣΤΟΡΙΑ (333)
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ (3.710)
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (23)
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1.476)
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (770)
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ (2.716)
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (1.083)
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (82)
    • ΧΡΗΣΙΜΑ (5)
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (351)

    Εν Άνδρω

    Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

     
       enandro.gr@gmail.com

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
    • ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    • ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΜΑΤΑ
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
    © Εν Άνδρω 2026. Powered by NinjaWeb