• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

  • Facebook
  • Twitter
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
Άνδρος enandro.gr@gmail.com
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων του Ιουλίου. Πληρότητα 70% – 90% στα πλοία για Κυκλάδες – Κρήτη!

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημοσίευση: 02/07/2022 Σχόλια: 0

Πηγαινοέρχονται πλοία στην Άνδρο. Καλοκαίρι κι έχουμε κάθε μέρα τέσσερα πλοία και τέσσερα δρομολόγια. Δύο πρωί, δύο απόγευμα. Την Παρασκευή έχουμε έξι δρομολόγια. Και την Κυριακή πέντε. Δυό-τρεις χρονιές είχαμε παραπάνω. Η κίνηση δεν αυξήθηκε. Κι έτσι δεν άντεξαν οι εταιρίες. Όμως, η Άνδρος κι εφέτος δεν πάει άσχημα σύμφωνα με στοιχεία του λιμεναρχείου Ραφήνας. Περιμένουμε τα στοιχεία του Ιουνίου 2022 του λιμεναρχείου Άνδρου για περισσότερες πληροφορίες. 

Με πληρότητα των πλοίων που σε πολλές περιπτώσεις κυμαίνεται από 70% έως 90% ξεκίνησε η έξοδος του Ιουλίου των εκδρομέων του καλοκαιριού από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου. Οι προορισμοί που έχουν μεγαλύτερη ζήτηση από την Παρασκευή 1 Ιουλίου είναι οι Κυκλάδες και η Κρήτη όπου η πληρότητα των πλοίων φτάνει στο 70%, ενώ για κάποιους προορισμούς όπως η Πάρος, Νάξος, Σαντορίνη, η πληρότητα αγγίζει στο 90%.

Ειδικότερα, από τη Ραφήνα αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα 9 δρομολόγια για Κυκλάδες και 5 για Μαρμάρι. Ενώ χθες Παρασκευή 1η Ιουλίου, από το λιμάνι της Ραφήνας έγιναν 17 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν 8.505 επιβάτες 1769 ΙΧ οχήματα 93 φορτηγά και 207 δίκυκλα. Ενώ σήμερα Σάββατο 2 Ιουλίου αναχώρησαν με τα πρωινά πλοία για Κυκλάδες 4.770 επιβάτες, 853 ΙΧ, 58 φορτηγά και 224 δίκυκλα.

Για καταλάβουμε τις διαφορές το σύστημα κρατήσεων των εταιρειών και τα στοιχεία που ήταν γνωστά το σύνολο των επιβατών του τριημέρου – τέλος Ιουνίου αρχές Ιουλίου – από τον Πειραιά θα αγγίξει τους 45.000. Από την Ραφήνα το τριήμερο θα φτάσουν κατ’ εκτίμηση για τους προορισμούς των Κυκλάδων περίπου τους 18.000 επιβάτες.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2021 ΚΑΙ ΤΟ 2019 

Κύριο παραθεριστικό μέτωπο της Άνδρου για τους εκδρομείς του Σαββατοκύριακου – βοηθούσης της εγγύτητας – οι παραλίες της Υδρούσας όπου υπάρχουν από προχωρημές εγκαταστάσεις μέχρι ναυταθλητικά σπορ.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Ναυτιλίας, τον Ιούνιο του 2022 είχαν αναχωρήσει συνολικά από το λιμάνι του Πειραιά 322.877 επιβάτες ενώ το σύνολο των επιβατών. Τον ίδια μήνα το 2021 είχαν αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά 227.970 επιβάτες. Τον Ιούνιο του 2019 έτος που δεν υπήρχαν τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία οι επιβάτες που είχαν αναχωρήσει για κάποιο νησί του Αιγαίου από το λιμάνι του Πειραιά ήταν στους 370.143 επιβάτες. Δηλαδή, τον εφετινό Ιούνιο είχαμε αύξηση 95.000 επιβάτες από Πειραιά. Αλλά σε σχέση με τον Ιούνιο 2019 (πριν την πανδημία) είχαμε μείωση περίπου 47.000 επιβάτες. Είναι προφανές πως έχουμε ξεπεράσει την κρίση, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα το 2019 για τους προορισμούς από Πειραιά.

 

Αφήστε ένα Σχόλιο Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα άρθρα

  • Η ΒΛΑΚΕΙΑ ως πολιτικό φαινόμενο…
  • ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Οι Ανδριώτες βρήκαν λύση μέσω… Viber!…
  • ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ! ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ…
  • ΜΝΗΜΕΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ: Σώστε την Deutsche Welle με 30.000 υπογραφές…
  • Ελληνόκτητο το ένα πλοίο που χτυπήθηκε στο Ορμούζ

Πρόσφατα Άρθρα

  • Η ΒΛΑΚΕΙΑ ως πολιτικό φαινόμενο…13/03/2026
  • ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Οι Ανδριώτες βρήκαν λύση μέσω… Viber!…13/03/2026
  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ: Καίγονται δύο δεξαμενόπλοια στον Περσικό, το ένα ελληνικών συμφερόντων!12/03/2026
  • Ελληνόκτητο το ένα πλοίο που χτυπήθηκε στο Ορμούζ11/03/2026
  • ΜΝΗΜΕΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ: Σώστε την Deutsche Welle με 30.000 υπογραφές…11/03/2026

Ναυτικές Ιστορίες

    Πρόσφατα Σχόλια

    1. Marta_Karagiannis στο ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ! ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ…
    2. Noelle Daley στο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    3. Shine στο ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ: 1,4 εκατ. ευρώ για μισθούς στην καθαριότητα;;;
    4. Απροβατιανός στο ΠΑΣΧΑ: Πολλά τα πλοία και τα δρομολόγια, ερωτηματικό όμως οι αφίξεις…
    5. enandro στο ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΙ στο καθήκον στον φλεγόμενο Περσικό…

    Βίντεο

    • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ιδιωτική υπόθεση το ΔΣ του Δήμου Άνδρου για την κ. Τσατσομοίρου!
    • Λιμάνι Ραφήνας 1945-2015 (χρονογράφημα και βίντεο)
    • Η Μονή Παναχράντου της Άνδρου (βίντεο)
    • Το τελευταίο ρεμέτζο (βίντεο)
    • Δύο ανδριώτες ζωγράφοι – Δ.Βαρδακώστας & Γ.Σεργουλόπουλος (βίντεο)

    Ακολουθήστε μας

    • Facebook
    • Twitter

    Κατηγορίες Άρθρων

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (239)
    • ΑΡΘΡΑ (84)
    • ΘΕΜΑΤΑ (8)
    • ΙΣΤΟΡΙΑ (336)
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ (3.724)
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (23)
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1.489)
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (773)
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ (2.727)
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (1.085)
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (82)
    • ΧΡΗΣΙΜΑ (5)
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (353)

    Εν Άνδρω

    Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

     
       enandro.gr@gmail.com

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
    • ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    • ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΜΑΤΑ
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
    © Εν Άνδρω 2026. Powered by NinjaWeb