• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

  • Facebook
  • Twitter
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
Άνδρος enandro.gr@gmail.com
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Τα υδροπλάνα και στο Ιόνιο! Θα συνδέουν Ελλάδα και Ιταλία!

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημοσίευση: 25/09/2024 Σχόλια: 0

Αφού αργούν τα υδροπλάνα στο Αιγαίο είπαν να πετάξουν και στο Ιόνιο και να συνδέσουν Πελοπόννησο με… Ιταλία! Και βλέπουμε!…

Δελτίο Τύπου

Πρωτοποριακή Συνεργασία Ελλάδας-Ιταλίας για την Ανάπτυξη των Τουριστικών και Επιχειρηματικών Δεσμών μέσω Υδροπλάνων!

Η Hellenic Seaplanes ετοιμάζει Νέες Διαδρομές που Ενώνουν Δυτική Ελλάδα με τις Ιταλικές Ακτές

Την προοπτική διασύνδεσης δήμων Ελλάδας και Ιταλίας με υδροπλάνα και την ανάπτυξη τουριστικών συνεργιών είχε η Hellenic Seaplanes καθώς παρευρέθηκε στην Ηλεία και συμμετείχε στο 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Ελλάδα, Μεγάλη Ελλάδα, Ιταλία Κοινά πολιτιστικά αντιδάνεια και προσκλήσεις στη νέα χιλιετία».

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν επίσης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη,  η διοίκηση του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου, η ηγεσία της Hellenic Seaplanes καθώς και οι δήμαρχοι των τριών δήμων της Ηλείας (Ανδραβίδας Κυλλήνης, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας) και των τριών παράκτιων δήμων της Ιταλίας (Crotone, Squillace και Cira Marino). Ιδιαίτερο ρόλο στη συζήτηση έπαιξε το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Αθηνών, το οποίο μεσολάβησε για τη δημιουργία κοινού σημείου επαφής μεταξύ της Hellenic Seaplanes και των δήμων.

Το περιεχόμενο της ελληνοϊταλικής συζήτησης

Στα πλαίσια του συνεδρίου έγινε η συνάντηση όπου εξετάστηκε η συμβολή των υδροπλάνων στην ενίσχυση των γρήγορων μεταφορών από/προς τη Δυτική Ελλάδα και την Ιταλία, καθώς και η δυνατότητα δημιουργίας κοινών τουριστικών πακέτων που θα περιλαμβάνουν υδροπλάνα ως μέσο μεταφοράς και αναψυχής μέσω εναέριων περιηγήσεων πάνω από αξιοθέατα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικολακόπουλος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους, ο Διευθυντής Ανάπτυξης  ο της Hellenic Seaplanes, κ. Ποντογιάννης, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Ιωάννης, ο Δήμαρχος Πύργου κ. Καννής Ευστάθιος, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Άρης Παναγιωτόπουλος, ο Προέδρος του Ελληνοϊταλικου Επιμελητήριου κ. Τσαμίχας Ιωάννης, ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνοιταλικου Επιμελητήριου, κ. Βαμβακάρης Παναγιώτης, ο Δήμαρχος Crotona Vincenzo Voce, o Δήμαρχος Ciro’ Marina, ο  Andrea Aprigliano (Αντιδημαρχος Οικονομικων Θεματων) και ο Δήμαρχος Squilace, Vincenzo Zofrea.

Kατά τη συνάντηση εξετάστηκε η συμβολή των υδροπλάνων στην ενίσχυση των γρήγορων μεταφορών από/προς τη Δυτική Ελλάδα και την Ιταλία, καθώς και η δυνατότητα δημιουργίας κοινών τουριστικών πακέτων που θα περιλαμβάνουν υδροπλάνα ως μέσο μεταφοράς και αναψυχής μέσω εναέριων περιηγήσεων πάνω από αξιοθέατα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο υπό κατασκευή υδατοδρόμιο Κυλλήνης, που θα αποτελέσει την πρώτη υποδομή που θα φιλοξενήσει τα υδροπλάνα στο νομό Ηλείας. Οι εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων προχωρούν με ταχύ ρυθμό και σύντομα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την τελική αδειοδότηση.

 

Κλείνοντας ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, ο κ. Χαραλάμπους είπε: «Η διασύνδεση Ελλάδας και Ιταλίας μέσω των υδροπλάνων αποτελεί έναν στόχο στρατηγικής σημασίας για εμάς. Αυτή η συνεργασία όχι μόνο θα ενισχύσει την τουριστική ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα των μεταφορών, αλλά θα δημιουργήσει και νέες ευκαιρίες για τις τοπικές κοινωνίες και τις οικονομίες των δύο χωρών. Το υδατοδρόμιο της Κυλλήνης θα παίξει κεντρικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια και είμαστε ενθουσιασμένοι με την πρόοδο που σημειώνεται.»

Το συνέδριο αφιερωμένο στην επιχειρηματικότητα

Το 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Ελλάδα, Μεγάλη Ελλάδα, Ιταλία Κοινά πολιτιστικά αντιδάνεια και προσκλήσεις στη νέα χιλιετία», διοργανώνεται στο  πλαίσιο των αδελφοποιήσεων μεταξύ του Δήμου Crotone με τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης, του Δήμου Πύργου Ηλείας και Δήμου Squillatse και τέλος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με τον Δήμο Cira Marino, η Αμφικτυονία “Επειών Γη” , η οποία  απαρτίζεται από τους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας, Πύργου, Ανδραβίδας -Κυλλήνης, το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Αθηνών και την Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων  . 

Αφήστε ένα Σχόλιο Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα άρθρα

  • Η ΒΛΑΚΕΙΑ ως πολιτικό φαινόμενο…
  • ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Οι Ανδριώτες βρήκαν λύση μέσω… Viber!…
  • ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ! ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ…
  • ΜΝΗΜΕΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ: Σώστε την Deutsche Welle με 30.000 υπογραφές…
  • Ελληνόκτητο το ένα πλοίο που χτυπήθηκε στο Ορμούζ

Πρόσφατα Άρθρα

  • Η ΒΛΑΚΕΙΑ ως πολιτικό φαινόμενο…13/03/2026
  • ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Οι Ανδριώτες βρήκαν λύση μέσω… Viber!…13/03/2026
  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ: Καίγονται δύο δεξαμενόπλοια στον Περσικό, το ένα ελληνικών συμφερόντων!12/03/2026
  • Ελληνόκτητο το ένα πλοίο που χτυπήθηκε στο Ορμούζ11/03/2026
  • ΜΝΗΜΕΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ: Σώστε την Deutsche Welle με 30.000 υπογραφές…11/03/2026

Ναυτικές Ιστορίες

    Πρόσφατα Σχόλια

    1. Marta_Karagiannis στο ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ! ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ…
    2. Noelle Daley στο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    3. Shine στο ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ: 1,4 εκατ. ευρώ για μισθούς στην καθαριότητα;;;
    4. Απροβατιανός στο ΠΑΣΧΑ: Πολλά τα πλοία και τα δρομολόγια, ερωτηματικό όμως οι αφίξεις…
    5. enandro στο ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΙ στο καθήκον στον φλεγόμενο Περσικό…

    Βίντεο

    • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ιδιωτική υπόθεση το ΔΣ του Δήμου Άνδρου για την κ. Τσατσομοίρου!
    • Λιμάνι Ραφήνας 1945-2015 (χρονογράφημα και βίντεο)
    • Η Μονή Παναχράντου της Άνδρου (βίντεο)
    • Το τελευταίο ρεμέτζο (βίντεο)
    • Δύο ανδριώτες ζωγράφοι – Δ.Βαρδακώστας & Γ.Σεργουλόπουλος (βίντεο)

    Ακολουθήστε μας

    • Facebook
    • Twitter

    Κατηγορίες Άρθρων

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (239)
    • ΑΡΘΡΑ (84)
    • ΘΕΜΑΤΑ (8)
    • ΙΣΤΟΡΙΑ (336)
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ (3.724)
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (23)
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1.489)
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (773)
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ (2.727)
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (1.085)
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (82)
    • ΧΡΗΣΙΜΑ (5)
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (353)

    Εν Άνδρω

    Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

     
       enandro.gr@gmail.com

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
    • ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    • ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΜΑΤΑ
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
    © Εν Άνδρω 2026. Powered by NinjaWeb