• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

  • Facebook
  • Twitter
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
Άνδρος enandro.gr@gmail.com
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ: Η Ελλάδα έτοιμη για πτήσεις. Αρνητική γνωμοδότηση σε Μήλο και Σαντορίνη!

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημοσίευση: 09/06/2025 Σχόλια: 9

HELLENIC SEAPLANES

Δελτίο Τύπου

Παρά την πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα της Hellenic Seaplanes, την ολοκλήρωση μιας πολυετούς και πολυσύνθετης διαδικασίας αδειοδότησης και τη δρομολόγηση πτήσεων προς 28 εγκεκριμένους προορισμούς, οι αρνητικές γνωμοδοτήσεις των Λιμενικών Αρχών σε Μήλο και Σαντορίνη αφήνουν δύο από τα πλέον τουριστικά νησιά της χώρας εκτός του εθνικού πτητικού δικτύου υδροπλάνων …!

Η Ελλάδα προετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά της με έναν τρόπο μαγικό – συνδέοντας ξανά θάλασσα και αέρα, μέσα από το μοναδικό ταξιδιωτικό μέσο των υδροπλάνων. Η Hellenic Seaplanes ανακοινώνει την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους της πτητικής της προετοιμασίας για το καλοκαίρι του 2025, θέτοντας σε λειτουργία την ψηφιακή της πλατφόρμα κρατήσεων και σχεδιάζοντας πτήσεις που θα αλλάξουν τον χάρτη της προσβασιμότητας στα ελληνικά νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές.

Το μέχρι σήμερα πτητικό δίκτυο της Hellenic Seaplanes περιλαμβάνει πτήσεις με βάσεις την Αθήνα, τη Σκύρο και τα Ιωάννινα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα προορισμών όπως: Άλιμος, Πάτρα, Χίος, Ψαρά, Τήνος, Λέρος, Πάτμος, Παξοί, Σκόπελος, Αλόννησος, Κέρκυρα, Σαμοθράκη, Βόλος, Αμφιλοχία, Αλεξανδρούπολη, Αθηναϊκή Ριβιέρα, Μαθράκι, Οθωνοί, Καλαμάτα και άλλες περιοχές. Οι πτήσεις εξυπηρετούν υφιστάμενα υδατοδρόμια, εγκεκριμένα υδάτινα πεδία, καθώς και αεροδρόμια, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιούνται χάρη στον αμφίβιο χαρακτήρα των αεροσκαφών της εταιρείας. Το δίκτυο έχει σχεδιαστεί ώστε να ενισχύει τη νησιωτική συνδεσιμότητα και να προσφέρει αξιόπιστες, ασφαλείς και ευέλικτες μετακινήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Πρόκειται για ένα δίκτυο που δεν ενώνει μόνο προορισμούς – αλλά ενώνει ζωές, κοινότητες, νησιά, επαγγελματικές δραστηριότητες και τουριστικές εμπειρίες. Κάθε πτήση δεν είναι απλώς μια μετακίνηση, αλλά μια εμπειρία που ξεκινά από τη στιγμή της απογείωσης πάνω από τη θάλασσα και τελειώνει με μια ομαλή προσθαλάσσωση σε μερικά από τα πιο μαγικά σημεία της Ελλάδας.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, δύο από τους πιο τουριστικούς και κομβικούς νησιωτικούς προορισμούς – η Μήλος και η Σαντορίνη – εξαιρούνται από το πτητικό δίκτυο, καθώς δεν εγκρίθηκε η λειτουργία θαλασσοδιαδρόμων, με τις τοπικές αρχές να επικαλούνται ζητήματα ασφαλείας.

Η εξέλιξη αυτή φαντάζει οξύμωρη: σε πόλεις-λιμάνια όπως η Κοπεγχάγη στην Δανία, το Βανκούβερ στον Καναδά, το Σίδνεϊ στην Αυστραλία ή το Μαϊάμι στις  Ηνωμένες Πολιτείες, υδροπλάνα απογειώνονται και προσθαλασσώνονται καθημερινά μέσα στα πιο πολυσύχναστα λιμάνια του κόσμου, πραγματοποιώντας εκατοντάδες πτήσεις ημερησίως. Κι όμως, στην Ελλάδα του τουρισμού και της νησιωτικότητας, δύο εμβληματικοί προορισμοί, η Μήλος και η Σαντορίνη, δεν επιτρέπουν την προσέγγιση υδροπλάνων.

Η Hellenic Seaplanes ακολουθεί απαρέγκλιτα όλα τα διεθνή πρότυπα ασφάλειας, διαθέτει εξειδικευμένο και πιστοποιημένο προσωπικό, και λειτουργεί με πλήρη εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία. Ωστόσο, το πρόβλημα δεν είναι η ασφάλεια – είναι η άγνοια και η αυξημένη επιφυλακτικότητα και φόβος ανάληψης ευθύνης από δημόσιες αρχές — ειδικά σε τομείς που εμπλέκονται με μεταφορές και ασφάλεια μετά από σοβαρά δυστυχήματα, όπως αυτό των Τεμπών.

Δεν πρέπει να περάσουμε στο άλλο άκρο, όπου κάθε αναπτυξιακό έργο θυσιάζεται πίσω από την πρόφαση της ασφάλειας. Η ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη – αλλά πρέπει να βασίζεται σε τεκμηριωμένη γνώση, όχι σε φόβο.

Όπως ορθά δήλωσε και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Στέφανος Γκίκας, το ανθρώπινο δυναμικό που εμπλέκεται στα υδατοδρόμια και στα λιμάνια οφείλει να εκπαιδευτεί και να ενημερωθεί σωστά. Γιατί αν οι Λιμενικές Αρχές συνεχίσουν να εκδίδουν αρνητικές γνωμοδοτήσεις από φόβο ή αβεβαιότητα, η χώρα δεν θα μπορέσει να αξιοποιήσει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που της χαρίζεται από τη γεωγραφία της.

Η Hellenic Seaplanes, τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα, έχει προτείνει – με κάλυψη από ίδιους πόρους – τη διενέργεια ειδικών πτήσεων επίδειξης με σκοπό τη συμμετοχή και επιβίβαση στελεχών του Λιμενικού Σώματος και άλλων εμπλεκόμενων φορέων στην αδειοδοτική διαδικασία. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες να διαπιστώσουν στην πράξη τη λειτουργία των υδροπλάνων, να κατανοήσουν τις τεχνικές ιδιαιτερότητες και τα πλεονεκτήματα του μέσου, και κυρίως να εξοικειωθούν με την ασφαλή και συμβατή παρουσία τους στα λιμάνια. Μέσα από την εμπειρία και τη γνώση, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τεκμηριωμένη κρίση και αποτελεσματική συνεργασία προς όφελος της νησιωτικής Ελλάδας.

Δήλωση του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλα Χαραλάμπους

«Τα υδροπλάνα δεν είναι απλώς ένα μέσο μεταφοράς. Είναι ένα κομμάτι της ελληνικής αεροπορικής ιστορίας που επιστρέφει δυναμικά, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας εποχής καινοτομίας, διασυνδεσιμότητας και βιώσιμης ανάπτυξης. Η επανεμφάνισή τους στην Ελλάδα δεν αποτελεί μόνο φόρο τιμής στο παρελθόν — είναι μια τολμηρή δήλωση για το μέλλον.

Η λειτουργία των υδροπλάνων θα δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, θα ενισχύσει άμεσα και έμμεσα την τοπική και περιφερειακή οικονομία, και θα αποτελέσει μοχλό προσέλκυσης επενδύσεων, ειδικά σε περιοχές όπως η Αθηναϊκή Ριβιέρα, ηπειρωτικές περιοχές με λίμνες και η νησιωτική Ελλάδα.

Η σημερινή αδειοδότηση είναι το πρώτο βήμα ενός εθνικού σχεδίου: η δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου υδροπλάνων που θα μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο μετακινούμαστε, επικοινωνούμε και αναπτυσσόμαστε. Για να πετύχουμε αυτό το στόχο, είναι απαραίτητη η σταθερή και έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας – όχι μόνο στη δημιουργία νέων υποδομών, αλλά και στην επιτάχυνση και ενοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης. Η Ελλάδα έχει το φυσικό περιβάλλον, την τεχνογνωσία και πλέον και τη βούληση. Είναι η ώρα να κάνουμε το επόμενο αποφασιστικό βήμα. »

 

9 Comments

  1. Ο/Η Alexandros λέει:
    09/06/2025 στις 08:47

    Ακούμε για υδατοδρομιο στην Άνδρο εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία αλλά μάλλον πάλι “απέξω” θα μείνουμε… Αν όμως τελικά εγκριθεί υδατοδρομιο και για την Άνδρο αυτό που θα γίνει; Στην Δυτική ή την Ανατολική Άνδρο;

    Απάντηση
  2. Ο/Η ΚΆΤΟΙΚΟΣ ΧΩΡΑΣ λέει:
    09/06/2025 στις 09:13

    Άντε και μπήκε στο πλάνο η Άνδρος. Πως θα προσθαλασσωνονται τα υδροπλάνα, όταν σχεδόν όλο το καλοκαίρι έχουμε αέρα έντασης τουλάχιστον 5 με 6 μποφόρ και υψηλό κυματισμό. Κάνεις δεν έχει σκεφτεί αυτό το πρόβλημα. Ως συνήθως ακούμε και διαβάζουμε πράγματα ανέφικτα.

    Απάντηση
  3. Ο/Η F. S. K. λέει:
    09/06/2025 στις 11:17

    Η προσωπική μου εμπλοκή με το θέμα έχει ήδη μακρά ιστορία ! Από το 2005 – όταν ξεκίνησε η πρώτη εταιρεία υδροπλάνων , ενός Ελληνο-Καναδού , η AIR SEA LINES – προσπάθησα να προσεγγίσω έναν προς έναν τους δημάρχους και επάρχους . Ως υποβοήθηση και ως Μελετητής – Μηχανικός έκανα και σχεδιαστικές προτάσεις εναλλακτικών θέσεων κατάλληλων για Υδροδρόμια και της κοινοποίησα μέσω των κοινωνικών μέσων , αφού είχα εισπράξει την αδιαφορία των αιρετών ! Έφθασα ακόμη και τηλεφωνικά να συνομιλήσω με εκπροσώπους των εταιρειών για το αν η Άνδρος βρίσκεται μέσα στα ενδιαφέροντα τους . Τέλος όταν πριν 2 χρόνια ο Περιφερειάρχης κύριος Χατζημάρκος ανακοίνωνε τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου που η Π.Ν.ΑΙ. θα πρότεινε – μη συμπεριλαμβάνοντας την Άνδρο – έστειλα σχετική επιστολή διαμαρτυρίας μαζί με τα Προσχέδια για Υδροδρόμιο σε : Γαύριο – Μπατσί – Χώρα – Όρμο Κορθίου και Όρμο Χαλκολιμιώνα (τα σχέδια στην διάθεση του ΕΝ’ΑΝΔΡΩ) ! Τελικά είμαι απόλυτα απαισιόδοξος καθώς φαίνεται “αλλότρια συμφέροντα” απομακρύνουν την παρούσα δημοτική αρχή να πράξει ότι για παράδειγμα έπραξε η Τήνος.

    Απάντηση
  4. Ο/Η F. S. K. λέει:
    09/06/2025 στις 16:15

    Προφανώς στις θάλασσες του Βόρειου Ημισφαιρίου – του Καναδά και της Αλάσκας – αλλά και της Ιαπωνίας , όπου τα Υδροπλάνα εκτελούν καθημερινά δεκάδες δρομολόγια κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, δεν είναι δυνατόν να είναι πιο κατάλληλες και “ήρεμες” από αυτή του Κεντρικού Αιγαίου ! Επομένως απλά η μη επαρκής γνώση του αντικειμένου είναι που σπείρει ανεδαφικούς φόβους. Άλλωστε με τον κατάλληλο σχεδιασμό των υποδομών προσνήωσης των υδροπλάνων τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο τρόπο !

    Απάντηση
  5. Ο/Η Alexandros λέει:
    09/06/2025 στις 18:15

    Κατοικε χώρας μόνο στο Μπατσί και αυτό με δυσκολία μπορεί να γίνει… Πάντως ΔΕΝ είμαστε το μόνο νησί των Κυκλάδων με δυνατούς ανέμους!

    Απάντηση
  6. Ο/Η Ωω λέει:
    09/06/2025 στις 22:48

    Τσάμπα πράγμα. Έχετε δει τιμές; Και να είχαμε στην Άνδρο ελάχιστο Τατόι θα τα χρησιμοποιούσαν.

    Απάντηση
  7. Ο/Η F. S. K. λέει:
    10/06/2025 στις 10:43

    Στις δικές μου προτάσεις για εναλλακτικές κατάλληλες θέσεις για ένα Υδατοδρόμιο στην Άνδρο , υπάρχει σαφώς ένα σκεπτικό από πίσω , που δεν ξέρω αν είναι σκόπιμο να αναλύσω εδώ.
    Το Γαύριο , λόγω του ότι είναι το βασικό λιμάνι για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις , αν και με την προτεινόμενη από εμένα διαμόρφωση θα ήταν η πλέον προστατευμένη σε ισχυρούς ανέμους θέση , θα μπορούσε να λειτουργήσει ανταγωνιστικά ή και παρενοχλητικά στον πλού εισόδου των πλοίων . Αυτό όμως λύνεται εύκολα με τον προγραμματισμό πτήσεων σε ώρες που δεν υπάρχει ακτοπλοϊκό δρομολόγιο.
    Το Μπατσί ως ο πλέον αναπτυγμένος τουριστικός προορισμός είναι φυσικά καλή επιλογή και με επαρκή προστασία από ισχυρούς ανέμους. Εκεί όμως το πρόβλημα με την πληθώρα εισερχόμενων και εξερχόμενων τουριστικών και αλιευτικών σκαφών θα δημιουργούσε προσωρινά κωλύματα.
    Η Χώρα που ως πρωτεύουσα του νησιού διαθέτει το σύνολο των προβεβλημένων παγκόσμια πολιτιστικών χώρων – Μουσείων ενώ και τα δημοφιλέστερα μοναστήρια και παραλίες της Ανατολικής ακτής του νησιού είναι ο προτιμητέος προορισμός με βάση την οικονομική βιωσιμότητα για την εταιρεία που θα αναλάβει τα δρομολόγια. Για τον ίδιο λόγο τα έσοδα του Δήμου από δικαιώματα χρήσης του Υδατοδρομίου (να φυσικά υλοποιηθεί ως Δημοτικό ή Περιφερειακό) θα είναι επαυξημένα. Εδώ βέβαια θα χρειαστεί ευρύτερος σχεδιασμός των λιμενικών χώρων – που εγώ τον έχω προβλέψει μ ε Έργα Επέκτασης του Λιμένα αλλά και με νέο κατάλληλο Έργο Διαμόρφωσης Καταφυγίου μικρών σκαφών και παράλληλα του Υδατοδρομίου στην περιοχή “Πλακούρες” – από την Αγία Θαλασσινή μέχρι το ΞΕΝΙΑ.
    Τέλος ο Όρμος Κορθίου είναι ο πλέον φυσικά προστατευόμενος Όρμος στην Ανατολική ακτή και μετά τα πρόσφατα εγκεκριμμένα Έργα στο Καταφύγιο Σκαφών θα μπορούσε να είναι η ταχύτερη και πιο ρεαλιστική πρόταση , πάντα έχοντας στον νού ότι μέσα σε 30-40 λεπτά οδικά μπορεί ο επισκέπτης να βρεθεί στο 90% των αξιόλογων να δεί προορισμών : Μουσεία – μοναστήρια – παραλίες – φυσικά τοπία – περιπατητικά μονοπάτια.

    Απάντηση
  8. Ο/Η ΚΆΤΟΙΚΟΣ ΧΏΡΑΣ λέει:
    10/06/2025 στις 11:27

    ΠΡΟΣ F.S.K.

    Ο Κος F.S.K. δεν εξηγεί σε εμάς τους αδαείς, πως γίνεται να προσνηωθει ένα υδροπλάνο στη Χώρα, όταν έχουμε ανέμους 5 με 6 μποφόρ, κάτι ιδιαίτερα συνηθισμένο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
    Επίσης σε εμάς που σπείρουμε ανεδαφικους φόβους δεν εξηγεί που θα γίνει το υδατοδρομιο;
    Πως θα προσεγγίζει το υδροπλάνο στην στεριά και σε ποια προβλήτα; Της Πλακούρας; Του ΝΟΑ; ‘Η θα κατασκευαστεί μεσοπέλαγα καινούργια;
    Και σε ποια περιοχή της Χώρας θα γίνουν οι υποδομές;
    Εδώ τον Αύγουστο στο Νειμποριό συναντώνται δύο αυτοκίνητα και δημιουργείται τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα.
    Άντε γιατί από εξυπνάδες χορτάσαμε στην Άνδρο.
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ F.S.K.

    Απάντηση
  9. Ο/Η F. S. K. λέει:
    11/06/2025 στις 11:40

    Δεν διεκδικώ φυσικά καμία “αυθεντία γνώσης’ για το ειδικότερο ζήτημα των προδιαγραφών για τα Υδατοδρόμια – αγαπητέ ΚΑΤΟΙΚΕ ΧΏΡΑΣ ! Όμως ως Μηχανικός με 38ετή εμπειρία και ιδιαίτερα έχοντας εργαστεί στο παρελθόν στην ΤΥΔΚ του Επαρχείου Άνδρου – επομένως αρμόδιος για τα λιμενικά και λοιπά δημοτικά έργα στην Άνδρο – και παράλληλα διαθέτοντας στο αρχείο μου όλη την νομοθεσία ίδρυσης Υδατοδρομίων και Υδάτινων Πεδίων (είναι δύο διαφορετικές κατηγορίες) διαχρονικά και είμαι σε θέση να γνωρίζω τα περισσότερα.
    Το θέμα της καταλληλόλητας σε σχέση με κυματισμό και ανέμους νομίζω το εξαντλήσαμε αναφέροντας τον Καναδά , την Αλάσκα και την Ιαπωνία (όπου ήδη δεκάδες εταιρείες υδροπλάνων δραστηριοποιούνται με επιτυχία), αλλά και την Τήνο, την Ικαρία και την Χίο – που ήδη έχουν λάβει προτεραιότητα ίδρυσης Υδατοδρομίων. Επίσης να σας αναφέρω ότι μιλώντας με εκπροσώπους της μιας εταιρείας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με διαβεβαίωσαν οτι έμπειροι πιλότοι τους και τεχνικοί σύμβουλοι θα επισκεφθούν φυσικά τις προτεινόμενες τοποθεσίες προκειμένου να λάβουν μετρήσεις και να εκπονήσουν Έκθεση Καταλληλότητας.
    Το πρώτο όμως και απαραίτητο βήμα είναι Δήμος και Επαρχείο να επιμείνουν στην ένταξη της Άνδρου στα προγραμματιζόμενα νησιά – αν δεν είναι ήδη αργ’α !

    Απάντηση

Αφήστε ένα Σχόλιο Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα άρθρα

  • Που πάει οικιστικά και αναπτυξιακά η Άνδρος
  • ΜΠΑΤΣΙ: Συγκέντρωση την Τετάρτη 28/1 για τα νέα όρια του οικισμού
  • ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΤΡΙΤΗ ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ…
  • ΑΝΔΡΟΣ: Τα κύματα έπνιξαν το Ναυτικό Όμιλο!!!
  • ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ & ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ

Πρόσφατα Άρθρα

  • Που πάει οικιστικά και αναπτυξιακά η Άνδρος28/01/2026
  • ΜΠΑΤΣΙ: Συγκέντρωση την Τετάρτη 28/1 για τα νέα όρια του οικισμού26/01/2026
  • ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΤΡΙΤΗ ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ…26/01/2026
  • ΑΝΔΡΟΣ: Τα κύματα έπνιξαν το Ναυτικό Όμιλο!!!26/01/2026
  • ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ & ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ26/01/2026

Ναυτικές Ιστορίες

  • ΘΕΟΜΗΤΩΡ: Τέσσερις μέρες… βούλιαζε!…19/02/2022
  • ANDROS PATRIA: Ένα ναυάγιο… που δεν έγινε ποτέ !!!11/02/2022
  • Γιορτή στη διώρυγα του Παναμά!…10/02/2022
  • Το ναυάγιο του «Antiparos» στον Βόρειο Ειρηνικό…05/02/2022
  • Στην άγρια θάλασσα του Βόρειου Ατλαντικού…02/02/2022

Πρόσφατα Σχόλια

  1. Κώστας στο Είναι η κυβέρνηση κλαμπ εξυπηρέτησης των μελών της;
  2. Κώστας στο ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ 2000 ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ. ΔΥΟ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΣ ΑΝΔΡΟΥ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ…
  3. anonimos στο Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ: Υπάρχει μέλλον σε αυτόν τον τόπο;
  4. no name στο ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ 2000 ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ. ΔΥΟ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΣ ΑΝΔΡΟΥ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ…
  5. psekas στο ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ 2000 ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ. ΔΥΟ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΣ ΑΝΔΡΟΥ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ…

Βίντεο

  • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ιδιωτική υπόθεση το ΔΣ του Δήμου Άνδρου για την κ. Τσατσομοίρου!
  • Λιμάνι Ραφήνας 1945-2015 (χρονογράφημα και βίντεο)
  • Η Μονή Παναχράντου της Άνδρου (βίντεο)
  • Το τελευταίο ρεμέτζο (βίντεο)
  • Δύο ανδριώτες ζωγράφοι – Δ.Βαρδακώστας & Γ.Σεργουλόπουλος (βίντεο)

Ακολουθήστε μας

  • Facebook
  • Twitter

Κατηγορίες Άρθρων

  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (239)
  • ΑΡΘΡΑ (84)
  • ΘΕΜΑΤΑ (8)
  • ΙΣΤΟΡΙΑ (332)
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ (3.698)
  • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (23)
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1.468)
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (756)
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ (2.704)
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (1.078)
  • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (82)
  • ΧΡΗΣΙΜΑ (5)
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (350)

Εν Άνδρω

Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

 
   enandro.gr@gmail.com

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
  • ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  • ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
  • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
  • ΒΙΝΤΕΟ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
© Εν Άνδρω 2026. Powered by NinjaWeb
Accessibility Adjustments

Powered by OneTap

How long do you want to hide the toolbar?
Hide Toolbar Duration
Select your accessibility profile
Vision Impaired Mode
Enhances website's visuals
Seizure Safe Profile
Clear flashes & reduces color
ADHD Friendly Mode
Focused browsing, distraction-free
Blindness Mode
Reduces distractions, improves focus
Epilepsy Safe Mode
Dims colors and stops blinking
Content Modules
Font Size

Default

Line Height

Default

Color Modules
Orientation Modules