• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

  • Facebook
  • Twitter
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
Άνδρος enandro.gr@gmail.com
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Στενιώτικη νοοτροπία! Ή, αλλιώς πως οι ανδριώτες πυροβολούμε τα πόδια μας!!!

Κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δημοσίευση: 12/09/2025 Σχόλια: 7

Ιδού το “κατόρθωμα” του στενόμυαλου Στενιώτη “υπεύθυνου”! Αποσύνδεσε το δίκτυο και διέκοψε 150 κυβικά νερού της υπερχείλισης των Στενιών να πηγαίνουν καθημερινά στη Χώρα. Έτσι, καταλήγουν στο ποτάμι! Και από εκεί στη θάλασσα!!! 

Κύριε διαχειριστά του Εν Άνδρω,

Πέρυσι, με την έντονη λειψυδρία που έπληξε την Χώρα, με συνέπεια καθημερινές διακοπές ύδρευσης για πολλές ώρες, οι υπεύθυνοι του Δήμου προχώρησαν σε εγκατάσταση μεταφοράς νερού από το κεντρικό αντλιοστάσιο των Στενιών προς το δίκτυο της Χώρας , για να ενισχύσουν και να καλύψουν μέρος των αναγκών.

Εγκαταστάθηκε λοιπόν αντλητικό συγκρότημα και αγωγός μήκους 800 περίπου μέτρων ο οποίος μετέφερε το νερό που υπερχείλιζε προς το ποτάμι, στο δίκτυο της Χώρας. Η ημερήσια ποσότητα που μεταφερόταν, ανερχόταν σε 150-200 Μ3/ Ημέρα, κάτι που συνεχίστηκε όλο το χειμώνα, την άνοιξη και μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού.

Εδώ τονίζουμε πάλι, ότι το νερό που μεταφερόταν στην Χώρα της Άνδρου, ήταν το νερό που υπερχείλιζε και ούτως ή άλλως κατέληγε στο ποτάμι.

Κάποιοι όμως «υπεύθυνοι» της Κοινότητας, με τη λογική του αυτόνομου Γαλατικού Χωριού, ότι δηλαδή «το νερό είναι δικό μας» και «γιατί να το δίνουμε στην Χώρα», αποφάσισαν, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, να αποσυνδέσουν τον σωλήνα μεταφοράς νερού, αποστερώντας το δίκτυο ύδρευσης της Χώρας, από 150 Μ3 νερού ημερησίως.

Για να έχει κανείς πληρέστερη εικόνα, σημειώνουμε ότι στο δεκάμηνο λειτουργίας του αγωγού αυτού, το δίκτυο της χώρας εμπλουτίστηκε με 60.000 Μ3 νερού περίπου, που παρέμειναν στον υδροφόρο ορίζοντα και διατήρησαν στα τωρινά επίπεδα, την στάθμη του κεντρικού πηγαδιού τροφοδοσίας με νερό, ολόκληρης της Χώρας. Είναι πολύ πιθανό, χωρίς την ποσότητα αυτή, η χώρα να αντιμετωπίζεται τα ίδια προβλήματα με πέρυσι, που τον Σεπτέμβριο γινόντουσαν καθημερινά πολύωρες διακοπές υδροδότησης.

Σήμερα που γράφεται αυτό το σημείωμα, τουλάχιστον 150 Μ3 την ημέρα υπερχειλίζουν και χύνονται στο ποτάμι, αποστερώντας την Χώρα της Άνδρου από την πολύτιμη αυτή ποσότητα νερού.

Αυτός είναι ο κακός εννοούμενός τοπικισμός! Ή, αλλιώς πως οι ανδριώτες πυροβολούμε τα πόδια μας!!!

Ένας, όχι στενόμυαλος, αναγνώστης, από τις Στενιές!

7 Comments

  1. Ο/Η Ευτυχία Παππά λέει:
    12/09/2025 στις 10:53

    Σαν στενόμυαλος Στενιώτης δεν είδα τον αρθρογράφο να ασχολείται με την υπερχείλιση, όταν έμεναν οι Στενιές χωρίς νερό το καλοκαίρι. Πολύ Καλώς σταμάτησε ένα άκρως παράνομο και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία δίκτυο, βρείτε λύσεις υπεύθυνες, όχι απελπισίας και άφηστε μας ήσυχους στον τοπικισμό και την στενομυαλιά μας. Μια χαρά πορευθηκαμε ως τώρα. Όσο για το ανοιχτόμυαλο της ιστορίας σας θα το πίστευα, εάν τολμούσατε το άρθρο σας να έχει όνομα και επώνυμο.

    ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
    Μήπως κάτι ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ; Δεν είναι άρθρο του ιστότοπού μας. Είναι γράμμα συμπατριώτη σας. Συνεπώς τολμήστε εσείς να διαβάσετε τι λέει ο συμπατριώτης σας από την Πέρα Μπάντα και μετά σχολιάστε αυτόν. Τολμήστε επιτέλους να μάθετε να διαβάζετε πριν σχολιάσετε…

    Απάντηση
  2. Ο/Η ΚΆΤΟΙΚΟΣ ΧΩΡΑΣ λέει:
    12/09/2025 στις 11:17

    Τελικά οι Στενιωτες είναι συντοπιτες που χρειάζονται ειδική μεταχείριση… Φέτος κόψανε το νερό. Πέρσι ήθελαν να βάλουν μπάρα, ώστε να μην κατεβαίνουν οι ξενομεριτες στα Γυαλια και τους πιάνουν τις θέσεις στάθμευσης, καθώς το χώρο στην παραλία.
    Τότε και εμείς οι Χωραιτες όταν βλέπουμε Στενιωτη στη Χώρα να τον διώχνουμε από την αγορά και παράλληλα να του εμποδίζουμε την είσοδο και στα τρία σούπερ μάρκετ της Χώρας. Νισαφι πια με τους Στενιωτες. Αυτό με το νερό δεν πρέπει να μείνει έτσι. Πρέπει να γίνει έρευνα και ο υπαίτιος να λογοδοτήσει.

    Απάντηση
  3. Ο/Η Ευτυχία Παππά λέει:
    12/09/2025 στις 11:54

    Αναφέρθηκα στον αρθρογράφο, αναρωτιέμαι ποιος δεν ξέρει να διαβάζει, επομένως τη στιγμή που εσείς δεν έχετε σχέση με αυτό, γιατί μαίνεται με αυτόν τον τρόπο…

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
    Γιατί είναι γράμμα κατοίκου από την Πέρα Μπάντα όπου έγινε και η δολιοφθορά και την φωτογράφισε. Το έστειλε στο σάιτ και το δημοσιεύσαμε. Όμως εσείς με πονηρό τρόπο μιλάτε για άρθρο απρόσωπα χρεώνοντας το στο Εν Άνδρω και σε εμάς. Τι ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ λοιπόν; Όταν γράφετε και χρεώνετε ανθρώπους να είστε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ. Τελεία και παύλα.
    ΥΓ Και για την ιστορία ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ. Όχι “μαίνεται”. Δεν υπάρχει αυτή η λέξη στα ελληνικά. Το ρήμα στη σωστή χρήση είναι “μαίνεσθαι”. Άρα μάλλον έχουμε δίκιο πως σας δυσκολεύει λίγο η γνώση και η ανάγνωση της ελληνικής γλώσσας.

    Απάντηση
  4. Ο/Η GG λέει:
    12/09/2025 στις 12:27

    Για την αποκατάσταση της αλήθειας, οι Στενιές το καλοκαίρι έμειναν από νερό, όχι γιατί δεν υπήρχε νερό αλλά από σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο. Μετά τις επισκευές, η ύδρευση αποκαταστάθηκε και λειτούργησε χωρίς πρόβλημα.
    Τώρα που η ζήτηση είναι πια περιορισμένη και το νερό υπερχειλίζει στο ποτάμι, καλό είναι το υπερχειλίζον νερό να διοχετευθεί για να υποστηρίξει την ύδρευση της Χώρας.
    Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού και κουβέντες καφενείου.
    Με εκτίμηση
    GG

    Απάντηση
  5. Ο/Η ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ λέει:
    12/09/2025 στις 16:22

    E ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ !!
    ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΣΤΕΝΙΕΣ ΦΕΤΟΣ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ !!!
    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ !!!

    Απάντηση
  6. Ο/Η Ανδριώτης λέει:
    13/09/2025 στις 05:33

    Να τα κλείσουν τα μαγαζιά τους και τα ενοικιαζόμενα οι μισάνθρωποι!
    Να μην πατάει κανένας!
    Κόσμο δεν θέλουν αποδεδειγμένα: “άντε να ξεκουμπιστουνε να ησυχάσουμε”, μπάρες στην Αγία Τριάδα, κλείσιμο φώτων στην αυλή του σχολείου για να μην παίζουν τα παιδιά βράδυ μπάλα και τώρα αυτό με το νερό.
    Είστε μια κατηγορία από μόνοι σας μαυρογονατοι.
    Και δυστυχώς γίνατε οι πιο μισητοί σε όλο το νησί.

    Απάντηση
  7. Ο/Η Μιχάλησ λέει:
    13/09/2025 στις 13:29

    Μιλάμε πως αυτός το έκανε είναι για εισαγγελέα! Τίποτα λιγότερο!

    Απάντηση

Αφήστε ένα Σχόλιο Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα άρθρα

  • ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ: Αναγκαία η σωστή αποκατάσταση του δρόμου στις Στενιές
  • Π.Ν.Ο. 24ωρη Πανελλαδική απεργία στα πλοία
  • Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
  • ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ στην Άνδρο. Όμως παραμένει κρίσιμη η κατάσταση με τα νερά…
  • Η ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ: Το αέναο ταξίδι ανθρώπων και ονομάτων στον χώρο και στον χρόνο…

Πρόσφατα Άρθρα

  • TΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», τo “Εν Άνδρω” και η ΕΡΤ19/02/2026
  • ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ: Αναγκαία η σωστή αποκατάσταση του δρόμου στις Στενιές19/02/2026
  • Π.Ν.Ο. 24ωρη Πανελλαδική απεργία στα πλοία18/02/2026
  • ΚΟΡΘΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 202618/02/2026
  • Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…18/02/2026

Ναυτικές Ιστορίες

    Πρόσφατα Σχόλια

    1. Παναγιώτης στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    2. enandro στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    3. Γιάννης Κ. στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    4. Γρίπη στο ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ, ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ… «και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου εχθρού!…»
    5. Αχ-και-Βαχ στο ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ στην Άνδρο. Όμως παραμένει κρίσιμη η κατάσταση με τα νερά…

    Βίντεο

    • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ιδιωτική υπόθεση το ΔΣ του Δήμου Άνδρου για την κ. Τσατσομοίρου!
    • Λιμάνι Ραφήνας 1945-2015 (χρονογράφημα και βίντεο)
    • Η Μονή Παναχράντου της Άνδρου (βίντεο)
    • Το τελευταίο ρεμέτζο (βίντεο)
    • Δύο ανδριώτες ζωγράφοι – Δ.Βαρδακώστας & Γ.Σεργουλόπουλος (βίντεο)

    Ακολουθήστε μας

    • Facebook
    • Twitter

    Κατηγορίες Άρθρων

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (239)
    • ΑΡΘΡΑ (84)
    • ΘΕΜΑΤΑ (8)
    • ΙΣΤΟΡΙΑ (333)
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ (3.708)
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (23)
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1.476)
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (770)
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ (2.716)
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (1.083)
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (82)
    • ΧΡΗΣΙΜΑ (5)
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (351)

    Εν Άνδρω

    Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

     
       enandro.gr@gmail.com

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
    • ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    • ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΜΑΤΑ
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
    © Εν Άνδρω 2026. Powered by NinjaWeb