Αποκολλήθηκε και κατέπλευσε στο Γαύριο το «Αγ. Γεώργιος»

 

 Η στιγμή της αποκόλλησης με την βοήθεια ρυμουλκού (φωτ. Εν Άνδρω)

Σήμερα στις 11:00 το πρωί μετά από εργασίες αποκατάστασης του ρήγματος, το Δ/Ξ "Άγιος Γεώργιος Ι" έγινε η αποκόλληση του από τον ύφαλο "Ρόζα" στον οποίο είχε προσαράξει τα ξημερώματα της 16ης Μαρτίου 2019.

Για την αποκόλλησή του βοήθησε ρυμουλκό που είχε καταπλεύσει από την πρώτη ημέρα του συμβάντος, με ευθύνη της εταιρείας. Στο σημείο της προσάραξης παρέμεναν μέχρι και το χρόνο της αποκόλλησης, πλωτά φράγματα και σκάφη του λιμενικού, μεταξύ αυτών και αντιρρυπαντικό σκάφος, για πρόληψη ρύπανσης.

Κατάπλους στο Γαύριο (φωτ. Εν Άνδρω).

Γύρω στις 12 το μεσημέρι, το Δ/Ξ κατέπλευσε αυτοδύναμα και ασφαλώς στον λιμένα Γαυρίου και έδεσε. Εκεί θα ελεγχθούν πλήρως τα ύφαλά του από επιθεωρητές του νηογνώμονά του. 

Όπως διαπιστώθηκε ο μηχανισμός αντιμετώπισης περιστατικών έκτακτης ανάγκης του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Λιμενικού Σώματος, λειτούργησε εξαιρετικά γρήγορα και αποτελεσματικά με όλα τα διατιθέμενα μέσα του.

Στο Γαύριο το μεσημέρι (φωτ. Εν Άνδρω).

Ήδη από χτες Κυριακή είχαν γίνει όλες απαιτούμενες διατυπώσεις για την την ναυαγιαιρεσία του δεξαμενόπλοιου και είχε γίνει απάντληση των καυσίμων από τις δεξαμενές του πλοίου καθώς και στεγανοποίησης του μικρού ρήγματος στα υφαλα της πλώρης του. Όλα αυτά υπό την επίβλεψη του Λιμενικού Σώματος, που από την πρώτη στιγμή βρίσκόταν στο σημείο της προσάραξης με πλωτά σκάφη, υλικά αντιρρύπανσης και ειδικό σκάφος απορρυπανσης για κάθε περίπτωση που τυχόν θα απαιτούνταν. 

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Παρακολουθώ το συμβάν από τη πρώτη στιγμή ως ενεργός πολίτης αυτού του τόπου.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον λιμενάρχη Άνδρου και στο προσωπικό του ιδιαίτερα στους λιμενικούς του σκάφους της καταδίωξης του λιμεναρχείου οι οποίοι ενήργησαν αστραπιαία και όλη νύχτα υπερέβαλαν τον εαυτό τους κουβαλώντας φράγματα και εξοπλισμό για να αντιμετωπίσουν την πιθανή καταστροφή σαν αυτή του Αγία Ζώνη στον Πειραιά.
Επίσης αξίζουν συγχαρητήρια στους πολίτες και τον ψαρά με το σκάφος του ,που δεν κοιμήθηκαν εκείνο το βράδυ και που με τα μηχανήματά τους ξενύχτησαν για να βοηθήσουν το λιμεναρχείο να φέρει εις πέρας το συμβάν.
Την άλλη μέρα είδα ειδικά εξοπλισμένα πλοιάρια και σκάφη πολλά, από όλη την ακτοφυλακή του λιμενικού των Κυκλάδων να φθάνουν στη περιοχή για να προλάβουν την καταστροφή …συγχαρητήρια λοιπόν σε όλο το λιμενικό σώμα γιατί από ότι φαίνεται είναι από τους λίγους που αξίζουν το μισθό τους.
Συγχαρητήρια και στην εταιρεία που ανέλαβε τη ρυμούλκηση του πλοίου όπου έκανε αυτό που έπρεπε .

This comment was minimized by the moderator on the site

Άμεσα να πάει ο πρόεδρος να το βάψει και ο επαρχος να στείλει λίγο τσιμέντο να κλείσουν τη τρύπα...