Η Άνδρος... ζωντάνεψε! Περίπου 2000 επισκέπτες μέχρι τώρα...

 

Βγήκαν οι μόνιμοι στην αγορά βγήκαν και οι επισκέπτες και γέμισε κάπως ο πεζόδρομος της Χώρας (φωτ. Εν Άνδρω).

…Και ξαφνικά η Άνδρος ζωντάνεψε! Νέα πρόσωπα φάνηκαν στο νησί, ο θόρυβος πολλαπλασιάστηκε, έκαναν την εμφάνιση τους και τα πρώτα σακ-βουαγιαζ των εκδρομέων και γενικά κάτι αρχίζει να κινείται, ύστερα από την βαρυχειμωνιά (και την μοναξιά), των τελευταίων δυόμιση μηνών.

Τελευταίες Απόκριες, Καθαρή  Δευτέρα + μια μέρα αργία. Ο πειρασμός είναι μεγάλος για τους Ανδριώτες της Αθήνας και τους φίλους του νησιού, που διατηρούν εξοχικές κατοικίες.

Καλή η μέρα έπιασε ο κόσμος τα εξωτερικά καθίσματα (φωτ. Εν Άνδρω).

Ας λέει η ΕΜΥ για άστατο καιρό, βροχές και υγρασία. Η «απόδραση» και το συναίσθημα της ελευθερίας από την τσιμεντούπολη, είναι ισχυρότατα κίνητρα για μια μικρή ανοιξιάτικη εκδρομή.

Άλλωστε στην Άνδρο, υπάρχουν συγγενείς και φίλοι που περιμένουν καιρό να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, προετοιμάζονται καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Χώρα και στο Κόρθι, συγκεντρώσεις σε σπίτια, δουλειές που πρέπει να γίνουν και ένα σωρό πράγματα που έμειναν πίσω όλο τον χειμώνα.

Βοήθαγε και ο ήλιος που ξεπρόβαλε συνεχως ανάμεσα από τα περαστικά σύνεφα (φωτ. Εν Άνδρω).

Από την Πέμπτη το πρωί μέχρι και την Παρασκευή (24.2) κοντά στους 2.000 επισκέπτες δέχθηκε ο τόπος. Και απομένει ολόκληρο το Σάββατο.

Τα πλοία «SuperFerry» και «Θεολόγος Π.» έρχονται γεμάτα. Τα Ι.Χ σχηματίζουν ουρά στο Γαύριο τα φορτηγά αποβιβάζονται γεμάτα προμήθειες. Τα σούπερ-μάρκετ δουλεύουν σε υψηλές ταχύτητες.

Επιτέλους κάτι κινείται με την βοήθεια και των εκπτώσεων των πλοίων (φωτ. Εν Άνδρω).

Βέβαια αν ο καιρός ήταν καλύτερος η κίνηση θα ήταν μεγαλύτερη, αλλά και πάλι, όλα καλά. Όμως, η τοπική αγορά κινείται, ύστερα από μήνες απραξίας, τα καφέ γεμίζουν από φίλους και γνωστούς και η εικόνα της Χώρας την Παρασκευή το μεσημέρι ήταν διαφορετική. Παντού παρέες, που απολάμβαναν τον κυκλαδίτικο ήλιο.

Ας ελπίσουμε ότι οι μετεωρολόγοι θα διαψευστούν και ο καιρός θα σταθεί τελικά «σύμμαχος», αυτών που ήρθαν η έρχονται στο νησί.

Και του χρόνου…

Κ.Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.......