Της Αγίας Σοφίας στο Άνω Γαύριο και τα θυρανοίξια στο Κόρθι...

ΑΝΩ ΓΑΥΡΙΟ - ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

Την Κυριακή το πρωί ο μητροπολίτης Δωρόθεος συνεχίζοντας το μακρύ οδοιπορικό του στην Άνδρο χοροστάτησε στην λειτουργία στον εορτάζοντα ναό της Αγίας Σοφίας στο Άνω Γαύριο. Παραβρέθηκαν ο διοικητής της Ναυτικής Βάσης Άνδρου Μ. Πέππας, ο έπαρχος Άνδρου Δ. Λάσκαρης, ο δήμαρχος Άνδρου Δ. Λοτσάρης και πολλοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Υδρούσας, αλλά από άλλες περιοχές της Άνδρου.

Η εφετινή γιορτή ήταν αναμενόμενο να έχει και πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς η προεκλογική περίοδος κορυφώνεται και οι υποψήφιοι συνεχίζουν κι αυτοί τις παρουσίες τους θυμίζοντας πως είναι παρόντες και διεκδικώντας την ψήφο τους.

Αλλά πέρα από τους υποψήφιους πολύς ήταν και ο κόσμος που προσήλθε. Και την λειτουργία ακολούθησε σχετικό γλέντι με τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο και το Ανδριώτικο Τακίμι. Το γλέντι κράτησε μέχρι αργά το μεσημέρι. 

Από τους υποψήφιους ήταν παρόντες ο Δημήτρης Λάσκαρης, η Ιωάννα, Σαραβάνου, η Τασία Μπιθικώτση, ο Βαγγέλης Μαμάης, που απεικονίζονται στην φωτογραφία που εστάλη. Και επίσης η Αθηνά Κοζανίτου-Μακρή, ο Νίκος Βιδάλης, ο Λευτέρης Μπάλλας, ο Νίκος Χέλμης, ο Ανδρέας Τριδήμας. ο Κυριάκος Θωμάς, ο Γιάννης Κακλαμάνης, η Άννα Βρεττού, ο Θεοδόσης Σουσούδης κλπ.

ΚΟΡΘΙ - ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ

Αργά το απόγευμα της Κυριακής στο Κόρθι είχαμε τα θυρανοίξια στο νεόδμητο παρεκκλήσιο των Αγίων Πάντων της Πίσω Μεριάς (απέναντι από το Δημοτικό σχολείο ΜΟΥΣΤΑΚΕΙΟΥ). Πολύς κόσμος παραβρέθηκε στο γεγονός. 

Τα θυρανοίξια ως ένα ειδικό εκκλησιαστικό γεγονός με ιδιαίτερη τελετουργία που πάντα προσελκύει κόσμο. Δεν ήταν λοιπόν δυνατόν να μην προσέλθουν από το Κόρθι και τα γύρω χωριά στην Πίσω Μεριά αρκετοί πιστοί οι οποίοι έμειναν και στη συνέχεια στο κέρασμα που ακολούθησε.

Το ιδιαίτερο και το σπάνιο σχετικά γεγονός των θυρανοιξίων αποθανατίστηκε από τον κόσμο με φωτογραφίες και βίντεο σε μια ανθοστολισμένη εκκλησιά και μέσα σε γιορτινό κλίμα.

 Παρόντες ήταν οι υποψήφιοι Δ. Λάσκαρης, Δ. Τηνιακός, Ι. Σαραβάνου, Ι. Σκόρδος, Μ. Κασιδώνη, Γ. Μπακέλας, Γ. Τρανάκος, Π. Καλογρίδης, Β. Καρατζοπούλου, Γ. Ρόμπος κ.α.. Στο τέλος της εκδήλωσης προσήλθαν και ο Θ. Σουσούδης με τον Σ. Τσαούση.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet