Χιλιάδες στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Γαυρίου

Για μια ακόμα χρονιά το Γαύριο πρωτοπόρησε με την μεγάλη πανανδριακή χριστουγεννιάτικη γιορτή. Κοντά 2.000 άτομα από όλη την Άνδρο έσπευσαν σε μια - ευτυχώς - εξαιρετική βραδιά να γιορτάσουν την έλευση των Χριστουγέννων του 2023. Ήταν εκεί κόσμος, μαθητές και σύλλογοι από το Μπατσί, την Χώρα, το Κόρθι. Ο Χορευτικός Σύλλογος Υδρούσας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Επαρχείο Άνδρου) πέτυχαν να δώσουν γιορτινό χρώμα και ήχους σε όλη την Άνδρο δημιουργώντας ένα ξέφρενο γλέντι για όλους.

Από την όλη γιορτή οι πάντα παρόντες ανταποκριτές μας φρόντισαν με φωτογραφίες και βίντεο να αποτυπώσουν στιγμιότυπα για όλους όσους παραβρεθήκατε, αλλά κυρίως για όλους όσους βρίσκονταν μακριά και δεν παραβρεθήκατε. 

Το χριστουγεννιάτικο γλέντι κράτησε πολλές ώρες. Ξεκίνησε με την προσέλευση του μαθητόκοσμου αργά το απόγευμα, κορυφώθηκε δυόμιση ώρες αργότερα και κράτησε μέχρι αργά το βράδυ στα κατάμεστα μαγαζιά (μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες, σουβλατζίδικα κλπ) σε όλο το μήκος του λιμανιού.  

Παρόντες ο απερχόμενος και ο επερχόμενος δήμαρχος. Μάλιστα ο απερχόμενος σε μια κίνηση ενότητας κάλεσε τον επερχόμενο να ανάψουν μαζί τα φώτα του δέντρου και του καραβιού. Παρών ο απερχόμενος έπαρχος, Παρών ο αεικίνητος ηγούμενος της Μονής Παναχράντου Ευδόκιμος. Παρούσα και η βουλευτής Κυκλάδων Κ. Μονογιού. Απούσα η νέα έπαρχος, που βρίσκεται εδώ και καιρό εκτός Ελλάδος! 

Το απίστευτο: μάθαμε πως η νέα έπαρχος κάπου διάβασε εκεί στην ξενιτιά για κάποια χρηματοδότηση της κυβέρνησης για κάποια λιμάνια. Αν και το Επαρχείο δεν έχει αρμοδιότητα στα λιμάνια η κυρία έστειλε μέηλ στον απερχόμενο και στον επερχόμενο δήμαρχο και στον απερχόμενο έπαρχο να κάνουν όλοι μια σύσκεψη για να δουν αν μπορεί η Άνδρος να διεκδικήσει κάτι. Όρισε μάλιστα και ημερομηνία. Και αφού "ανέθεσε καθήκοντα" στους άλλους, κατέληξε πως επειδή αυτή θα βρίσκεται εκτός Ελλάδος για αρκετό καιρό, θα έστελνε στη σύσκεψη... "συνεργάτιδα" της!!! Φυσικά η δια αντιπροσώπου σύσκεψη - με την "συνεργάτιδα" - δεν έγινε ποτέ!!! Απορίας άξιο: έτσι θα λειτουργεί από εδώ και πέρα το Επαρχείο; Δια αντιπροσώπου και δια συνεργατών της νέας επάρχου από Ταϋλάνδη; Απλώς ρωτάμε προς πληροφόρηση των ανδριωτών... 

Κατά τα άλλα όσοι βρέθηκαν στην Άνδρο και πήγαν στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Γαυρίου πέρασαν καλά. Πολύ καλά...

Από όλους τους πάγκους και τα διάφορα δρώμενα να σταθούμε στο ΕΠΑΛ Κορθίου (Μουστάκειο) που οι συμμετέχοντες έδωσαν τα ρέστα τους με τις ζωγραφιές στα πρόσωπα των μικρών μαθητών. 

Από τις πολλές φωτογραφίες που έστειλαν παραθέτουμε 2-3 για να δείτε κι εσείς το κέφι που μοίρασαν στους μικρούς και στους μεγάλους που ζωγράφισαν...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτή η Μονογιού εκτός από το να δηλώνει παρουσία σε κάθε σε κάθε εκδήλωση ξοδεύοντας το επίδομα παραστάσεως και τα μεταφορικά, παράγει οποιοδήποτε άλλο έργο;

This comment was minimized by the moderator on the site

....και με ξανθιά και με παπαδαρια και φέτος!!!
Υγεία σε όλους!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά Χριστούγεννα.
Μα, αγαπητέ κ.Μπασαντή, αυτή την Επαρχο την εξέλεξαν κάτοικοι αυτού του νησιού. Κάτοικοι που ίσως δεν την έχουν δεί και συναντήσει ποτέ τους, ούτε -βεβαίως,βεβαίως- γνωρίζουν και γνωρίζουμε τις θέσεις τις πολιτικές της θέσεις, ως θεσμικός παράγων του νησιού.
Ο εκουσίως απερχόμενος Επαρχος κ.Λάσκαρης δεν ενήργησε σωστά επί του θέματος.΄

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Πολύ σωστά τα γράφετε.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro