Αθλητισμός και τουρισμός ή το γεγονός του τριημέρου στην Άνδρο

Σπουδαία η πρωτοβουλία των προπονητών και διοργανωτών Γιώργου Φράγκου, Νίκου Σκόρδου και Άκη Χυσοχόου του 1ου πρώτου αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος SUP (κωπηλασία σε ιστιοσανίδα) με το οποίο κατάφεραν και γέμισαν ένα κατά τα άλλα άδειο Μπατσί. Πλημμύρισε την ώρα του αγώνα η παραλία με τις χαρούμενες κίτρινες φανέλες 100 αθλητών που προετοιμάζονταν για την εκκίνηση. Μαζί με τους συνοδούς, προπονητές και κριτές οι επισκέπτες για τον συγκεκριμένο έφτασαν τα 400 άτομα!

Η στιγμή της εκκίνησης. Οι αθλητές ξεκινούν για τον αγώνα των 6,5 μιλίων από το Μπατσί μέχρι το Κυπρί.

Πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση για τον αθλητισμό του νησιού, που στην περιοχή της Υδρούσας είναι σε υποτυπώδη κατάσταση και χωρίς υποδομές. Ευτυχώς που υπάρχει η ιδιωτική αθλητική πρωτοβουλία που αποδείχθηκε σημαντική και για τον τουρισμό αν σκεφτούμε πως ήταν το μόνο γεγονός που έφερε κόσμο στο νησί.  

Στα ανοικτά του κόλπυ του Μπατσιού. Δεκάδες αθλητές κωπηλατούνγια μια καλή θέση και για να τερματίσουν.

Όλα αυτά σε μια περίοδο που η πιο τουριστική περιοχή της Άνδρου, το Μπατσί, εξακολουθεί να δοκιμάζεται λόγω μειωμένης προσέλευσης επισκεπτών. Ελπίσουμε η ιδιωτική πρωτοβουλία να συνεχίσει τέτοιες προσπάθειες και στο μέλλον για το νησί μας.

Ο τερματισμός στο Κυπρί. Εκατοντάδες περίμεναν να υποδεχτουν όσους άντεξαν να κωπηλατίσουν απόσταση περίπου 6 μιλίων με κόντρα νοτιά.

Κατά τα άλλα ο αγώνας αποδέιχθηκε δύσκολος μιας και ο άνεμος ήταν 4-5 μποφώρ νοτιοδυτικός. Οι αθλητές τον είχαν κόντρα και αρκετοί από αυτούς δυσκολεύτηκαν να καβατζάρουν τον κάβο μετά το Μπατσί. Ορισμένοι μάλιστα εγκατέλειψαν. Όμως οι περισσότεροι έκαναν μια γεναία προσπάθεια και έφτασαν μέχρι το τέλος υπό τα θερμά χειροκροτήματα συγγενών, φίλων, προπονητών και άλλων που είχαν γεμίσει την παραλία στο Κυπρί.    

Εδώ ένα γκρούπ αθλητών φτάνει σχεδόν ταυτόχρονα στον τερματισμό που είναι στην άσπρη σημαδούρα. 

Ήταν το μόνο μαζικό γεγονός στην Άνδρο το τριήμερο της πρωτομαγιάς και το οποίο έφερε στο νησί εκατοντάδες επισκέπετες. Από τους δημόσιους φορείς μόνο η Περιφέριεα Νοτίου Αιγαίου (Επαρχείο Άνδρου) συνέβαλε με ένα μικρό ποσό στην διοργάνωση του. Το αποτέλεσμα όμως δικαιώνει το μικρό ποσό της "επένδυσης" που έκανε. Όπως δικαιώνει και τους ιδιώτες σπόνσορες η συμβολή τους που είδαν δύο παραλίες του νησιού να γεμίζουν με κόσμο. 

Ο μικρότερος αθλητής των αγώνων. Μόλις 8,5 χρονών και με το νούμερο 1 κατάφερε και τερμάτισε σε καλή θέση για την ηλικία του. Απίστευτος και πολύ άνετος ο πιτσιρίκος.

Και εδώ μια ωραία κοπέλα που τερματίζει με στιλ.  

Η ωραία μαμά αγκαλιά με τον άντρα της ζωής της! Με το που τερμάτισε ο μπόμπιρας έτρεξε για αγκαλιά.

Δεν ήταν μόνο οι μαμάδες με τους γιούς. Ήταν και οι μπαμπάδες με τις κόρες. Εδώ ο διαχειριστής του "Άνδρος 365" μετά τον τερματισμό του με την γυναίκα της ζωής του. 

Ο φωτορεπόρτερ αποθανατίζει την ωραία κοπέλα που τρέχει προς τον τερματισμό. Έπρεπε μόλις έφταναν στην παραλία να τρέξουν και καμιά 40 μέτρα για να τερματίσουν και στην στεριά. 

 "εν Άνδρω"

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet