Αυξήθηκαν οι ναυτικοί. Οι νέοι μπαρκάρουν ξανά…

 

Η κρίση που σαρώνει την Ελλάδα, η ανεργία που μαστίζει ιδιαίτερα τους νέους και η φτώχεια, έκαναν ξανά ελκυστικό, το σκληρό επάγγελμα του ναυτικού,  που οι περισσότερες οικογένειες στην Άνδρο, γνωρίζουν καλά τις δυσκολίες, την μοναξιά και τις αγωνίες του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή  παρατηρείται αύξηση 2,8%  στο σύνολο των ναυτολογηθέντων Ελλήνων ναυτικών το 2016,  σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία του έτους 2015.

Αύξηση που καταγράφεται στους ναυτολογηθέντες Έλληνες ναυτικούς τόσο σε πλοία με ελληνική σημαία (2,5%)  όσο και σε πλοία με ξένη σημαία (5,8%),  συμβεβλημένα με το ΝΑΤ.

Αναφορικά με τις κατηγορίες ειδικοτήτων του προσωπικού που απασχολείται στα πλοία με ελληνική και ξένη σημαία,  συμβεβλημένα με το ΝΑΤ,  παρατηρείται αύξηση του ναυτολογηθέντος ανώτερου προσωπικού κατά 1,5% το έτος 2016  σε σχέση με το 2015.

Αντίστοιχα,  στην κατηγορία του κατώτερου προσωπικού παρατηρείται αύξηση στους ναυτολογηθέντες κατά 3,2%,  το έτος 2016,  σε σχέση με το έτος 2015. Τέλος, στην κατηγορία του δόκιμου προσωπικού παρατηρείται αύξηση των ναυτολογηθέντων κατά 25,6%  το έτος 2016,  σε σχέση με το έτος 2015.

Στο γράφημα αποτυπώνονται οι ναυτολογηθέντες Έλληνες ναυτικοί σε εμπορικά πλοία 100 ΚΟΧ και άνω, με ελληνική και ξένη σημαία, συμβεβλημένα με το ΝΑΤ.

Τίμος  Βικ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet