Ανοιχτή εκδήλωση για τις ανεμογεννήτριες στην Άνδρο

(Από τον έπαρχο Άνδρου λάβαμε ιδιωτικά την παρακάτω ανακοίνωση για μια ανοιχτή εκδήλωση με θέμα τις ανεμογεννήτριες στην Άνδρο. Η ανακοίνωση αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, αλλά για λόγους άγνωστους δεν εστάλη από τους οργανωτές στο Εν Άνδρω. (α) Προς πληροφόρηση των διοργανωτών: τους πληροφορούμε πως το site μας έχει δημοσιεύσει σειρές άρθρων για το θέμα. Έχει ανοίξει διάλογο, έχει δημοσιεύσει χάρτες και λεπτομέρειες, έχει ασκήσει κριτική στην ολιγωρία για τις ανεμογεννήτριες. Δημοσιεύει, λοιπόν, και αυτή την ανακοίνωση που δεν εστάλη. Και θα είναι εκεί να παρακολουθήσει την εκδήλωση. (β) Προς πληροφόρηση των αναγνωστών: το θέμα των ανεμογεννητριών Κοπελούζου για το οποίο είχε κάνει προσφυγή εναντιόν η προηγούμενη διοικηση του Δημου Άνδρου και η Περιφέρειας ήταν να συζητηθεί τον Μάΐο στο Συμβούλιο Επικρατείας, αλλά πήρε αναβολή - Εν Άνδρω) 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 To θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην Άνδρο βρίσκεται σε εξέλιξη...

  

Σχετικές εξελίξεις δρομολογούνται με εγκαταστάσεις αιολικών σταθμών σε πολλά άλλα μέρη της ελληνικής υπαίθρου που διχάζουν τις τοπικές κοινωνίες...

Αν στην Άνδρο συμβούν τα σχεδιαζόμενα πολλά πρόκειται να αλλάξουν στο νησί μας... είναι απαραίτητο να ενημερωθούμε...

Για το λόγο αυτό οι παρακάτω φορείς :

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία,
Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου,
Κυνηγετικός Σύλλογος Άνδρου,
Ερευνητικό Κέντρο Άνδρου,
Κινηματογραφική Λέσχη,

Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων Αιγαίου

διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση για το θέμα, η οποία θα πραγματοποιηθεί
στη Πλατεία Γηροκομείου την ερχόμενη Τρίτη 13 Ιουνίου στις 20.00'
 

Ενδιαφέρεστε για την Άνδρο... ενημερωθείτε...!

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς το νησί μας πάει πολύ πίσω σε σχέση με τα άλλα νησιά ο Λοτσάρης ο Έπαρχος των Αθηνών είναι πολύ λίγος συναγωνίζεται τον Σουσούδη και τον ανύπαρκτο Καπάκη τουλάχιστον ο Καπάκης είναι αρχηγός Ελλάσωνος αντιπολίτευσης ο Έπαρχος που έχει αυτόν τον κατά λάθος θεσμικό ρόλο και ζει στην Αθήνα ????έρχεται στην Άνδρο σαν τουρίστας μονοήμερα και θέλει να μας πείσει για την ικανότητα του ?Αυτοί δυστυχώς φίλοι μου μας εκπροσωπούν ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ γι αυτό μας λένε ζαβανδριώτες

This comment was minimized by the moderator on the site

Η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών θα σημάνει το τέλος της Άνδρου!
Η κλίμακα των Κυκλάδων είναι πολύ μακριά από τις τερατώδεις ανεμογεννήτριες, οι πλημμύρες από το τσιμεντάρισμα των ορεινών όγκων αναμένονται φρικτές, η καταστροφή μεγάλων εκτάσεων για την διάνοιξη των δρόμων που απαιτούνται για την μεταφορά αυτών των τεράτων πρέπει να θεωρείται δεδομένη...για να πάμε στα ακόμα καλύτερα της ιστορίας: οι ανεμογεννήτριες ΑΠΑΙΤΟΥΝ υποστήριξη είτε από συμβατικά παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια είτε από συνοδά υδροηλεκτρικά........................."λειτουργούν" εντός περιορισμένου εύρους έντασης ανέμων και τέλος, ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΓΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ και να ¨γλιτώσουμε" από το ρυπογόνο εργοστάσιο της ΔΕΗ (όποτε αυτό λειτουργεί), αλλά για την υπόλοιπη Ελλάδα.... Κοινώς μετατρεπόμαστε σε αιολική Πτολεμαϊδα! Θέσεις εργασίας και λοιπά παραμυθιάσματα ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ...στο κατασκευαστικό κομμάτι κατά κανόνα έχουν δικά τους συνεργεία και μάλιστα προτιμούν να στήνουν conteiners ώστε να ζουν εκεί και να μην έρχονται σε οποιαδήποτε επαφή με τον ντόπιο πληθυσμό ενώ στην φάση λειτουργίας υπάρχει τηλεπίβλεψη και πάλι οι συντηρητές έρχονται από τα κεντρικά!
Αν τους αφήσουμε να εγκατασταθούν ας μαζέψουμε τα μπογαλάκια μας να αποεγκατασταθούμε εμείς!

This comment was minimized by the moderator on the site

H προσπαθεια του κυριου Λοτσαρη να ειναι στην επικαιροτητα στο νησι μας,δεν τον σωζει με το να προσπαθει να κανει εκδηλωσεις και μαλιστα τετοιας σοβαροτητας, χωρις προηγουμενως να εχει γινει,μια σοβαρη προετοιμασια,ενα καλεσμα εκπροσωπων που ξερουν το πελωριο αυτο θεμα.Αν κρινουμε και απο την θεζη του για τη δημιουργια Χυτυ στο νησι μας,διαποστωνουμε οτι ο κυριος Επαρχος ,μπορει να θελει,αλλα δεν μπορει....πολυ απλα και χωρις ιχνος αντιπαλοτητας.Η επιλεκτικη του, τελος ανακοινωση και οι φερομενες παρουσιες,απλα δειχνουν την κοινη ομολογουμενως αντιληψη,οτι τετοια σοβαρα θεματα, δεν ειναι για καποια αυτοπροβολη,αλλα ζητηματα πολυ σοβαρα και θα επρεπε ,σαν τετοια να αντιμετωπιζονται....αυτα για τωρα,τα υπολοιπα,αν μας δωσουν το λογο,θα τα πουμε στη συγκεντρωση.

This comment was minimized by the moderator on the site

Από τους φορείς που διοργανώνουν καταλαβαίνει κάποιος τον φοβερό πλουραλισμό που αποπνέει η εκδήλωση. Η Ορνιθολογική (όχι σε όλα), μερικοί μαϊντανοί και οι μονοπρόσωποι γίγαντες της μηδενικής ανάπτυξης του πλανήτη (ερευνητικό κέντρο και δίκτυο οργανώσεων).
Ψεκάστε μας για να πάμε κι εμείς !