ΕΠΕΙΓΟΝ: Ατύχημα με τον καταπέλτη του Αικατερίνη στο Γαύριο

 

Το Αικατερίνη τη στιγμή που δένει στο Γαύριο (Τετάρτη, ώρα 11.05) με την κάμερα του Φιλοπρόοδου Όμιλου. Θα περιμένει την επιθεώρηση για να ξεκινήσει πάλι.  

ΓΑΥΡΙΟ. ΩΡΑ 15.00 Τελικά το Αικατερίνη στις 14.30 συνέχισε το δρομολόγιο του από Άνδρο προς τους επόμενους προορισμούς του χωρίς προβλήματα. Απλώς αντικατέστησαν ένα εξάρτημα στον σωλήνα πίεσης του λαδιού στον καταπέλτη και ήταν έτοιμο να αποπλεύσει μετά την επιθεώρηση κατά τις 12.30. Όμως υπήρξε πρόβλημα με το φα/τηλέφωνο του λιμεναρχείου Γαυρίου και το πλοίο αναγκάστηκε να καθυστερήσει δύο επιπλέον ώρες μέχρι να λάβουν το φαξ από τον νηογνώμωνα για να συνεχίσει το ταξίδι του. 

 

 

ΓΑΥΡΙΟ. ΩΡΑ 10.05 Ατύχημα υπήρξε με τον καταπέλτη του πλοίου της γραμμής Αικατερίνη. Το πλοίο που εκτελούσε το πρωινό δρομολόγια από Ραφήνα για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο λόγω ριπής του ανέμου, έπαθε ζημιά στον καταπέλτη του και έσπασε ο σωλήνας του λαδιού που δίνει πίεση και λειτουργεί ο καταπέλτης. Έτσι ο καταπέλτης έμεινε πεσμένος πάνω από την θάλασσα. 

Το πλοίο αναγκάστηκε να βγει από το λιμάνι για να αποφύγει πρόσκρουση του καταπέλτη στην προβλήτα. Δεν αναφέρθηκαν τραυματίες από το ατύχημα.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του Αικατερίνη έδεσε με κάβους τον καταπέλτη και το πλοίο παρέμεινε στα ανοικτά περιμένοντας τα άλλα δύο πλοία (ήταν το πρώτο από τα τρία στη σειρά που μήκε στο λιμάνι). Τα άλλα δύο που πέρασαν μπροστά για να ξεφορτώσουν ήταν το SuperFerryII από Ραφήνα και για να φορτώσουν το Θεολόγος για Ραφήνα.  Το Αικατερίνη θα μπει μόνο του στο Γαύριο για να ξεφορτώσει, καθώς υπολογίζεται πως θα αργήσει αρκετά.

Οι πληροφορίες λένε πως αυτή τη στιγμή το πλήρωμα κάνει ενέργειες να επισκευάσει μια φλάτζα του σωλήνα του λαδιού ώστε να λειτουργήσει κανονικά ο καταπέλτης. Στο πλοίο θα κάνει επιθεώρηση κλιμάκιο του λιμενικού μόλις δέσει για να ξεφορτώσει. Και θα κριθεί αν θα συνεχίσει κανονικά την διαδρομή του.

Όπως μας πληροφόρησαν και από την εταιρεία το πλοίο θα είναι καθ' όλα εντάξει και θα συνεχίσει κανονικά το δρομολόγιο του, απλώς με μια σχετική καθυστέρηση λόγω του ατυχήματος και χωρίς άλλα προβλήματα. Κάτι που είναι πολύ θετικό για το νησί μας που αυτή τη στιγμή που ανοίγει η σεζόν χρειάζεται και τα τρία πλοία της γραμμής σε πλήρη δράση.

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μάλλον πρέπει προτα να μαθαίνουμε τη έγινε και μετα να ανακοινώνονται τα γεγονότα
Το πλοίω δεν έριξε καταπέλτη στην προβλήτα λόγω του αέρα δεν μπόρεσε να προσέγγιση ότι συνέβη στην προσπαθεία κινήσεων