Τουρισμός: διάλογος με αφορμή άρθρο Ειδικού Συνεργάτη


Μια σειρά απαντήσεις και σχόλια κάτω από το άρθρο Ειδικού Συνεργάτη στο «εν Άνδρω» έθεταν αρκετές πτυχές του θέματος με επιπλέον και ενδιαφέρουσες οπτικές ζητήματα που είτε έθιγε ο αρθρογράφος είτε διέλαθαν της προσοχής του. Αποφασίσαμε λοιπόν να αναδημοσιεύσουμε από την ομάδα «Πολίτες Άνδρου» μερικά από αυτά γιατί προσθέτουν στον διάλογο που έχουμε ανοίξει εδώ και καιρό για τον τουρισμό. Ένα θέμα που ουσιαστικά άπτεται της οικονομίας του νησιού και φυσικά της παρουσίας μεγάλου μέρους των κατοίκων της Άνδρου στο νησί. Διαβάστε και συμμετέχετε κι εσείς στον διάλογο. Ο διάλογος είναι και λίγο μέρος της «δια βίου μάθησης» που λέει στην παρέμβαση του και ο κ. Ψαρούλης. (Στα σχόλια ακλουθήσαμε την γραφή αυτών που σχολίασαν.)

«εν Άνδρω»

Giannis Psaroulis ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΗΝΗΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΥΘΗΝΗΣ ΤΟ "ΦΕΡΟΙΥΝ" ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ "ΧΩΡΟ" ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ" ΠΟΥ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤAI. ΟΜΩΣ ΤΟ "ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ (ΕΚΤΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΟΥΣ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ Μ ΕΝΑ ΒΑΨΗΜΟ Η ΜΕ ΕΝΑ ΓΑΛΑΚΤΙΣΜΑ . Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ MARKETING ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΝΩΣΗ - ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΜΥΑΛΑ.

ΤΟ "ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ - ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ. ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΞΕΛΗΣΟΝΤAI ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΑΛΟΝΤAI. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ - Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ - ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΤΕΛ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΚΟΙΝΩΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΟΜΗΘΕΙ . . .

ΟΛΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ; ΘΑ ΚΑΘΗΣΕΙ Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ; ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ SPOTS ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΕ "ΚΟΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ Ή ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ MARKETING. ΤΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΧΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΑ. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕ ΕΣΕΙ. ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΕΡΧΕΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟΟΙΑΣ. ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΡΓΑ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ. ΚΑΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ !!!!!

ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΣΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕ "ΤΗΝ ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ" ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΥΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΑΛΙΑ. ΟΜΩΣ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ή ΥΠΑΡΧΕΙ "ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ" ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΑ ΤΗΝ ΝΟΣΗΡΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ;;;

ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ "ΚΛΕΙΣΤΟ" ΟΠΟΤΕ . . . ΠΑΛΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΟΝΤAI!!!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΝΑΙ "ΤΟΙΧΟΣ" ΕΝΩ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΦΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ" ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!! ΔΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΟΜΟΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ π.χ. ΑΙΓΗΝΑ (ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΜΕ TARGET GROUP ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ 2-5 ΗΜΕΡΩΝ. ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΜΥΚΟΝΟ Ή ΤΗΝΟ Ή ΝΑΞΟ. ΘΑ ΧΑΘΕΙΤΕ . . . ΕΚΕΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΜΙΚΡΟΦΟΒΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ "ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΕΓΩ" ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΝΟΥΜΕΡΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΧΡΟΝΟΥΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ.

ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΔΡΟΣ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. Ο ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ ΟΙΚΕΙΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΟΧΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΜΕΝΟ ΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΡΟΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΗ κ.α.

 ΠΟΛΛΑ TAΚΑΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ "ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΥΣΗ" ΣΕ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΝΑ ΣΚΟΥΠΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΝΑ ΑΣΒΕΣΤΩΣΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ "ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ". ΔΗΛΑΔΗ Η ΜΑΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΗΟΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑΙΝΑΙ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΞΥΠΝΕΣ Ή ΚΑΤΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ;;;;;;;

ΑΣ ΛΙΓΙΣΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΒΟΛΤΑ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΕΤΑΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ Η ΝΑ ΤΟ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΡΗ Ή ΝΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΑΔΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ !!! Η ΚΑΘΑΡΙΩΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΑΡΧΟΝΤΙΑ !!! ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΣΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΗΧΘΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΣΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥΣ.

Thodoris Papapavlou Άλλο ένα ενδιαφέρον άρθρο που επισημαίνει τις γνωστές, πια, κακοδαιμονίες του νησιού. Προτάσεις για ακόμη μια φορά δεν ακούγονται. "Φταίει το κακό το ριζικό μας";; που λέει και ο ποιητής. Μα ναι αυτό φταίει. Οι επαγγελματίες τουρισμού του νησιού, αντί να συνεργάζονται , προσπαθεί να βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου. Ας ξεκινήσει μια υποτυπώδης συνεργασία και σιγά-σιγά ας αρχίσουμε να αλλάζουμε νοοτροπία. Όσοι θέλουν παραδείγματα μπορώ να πω, αν μου ζητηθεί.

Irene Kay Δεν σκοπεύω να αναδείξω εαυτόν, επαναλαμβάνοντας αυτά που έχω σχολιάσει και προτείνει άπειρες φορές, λόγω εμπειρίας. Η μαγική έκφραση για την Άνδρο μας, δεν είναι ευχολόγια , αλλά "μονιάστε γιατί χαθήκαμε". Δεν είναι απλά νοοτροπία, είναι πρώτα σεβασμός στον εαυτό μας, στο σπιτικό μας, στον διπλανό μας , στο τόπο μας. Είναι η εκπαίδευση, το μεράκι και πόσο αγαπάς αυτό που κάνεις, όχι η αρπαχτή. Είναι ο εγωισμός και η πολυξερωσύνη. Η κατσίκα του γείτονα έχει κιόλας φαγωθεί...οι υπόλοιπες κατσίκες δεν έχουν να φάνε, μαζί και η δικιά μας...πότε λοιπόν θα σκύψουμε και θα μαζέψουμε το σκουπίδι από το δρόμο - όπως τόσο επιτυχημένα αναγράφει ο κ. Ψαρούλης ????

Amalia Papa Από το 2012 που είμαι μέλος στους "Πολίτες της Άνδρου" θυμάμαι κάθε χρόνο Απρίλη-Μάη...να γράφουμε τα ίδια και τα ίδια.
Αλλαγή καμία....
Η ευθύνη για την κατάσταση στον τουρισμό δεν είναι του εκάστοτε Δημάρχου αλλά όλων μας, είτε είναι επαγγελματίας του χώρου είτε όχι.

Είμαι σίγουρη, ότι του χρόνου πάλι τα ίδια θα σχολιάζουμε.
Ξεχνάμε γρήγορα...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Και για όσους δεν κατάλαβαν να τονίσω ότι το προηγούμενο κείμενό μου είναι αλληγορικό...

This comment was minimized by the moderator on the site

"Συν Αθηνά και χείρα κίνει" έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.
Όταν επιθυμείς να φέρεις περισσότερους πελάτες στο εδώ και χρόνια μαγαζί σου, πρώτα το ανακαινίζεις, το εξοπλίζεις με τις νέες τεχνολογίες και το προμηθεύεις με όλα τα απαραίτητα, ούτως ώστε να είναι ελκυστικό το προϊόν που πουλάς.
Μετά εκπαιδεύεις με τα νέα δεδομένα τους υπαλλήλους σου και σύμφωνα με τον επαγγελματικό κώδικα της επιχείρησης, και ολοκληρώνεις με μια στοχευμένη διαφημιστική καμπάνια.
Το τρίπτυχο ΔΡΑΣΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ διασφαλίζει ότι και εσύ θα έχεις πελατεία και οι υπάλληλοι θα έχουν εξασφαλισμένο εισόδημα…

This comment was minimized by the moderator on the site

Νησί της αρπαχτής ενός μήνα και μετά ύπνος και συμπάθειο για 11 μήνες .
Αυτή ήταν η Άνδρος και αυτή θα μείνει, εαν δεν ομονοήσουμε και δεν συνεργαστούμε εάν θέλουμε έναν ποιοτικό τουρισμό.
Τώρα μάλιστα και με τον ΦΠΑ ; Δέσαμε