Συγκέντρωση για ΧΥΤΥ στο Τιτάνια: Επιτακτική ανάγκη ο διάλογος


Φωτογραφία από την συνάντηση στο Τιτάνια για τον ΧΥΤΥ 

Η ήρεμη και σοβαρή συνάντηση στο ξενοδοχείο Τιτάνια (5/4/2015) των πολιτών του Μπατσιού που αντιδρούν στον ΧΥΤΥ της Πλούσκας είχε δύο πτυχές. Η πρώτη ήταν ενημερωτική για όσους εξ Αθηνών δεν παραβρέθηκαν στην πρώτη συνάντηση στο Μπατσί. Η δεύτερη να δημιουργήσει μια εστία διαλόγου για ένα θέμα λίαν σημαντικό για το νησί σύμφωνα με την πληροφόρηση που διακινήθηκε.

 Στο ενημερωτικό σκέλος πέτυχε καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που πήγαν για να ακούσουν τις πληροφορίες που ο κ. Βλάμης, η κ. Αμμολοχίτου και ο μελετητής που έχουν βάλει οι ρμόδιους κάτοικοι έδωσαν αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία στους παραβρισκόμενους. Και στο θέμα του διαλόγου ήταν επίσης επιτυχής μιας και αρκετοί πήραν τον λόγο και είπαν ενδιαφέροντα πράγματα.

Το προεδρείο της συνάντησης και ο μελετητής που εκπροσωοεί τους κατοίκους κατά του ΧΥΤΥ της Πλούσκας

Δεν θα σταθούμε αναλυτικά στο τι λέχθηκε. Γιατί λέχθηκαν πολλά και από αρκετους με ευπρεπή τρόπο. Αλλά όσα λέχθηκαν ήταν περίπου τα ίδια με ότι στην πρώτη συνάντηση στο Μπατσί. Αξίζει τον κόπο να πούμε πως εμείς που δεν ξέραμε την περιοχή της Πλούσκας είδαμε φωτογραφίες μιας περιοχής που δύσκολα θα την φανταζόσουν για εργοτάξιο ΧΥΤΥ. Δεν ξέρουμε το πώς και με ποια κριτήρια επιλέχθηκε η περιοχή. Δεν ξέρουμε την περιβαλλοντική αξία του υποσυστήματος και σε ποιο σημείο των φωτογραφιών που είδαμε θα διαμορφωθεί (αν επιλεγεί οριστικά) ο χώρος για ΧΥΤΥ. Αυτό που ξέρουμε είναι πως αν γίνει εκεί το εργοτάξιο θα πρέπει να τηρηθούν ΑΥΣΤΗΡΑ όλες οι προδιαγραφές.

Και κάτι ακόμα που ξέρουμε και δεν είδαμε να συμβαίνει ακόμα μια φορά. Οι μεν οργανωτές της συνάντησης κακώς δεν κάλεσαν την πολιτική ηγεσία του Δήμου Άνδρου και τους αρμόδιους τεχνικούς να συμμετέχουν στον διάλογο. Η δε πολιτική ηγεσία του Δήμου Άνδρου κακώς δεν πήγε στην συνάντηση μαζί με τον αρμόδιο μελετητή για να ενημερώσει τους κατοίκους και να απαντήσει στους φόβους και στις ανησυχίες τους.

Η εισηγήτρια κ. Αμμολοχίτου την ώρα που μιλά στους κατοίκους

 Είναι λάθος η αποφυγή του διαλόγου σε αυτό το νησί. Οι κάτοικοι που αντιδρούν θα έπρεπε να απαιτούν να γίνει δημόσιος διάλογος των δύο μελετητών και των πολιτικά αρμοδίων του Δήμου Άνδρου μαζί τους. Έτσι ώστε μερικές θεμελιώδεις απορίες, αλλά και αντιρρήσεις να μπουν στο καμίνι του δημοσίου διαλόγου. Ρωτήσαμε για το  τον μελετητή των κατοίκων αν θα δεχόταν έναν τέτοιο διάλογο με τον άλλο μελετητή και φάνηκε να ξαφνιάζεται.

Μόνο μέσα από τον διάλογο οι κάτοικοι που αντιδρούν μπορούν να προσεγγίσουν και να πείσουν το εκτός περιοχής Μπατσιού ακροατήριο; Αλλά και ο Δήμος Άνδρου πως προσδοκά με την αποχή να πείσει για την ορθότητα των επιλογών του: Η λογική των κατοίκων «δεν καλούμε κανέναν, έρχεται όποιος θέλει» και η λογική του Δήμου Άνδρου «δεν πάμε πουθενά, αν δεν μας καλέσουν μιλάει η μελέτη για εμάς» απλώς μεγεθύνουν τα αδιέξοδα και οξύνουν τις πικρίες. Ενώ πολιτικά μια τέτοια στάση των πολιτικά αρμοδίων του Δήμου είναι εξόχως αναποτελεσματική όπως έδειξε η αρνητική εμπειρία της προηγούμενης διοίκησης που εφάρμοζε αυτήν ακριβώς πολιτική τακτική και απέυχε παταγωδώς.

Από την μεριά μας καλύψαμε και τις δύο συναντήσεις (και στο Μπατσί και στην Αθήνα) γιατί πιστεύουμε πως η Άνδρος είναι μια περιλαμβάνοντας και όσους μένουν ολοχρονίς στο νησί, αλλά και όσους έχουν σπίτια και περιουσίες και πηγαίνουν αρκετές φορές τον χρόνο. Όπως επίσης πιστεύουμε πως η Άνδρος είναι μια και περιλαμβάνει και τους συμφωνούντες και τους αντιδρώντες στο θέμα του ΧΥΤΥ.

Δυστυχώς μέχρι στιγμής υπάρχει πολιτικό κενό μεταξύ αντιδρώντων κατοίκων και Δήμου Άνδρου. Και ακόμα υπάρχει πολιτική απόσταση που διευρύνεται με αυτές τις πρακτικές του αλληλοαποκλεισμού. Στο Μπατσί υπήρξε πρωτοβουλία ορισμένων αιρετών να παραβρεθούν (Κ. Θωμάς, Μ. Μαμάη, Α. Βολίκα, Γ. Καπάκης) και μερικοί εξ αυτών να μιλήσουν (Κ. Θωμάς και Γ. Καπάκης). Την θεωρήσαμε θετική. Έχουμε γράψει για το θέμα αναλυτικά σε προηγούμενη δημοσίευση μας.

Στην Αθήνα, την Κυριακή το απόγευμα, παραβρέθηκε μόνο ο έπαρχος Άνδρου Δ. Λοτσάρης και στη σύντομη παρέμβαση του τόνισε πως από την μεριά της Περιφέρειας θα γίνει ότι είναι δυνατόν για να υπάρξει αξιόπιστη χωροθέτηση. Σε έκκληση από το ακροατήριο να μιλήσει στον Περιφερειάρχη ο κ. Λοτσάρης είπε πως δεν σκοπεύει να ασκήσει μια αναχρονιστική πολιτική προσωπικών παρεμβάσεων. Κι αυτό γιατί οι υπηρεσίες της Περιφέρειας μέχρι σήμερα έχουν αποδείξει εμπράκτως την αυστηρότητα τους στο θέμα του ΧΥΤΥ της Άνδρου. Φυσικά θα είναι παρών σε όλες τις διαδικασίες. Αλλά θεωρεί πως ο Περιφερειάρχης μπορεί να στηριχτεί στην αξιοπιστία των αρμόδιων υπηρεσιών των οποίων προΐσταται.

Καταλήγοντας έχουμε να επισημάνουμε από την μεριά μας προς την διοίκηση του Δήμου Άνδρου πως εδώ που είμαστε μόνο ο ανοιχτός διάλογος θα βοηθήσει: (α) να γεφυρωθούν τα χάσματα, (β) να αναδειχθούν και να αποδειχτούν οι καλύτερες και ασφαλέστερες εφαρμογές/λύσεις, (γ) να πειστούν οι περισσότεροι για την ορθότητα των όποιων επιλογών, (δ) να γίνει το έργο με αυστηρή επίβλεψη και με τις καλύτερες προδιαγραφές ώστε να λειτουργήσει και να λειτουργήσει σωστά.

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντή,
Δυστυχώς, σοβαρά οικογενειακά θέματα με κράτησαν για λίγο μακράν της επαφής με το θέμα ΧΥΤΥ αλλά και το σχόλιο-απάντησή σας. Για το λόγο αυτό σας απαντώ:
Επειδή οι σπουδές μου σε κοινωνιολογία-δημοσιογραφία , μου έμαθαν την ορθή εφαρμογή της δημοσιογραφικής δεοντολογίας , θα διαφωνήσω με τις απόψεις σας αλλά και στον τρόπο αντίληψης. α)Η αναφορά μου στους παραβρεθέντες κατοίκους-παραθεριστές που εσείς ..... παραξηγήατε ή δεν καταλάβατε , καλύπτεται δημοσιογραφικά με τη φράση" παραβρέθηκαν (100 , 80,..όσοι θέλετε), κάτοικοι και παραθεριστές των πληττομένων περιοχών" , ούτε Μπατσί, ούτε Γίδες , ούτε τίποτα. β) Όσον αφορά το" ΟΛΗΣ της Άνδρου" , θα μου επιτρέψετε να σας πω: όταν δεν γνωρίζετε , μην αναφέρεσθε.Επίσης , αν δεν προσέξατε ή δεν ακούσατε κάτι καλά, προτιμότερο να μη το δημοσιεύετε. Στη συγκέντρωση ,που διοργάνωσε η επιτροπή για τα σκουπίδια στην ΠΛΟΥΣΚΑ , τονίσθηκε όχι μόνο από την επιτροπή, αλλά και αρκετοί παραβρεθέντες, ότι μπορεί να συζητάμε και ν΄αγωνιζόμαστε για το συγκεκριμένο θέμα , αλλά ενδιαφερόμαστε για το σύνολο των κατοίκων της Άνδρου , δεν μας χωρίζει τίποτα και θέλουμε να βεθεί (γιατί υπάρχει) , ένας χώρος που να μην βλάπτει κανέναν, σήμερα και στο μέλλον .
Ευτυχώς δεν φοράμε παροπίδες αλλ΄ούτε ωτασπίδες.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΔΕΛΦΙΑ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

Ε,ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ.... που θάλεγε κι ο Καραγκιόζης και μάλιστα όχι πασχαλινά αλλά γλέντια γιά την επερχόμενη οικολογική καταστροφή ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΜΑΣ.
Μετά το κωμειδύλλιον της 11ης Μαρτίου στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο μεν κος Επαρχος με άρθρο του στις 13/3/2015 μας διαβεβαιώνει: <<Οι αυστηρές προδιαγραφές και τα συνοδευτικά έργα του νέου ΧΥΤΥ Ανδρου>>, ο δε κος Μπασαντής με δικό του άρθρο στις 24/3/2015 ζητάει <<Να ξεκινήσει διάλογος του Δήμου Ανδρου γιά τον ΧΥΤΥ με τους κατοίκους>> στο οποίο περιλαμβάνει και ειδυλλιακή φωτογραφία του ΧΥΤΥ Σερρών στη φάση της κατασκευής του.... για να μην ανησυχούμε.
Ανδριώτες γρηγορείτε ..... παραθέτω και σας παρακαλώ να επισκευθείτε τους παρακάτω ιστότοπους και τα video για να δείτε την οικολογική καταστροφή που έγινε στον Χυτυ Σερρών όπως το αποτύπωσαν οι κάτοικοι μετά από μιά νεροποντή. Δείτε:

http://xyty-serron.blogspot.gr/2014/08/blog-post_20.html

https://youtu.be/TtsvlUyYg8A

https://youtu.be/hptQslmOveg?list=UUtdv8SNdYzWKl43jBymIQDQ

Αυτά μας επιφυλάσσουν??
Προκαλώ τον κο Επαρχο να επικοινωνήσει με τους κατοίκους των Σερρών και άλλων περιοχών με ΧΥΤΥ φτιαγμένα σε ρέματα και πηγές για να δεί την αλήθεια. Τον δε κο Μπασαντή παρακαλώ να μην δημοσιεύει αβασάνιστα ότι προπαγανδιστικό του πασάρουν οι .... μελετητές!!!!

Ανδριώτες Αδέλφια ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΦΥΠΝΙΣΤΗΤΕ. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΨΕΜΑ
1. Αλήθεια εσείς που κάνετε μαθήματα ονοματάκι έχετε. Άρα ειστε και μισές αλήθειες και ένα ψέμα. Όταν μιλάτε για δεοντολογία να μάθετε πως ανώνυμη δεοντολογία δεν υπάρχει. Συνεπώς είστε ένα ψέμα.
2. Μάλλον είστε ο μόνος στην Άνδρο που δεν βλεπετε πως υπάρχει χάσμα στην Υδρουσα. Και δεν το δημιούργησε το "εν Άνδρω". Άλλιοι με τις αποφάσεις τους το δημιούργησαν. Αν δεν τον βλέπετε τότε λέτε ολοκληρα ψέματα.
3. Λυπαμαι πολύ που μια πρόταση για διάλογο (να εξηγήσουν οι κάτοικοι τους φόβους τους, να εξηγήσουν οι ειδικοί τις προβλέψεις και τις προδιαγραφές τους) μετατράπεται σε προσωπική εμπάθεια ανωνύμου εναντίον μου. Κατανοώ πως έχετε άλλα κίνητρα.
4. Το θέμα είναι αστείο. Ήμουν ο μόνος που ήρθα και με βρίζετε. Άρα καλά έκαναν οι άλλοι και δεν ήρθαν. Ωραίες αλήθειες λέτε ε;
5. Έχουν αναρτηθεί περίπου 1300 θέματα στο site από εμένα και τους συνεργάτες μου. Μας διαβάζουν χιλιάδες γιατί γράψαμε θέματα δημοσιογραφικά, επιστημονικά, διαλόγους, αντιαραθέσεις, ιστορικά, πολιτικά, χιουμοριστικά, χρονογραφήματα, μελέτες κλπ. Με δουλειά κι όχι με άερα κοπανιστό φτιάξαμε μια βιβλιοθήκη Άνδρου. Εσείς μπορείτε να φατνασιώνεστε ότι σας αρέσει. Αλλά υπάρχει συστηματική δουλειά για να γίνουν όλα αυτα.
6. Σας απαντώ για έναν και μόνο λόγο. Γιατί οι διοργανωτές (Αμμολοχίτου, Πολυκράτης κλπ) παρά το ότι ξέρουν πως δεν ταυτίζομαι μαζί τους κατάλαβαν πως καλύπτω στο μέτρο του δυνατού εγώ και συνεργάτες μου τις ενστάσεις τους. Για τον λόγο αυτό με ευχαρίστησαν (Αμμολοχίτου και Πολυκράτης). Ήμουν ΤΟ ΜΟΝΟ SITE ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ που ήρθε σε μια συνάντηση 70-80 ανθρώπων μόνο και μόνο για να έχουν κι αυτοί ένα βήμα. Αφού ήσασταν εκεί θα είδατε ΄πόσοι ήσασταν Εγώ Κυριακή απόγευμα, αντί να είμαι στο σπίτι μου στην Άνδρο ήρθα για να περιγράψω με δύο λόγια την συγκέντρωση. Μακάρι να το σκέφτονταν έτσι και άλλοι. Δεν πήρα το μέρος των κινητοποιημένων κατοίκων. Δεν εκπροσωπώ την διοίκηση του Δήμου. Είναι σαφές το τι έγραψα. Εσεις πέρα από τις δικές σας μισές αλήθειες και τα ολόκληρα ψέμματα σας δεν έχετε και όνομα όπως έχουν όλοι οι άλλοι αξιοπρεπέις κάτοικοι που γράφουν για την συγκέντρωση σας στο site μας είτε υπέρ είτε κατά. Για σκεφτείτε τι ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ, το ότι ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ και μας κάνετε και μαθήματα δεοντολογίας μάλιστα.Ήμαρτον Θέε μου...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 9 χρόνια πριν από το χρήστη Δ.Μπασαντής
This comment was minimized by the moderator on the site

Η αλήθεια για τις χρηματοδοτήσεις είναι η εξής, για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση:
Το τρέχον ΕΣΠΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ στις 31.12.2014. Σήμερα ολοκληρώνονται και αποπληρώνονται οι υποχρεώσεις του προγράμματος για όσα έργα εντάχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, γιατί στις 31.12.2015 κλείνει οριστικά το πρόγραμμα.Σήμερα μπορούν να ενταχθούν μόνο πολύ μικρά έργα (εάν υπάρχουν υπόλοιπα χρημάτων σε κάποια μέτρα του προγράμματος ) ,και μόνο εφόσον υπάρχει η δυνατότητα ολοκλήρωσής τους σε 2-3 μήνες.
Επομένως, ΣΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΥΤΥ.
Στην υποθετική περίπτωση της συνέχισης της διαδικασίας για την θέση Πλούσκα (γεγονός ΑΔΥΝΑΤΟ με τα χαρακτηριστικά δεδομένα της περιοχής),θα έπρεπε πρώτα να εκδοθεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου,να εκδικαστούν οι προσφυγές στο ΣτΕ και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ,να δημοπρατηθεί το έργο,να υπάρχει αδιάθετο τόσο μεγάλο ποσόν και όλα αυτά να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 31.12.2015 ,ΠΡΑΓΜΑ ΑΔΥΝΑΤΟΝ.
Στην επόμενη προγραμματική περίοδο,επόμενο ΕΣΠΑ, θα υπάρχουν χρήματα για περιβαλλοντικά έργα και κυρίως για έργα ΧΥΤΥ, γιατί το θέμα αφορά πολλά νησιά των Κυκλάδων και όχι μόνο την Άνδρο και γιατί υπάρχει Εθνική υποχρέωση ολοκλήρωσης έργων διαχείρισης απορριμμάτων.
ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΣΠΑ λοιπόν θα μπορεί να υπάρχει χρηματοδότηση για το ΧΥΤΥ της Άνδρου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μισές αλήθειες

Κ. Μπασαντή επιβεβαιώνετε για άλλη μια φορά αυτό που έχω διαπιστώσει όσον αφορά στον τρόπο που ασκείτε δημοσιογραφία.

Ήμουν παρόν στη συνάντηση και έχω άποψη για τη δουλειά σας.

Επιλεκτική παράθεση των γεγονότων (μισές αλήθειες) με απώτερο σκοπό την ενεργοποίηση των θιγμένων και αύξηση της επισκεψιμότητας στο site σας.

Τα ανωτέρω σχόλιά μου απαντούν στην προσπάθειά σας να επαναφέρετε τον διχασμό στην περιοχή Υδρούσας. Σας διαβεβαιώνω ότι ήδη έχετε αποτύχει όπως απέτυχαν και οι άλλες πρόσφατες προσπάθειες.

Ο κύριος Πολυκράτης ανέφερε το επικείμενο θέμα της συνάντησης το οποίο ήταν η θέση των κατοίκων για την πρόταση για χωροθέτηση στην Πλούσκα από το μελετητή αλλά επίσης τον στόχο να χωροθετηθεί ο ΧΥΤΥ εκεί που δεν θα ενοχλείται ο άνθρωπος.

Αυτό δεν το ακούσατε; Ή μήπως επειδή φτάσατε στο μέσον της ομιλίας δεν ήσασταν εκεί;
Σε ότι αφορά τον αγώνα των κατοίκων του Πιτροφού, εμείς είμασταν εκεί, έχουμε και φωτογραφίες, εσείς που ήσασταν τότε; (Μισές αλήθειες-μισές αλήθειες)

Αναφορικά με το ποιος ήταν εκεί, αυτό δεν έχει σημασία όπως ήδη έχουν σχολιάσει αρκετοί κάτοικοι στο δημοσίευμά σας, αλλά εσείς πάλι ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ αναφέρατε το Μπατσί για να δημιουργήσετε τις αντιδράσεις που δημιουργήσατε. (Μισές αλήθειες -μισές αλήθειες)

Τα πιο μεγάλα ψέματα, είναι οι μισές αλήθειες κύριε Μπασαντή!!!
Διαφήμιση είναι η τέχνη να κατασκευάζεις ολόκληρα ψέματα από μισές αλήθειες

Παρεπιπτόντως, η Πρωταπριλιά παρήλθε κύριε Μπασαντή.

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι πιέσεις που ασκούνται από τα αυστηρά κριτήρια της μελέτης, αλλά και από τις ενστάσεις των κατοίκων της εκάστοτε περιοχής, η οποία θα μπορούσε να είναι κατάλληλη για την εγκατάσταση του ΧΥΤΥστην Άνδρο , γίνονται ακόμη ασφυκτικότερες, καθώς αν το έργο δεν έχει ξεκινήσει έως το τέλος του 2015 η χρηματοδότηση των 7 εκατ. ευρώ, η οποία έχει δεσμευτεί από πακέτο του ΕΣΠΑ, θα χαθεί οριστικά.

Επειδή , μέχρι να τελειώσει ο διάλογος - κάπως αργά όπως πάντα - θα τελειώσει και η υπόθεση του ΧΥΤΥ.
Επειδή , μέχρι το τέλος του χρόνου λόγω καθυστερήσεων ο κινδύνου απώλειας της χρηματοδότησης για τον ΧΥΤΥ άρα και χρημάτων απο το ΕΣΠΑ ΤΕΛΟΣ .
και
Επειδή άχρηστοι δήμαρχοι στο νησί, εδώ και 15 χρόνια, απλά δεν έκαναν καλά την δουλειά τους.

Γι' αυτό
Μη το κουράζεται το θέμα του ΧΥΤΥ και του διαλόγου κύριοι.
ΧΥΤΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛΟΥΣΚΑ .
ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΡΓΗΣΑΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΆ
Καλό κουράγιο

This comment was minimized by the moderator on the site

Είδατε πος εκδηλώνονται για να μην χάσουν την χωροθέτηση του ΧΥΤΑ
Κάποιος πριν αρκετό καιρο είπε ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΟΛΟΓΑΥΡΙΟΧΩΡΙΑ έχει μερι να πανε
δεν δεν μας λένε μέχρι που είναι τα ορια του οικοπέδου της αρχαιολογία

This comment was minimized by the moderator on the site

Λίγο έκπληκτος είναι αλήθεια δδιάβασα κ. Πάνου την διόρθωση σας. Γιατί έχει τόση σημασία το από ποιο χωριό ήταν καθένας από αυτούς που παραβρέθηκαν; Είναι πρακτικό να αναφέρονται τόσα χωριά ένα-ένα; Είναι πρακτικό να γράφεται για μια συγκέντρωση 70-80 ατόμων και πόσοι απο το καθένα; Πρέπει καθένας να διαβάζει το χωριό του και πόσους μάζεψε; Αυτή είναι σύγχρονη ενημέρωση; Προφανώς έχουμε άλλη άποψη. Καλώς ή κακώς η επιτροπή σας συγκροτήθηκε στο Μπατσί. Όχι στι Γίδες ή στο Ατένι. Για λόγους συντομίας έτσι αναφέρεται. Ο σιδηρόδρομος των ονομάτων χωριών, οικισμών και περιοχών που υπονοείτε ποιον βοηθά πέρα από τον τοπικό εγωισμό; Αλήθεια τι θα γράφατε εσείς πχ για όσους δήλωσαν παραθεριστές; Που να τους ταξινομήσουμε; Για περίπου 80 άτομα τι θέλατε να γράφαμε όλη την γεωγραφία της κεντρικής Άνδρου; Αν ήταν 500. ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ. Εκφρασαμε μια πολιτική άποψη περί προσκλήσεων (προσκαλούνται να μιλήσουν οι εκλεγμένοι ως πολιτικά αρμόδιοι), έκφράσατε μια άλλη περί εθελοντισμού (όποιος θέλει έρχετε). ΈΧουμε διαφορά πολιτικής αντίληψης. Οι αναφορές σας για όλη την Άνδρο ελέγχονται. (α) Το είπε αυστηρά ο κ. Πολυκράτης (ήταν συγκέντρωση κατά της ΧΥΤΥ της ΠΛούσκας - δεν το ακούσατε;) (β) και βεβαίως ποτέ κανείς σας δεν συμμετείχε σε διαμαρτυρίες κατοίκων άλλων περιοχών που πραγματικά έχουν καταστραφεί (Πιτροφού-Ζαγανιάρη). Ή, δεν είναι Άνδρος ο μοναδικός στην Ευρώπη αρχαιολογικός χώρος του Στρόφιλα. Αυτά.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 9 χρόνια πριν από το χρήστη Δ. Μπασαντής
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντή,
Φοβούμαι πως οι καλές σας προθέσεις , συγκρούονται με κάποιες ...παλαιών αρχών δημοσιογραφικές συνήθειες. Και εξηγούμαι: Από τους παρευρεθέντες στη συγκέντρωση της 5ης/4/2015 στο Τιτάνια ,πάρα πολλοί ήταν κάτοικοι των Γιδών,Ατενίων και Αγίου Πέτρου.
Η παρατήρηση αφορά την αποκατάσταση της αλήθειας και όχι την απονομή πρωτείων και ευσήμων. Δεν χωριζόμαστε σε καταγωγές.Είμαστε όλοι,και πρέπεινα τονισθεί , μία οικογένεια που βάλεται από ...συμφέροντα. Γιαυτό δείχνουμε και την ενότητά μας. Αγωνιζόμαστε για το αύριο ΟΛΗΣ της Άνδρου . Όσον αφορά το θέμα των προσκλήσεων, σας ερωτώ : Εσάς ποιός σας κάλεσε ; Ασφαλώς το προσωπικό και δημοσιογραφικό σας ενδιαφέρον για τα κοινά του νησιού μας. Οι κ.κ.δημοτικοί άρχοντες ενδιαφέρονται; Μη μου πείτε 'οτι δεν το εγνώριζαν .Όχι μόνο εγνώριζαν τον χρόνο και τον τόπο της συγκέντρωσης, αλλά αντίθετα είχαν ¨ξαμωλήσει¨ τα παπαγαλάκια τους για να σκορπίσουν τη γνωστή λάσπη τους , στους διοργανωτές.
Πότε κατέβηκαν σε συνάντηση με το λαό της Άνδρου να μιλήσουν για τη ζωή τους και το μέλλον τους ; Μόνον προεκλογικά με χιλιάδες ψέματα , για την υφαρπαγή της ψήφου. Αφορά τους νυν και τους προηγούμενους.
Εσείς που παραβρεθήκατε, δεν σας έκανε εντύπωση η δημόσια κατάθεση τόσων παρισταμένων όσον αφορά την άγνοιά τους για το θέμα των σκουπιδιών; Γνωρίζεται γιατί ;
Διότι όλα σχεδιάζονται και αποφασίζονται το χειμώνα , που λείπουν οι αθηναίοι ανδριώτες
αλλά και αυτοί που ξόδεψαν εκατομμύρια για να επενδύσουν στο νησί μας .
Αγαπητέ κ. Μπασαντή, οι δημοτικοί άρχοντες δεν κάθονται στα γραφεία τους και αποφασίζουν. Περιδιαβαίνουν το Δήμο τους, αφουγκράζονται τα προβλήματα και τις
έγνοιες των δημοτών και τότε κάνουν έργα. Έργα ζωής , έργα ανάπτυξης, χωρίς να χωρίζουν το λαό τους σε άρχοντες και πληβείους .
Τέλος, θα ήθελα να σας ενημερώσω, 'οτι αυτή η επιτροπή ξεκίνησε τη δράση της με δύο στόχους. Πρώτον , για την περιοχή της Πλούσκας (άγνωστη μέχρι τότε στο 99% των ανδριωτών) ώστε να μην καταστραφεί ο μεγαλύτερος υδροφόρος ορίζοντας του νησιού και δεύτερον, α)Επειδή όλοι είμαστε ίσοι , με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις , β)Επειδή κάθε κομμάτι αυτού του νησιού μας ανήκει ισόποσα-ισότιμα-αδιαίρετα, άσχετα με την κοινωνική θέση εκάστου, γ)Επειδή ακόμη και τα προσωπικά ή τοπικά συμφέροντα είναι ίδια και ισοβαρή για όλους (ανδριώτες και μή), αγωνιζόμαστε να αναλάβει η Δημοτική αρχή την ευθύνη , να τα σκεφθεί όλα αυτά και να χωροθετήσει ....ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΕΛΕΤΗΤΗ , εκεί που κανένας δεν θα βλάπτεται,όχι μόνο σήμερα ή αύριο , αλλά και μετά από 40 χρόνια.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

This comment was minimized by the moderator on the site

αγαπητοί φίλοι το "εν Άνδρω" είναι ένα βήμα διαλόγου. Διάλογος σημαίνει διαφορετικές απόψεις. Νομίζω πως για να προκληθεί διάλογοε πρέπει να τον επιδιώκουν όλες οι μεριές. Μια πρόσκληση επίσημη προς τις αρχές του τόπου είναι λογική και αναγκαία. Με το να μην καλείτε κανεναν προσωπικά δίνεται άλλοθι σε όσους θέλουν να αποφύγουν τον διάλογο για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Διαλογοε λοιπον μεταξύ των τεχικών επιτελείων αλλά και με τους πολιτικά υπέυθυνους Αυτό ήταν το μήνυμα του "εν Άνδρω". Ευχαριστώ όλους σας στον διάλογο που ήδη ξεκίνησε εδώ μέσα.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 9 χρόνια πριν από το χρήστη Δ. Μπασαντής
Περισσότερα