Ανακοίνωση Συλλόγων Πιτροφού-Ζαγανιάρι: Όλες οι αποφάσεις παύσης του ΧΑΔΑ Στρόφιλα-Σταυροπέδας

 

Από τους Συλλόγους Πιτροφού – Ζαγανιάρι εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ενόψει της συζήτησης και της λήψης απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σαββάτου επί της μελέτης για τη χωροθέτηση ΧΥΤΥ στην Άνδρο, και για την ενημέρωση τόσο των δημοτικών συμβούλων όσο και όλων των Ανδριωτών, θυμίζουμε τις βασικότερες πρόσφατες αποφάσεις που έχουν εκδοθεί και οι οποίες αποφαίνονται κατά της λειτουργίας του ΧΑΔΑ Σταυροπέδας, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή Στρόφυλα- Σταυροπέδα- Άγιος Γεώργιος Παντουκίων Άνδρου. Οι αποφάσεις είναι οι εξής:

  1. Η υπ’αριθμ. 542ΑΜ/2011 απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σύρου, δυνάμει της οποίας αναγνωρίστηκε προσωρινά η απαγόρευση στον Δήμο να λειτουργεί τον Χ.Α.Δ.Α., που βρίσκεται στην περιοχή Στρόφυλα- Σταυροπέδα- Άγιος Γεώργιος Παντουκίων Άνδρου, με την εναπόθεση απορριμμάτων σ’αυτόν, απειλώντας σε βάρος του Δήμου χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ και σε βάρος του Δημάρχου προσωπική κράτηση τριών (3) μηνών για κάθε παράβαση της διάταξης αυτής της απόφασης.
  1. Η υπ’αριθμ.125/2014 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Σύρου (Τακτική Διαδικασία), δυνάμει της οποίας διατάχθηκε η οριστική παύση της λειτουργίας του ΧΑΔΑ που λειτουργεί στην περιοχή «Στρόφυλα-Σταυροπέδα-Άγιος Γεώργιος Παντουκίων Άνδρου», απαγορεύθηκε στον Δήμο η εναπόθεση απορριμμάτων και παντός είδους αποβλήτων τόσο εντός του ΧΑΔΑ όσο και στην ευρύτερη περιοχή «Στρόφυλα-Σταυροπέδα-Άγιος Γεώργιος Παντουκίων Άνδρου», περιλαμβανομένου του γειτνιάζοντα χώρου του παλαιού λατομείου της «ΛΑΤΟΔΟΜΙΚΗΣ», απειλώντας σε βάρος του Δήμου χρηματική ποινή 5.000 ευρώ για κάθε παράβαση του διατακτικού της απόφασης.
  1. Η υπ’αριθμ. Αρ. Πρ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΙΠΚΑ/ΤΑΧ/ 150953/ 79393/ 10269/4897 απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, δυνάμει της οποίας αποφασίστηκε η μη έγκριση του αιτήματος του Δήμου Άνδρου για παράταση παραμονής του δεματοποιητή απορριμμάτων και της εναπόθεσης απορριμμάτων στην περιοχή «Σταυροπέδα», νήσου Άνδρου, Δήμου Άνδρου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για λόγους άμεσης και έμμεσης βλάβης των σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της περιοχής και διότι δεν τηρήθηκαν οι όροι της υπ΄ αρ. πρωτ. ΥΠΠΟΤ/ ΓΔΑΠΚ/ ΔΙΠΚΑ/ ΑΡΧ/ Α1/ Φ21/ 67136/2987/ 08.07.2011 Υ.Α., με την οποία είχε εγκριθεί η Π.Π.Ε. του έργου «Μονάδα Μηχανικής Διαλογής και Επεξεργασία Αστικών Στερεών Αποβλήτων νήσου Άνδρου».
  1. Η υπ’ αριθμ.69991/3859/13.08.2013 απόφαση επιβολής προστίμου του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, δυνάμει της οποίας αποφασίστηκαν:

α) Η άμεση συμμόρφωση του Δήμου Άνδρου, με την ισχύουσα περιβαλλοντική νομοθεσία, και με τον σχ. 12 εγκεκριμένο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (Π.Ε.Σ.Δ.Α.).

β)Η επιβολή Διοικητικού προστίμου της τάξης των πέντε χιλιάδων (5.000,00) ΕΥΡΩ, για την συνέχιση της λειτουργίας του υπόψη ΧΑΔΑ και της τάξης των δύο χιλιάδων (2.000,00) ΕΥΡΩ, για τις ανεξέλεγκτες αποθέσεις στον όμορο χώρο εγκατάστασης του δεματοποιητή, στον Δήμο Άνδρου του Ν. Κυκλάδων, για τους παραπάνω λόγους, που έχουν ως συνέπεια την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, κατά την έννοια του αρ. 30 του Ν. 1650/86 (ΦΕΚ 160/Α/16-10-86), όπως τροποποιήθηκε και όπως ισχύει.

Επίσης, σε ποινικό δικαστήριο τον Μάιο του 2015, ο τέως Δήμαρχος Άνδρου καταδικάστηκε σε 7 μήνες φυλάκιση για τα αδικήματα της παράβασης δικαστικών αποφάσεων κατ’ εξακολούθηση και για υποβάθμιση περιβάλλοντος.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ερώτημα προς τους σιλογους ζαγανιαρι πιτροφου η διαδικασία ασφαλιστικόν τινος ειναι εσάς του δήμου η της αρχαιολογίας

This comment was minimized by the moderator on the site

Επιτέλους βρείτετα αναμεταξισας και να μην λέει αλα ο ένας και αλα άλλος ο γιατρός μιλά όπου και να είναι ο ΧΥΤΥ δεν ειπαρχη πρόβλημα απο την άλλοι παραπάνω μας λέτε ότι τα αρχαία έχουν υπόσταση βλάβες τότε η ΑΝΘΡΩΠΟΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

κλειστε την σταυρόπεδα μην εκβιάζεται σκασίλα μας.Πάντως υδρούσα σκουπίδια δεν παίρνουμε.