εν Άνδρω

Δήμος Άνδρου: κάποιοι ζουν σε ...
  Αν προσέξετε στην φωτογραφία θα δείτε περίπου 100 μέτρα πίσω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στηνν κορυφή του λόφου του Γαυρίου να διακρίνεται λίγο ο επάνω όροφος του εγκαταλειμένου πλέον παλαιού δημοτικού της περιοχής. Εκεί επάνω σκέφτηκαν μερικοί να στείλουν το λιμεναρχείο που εξυπηρετεί όλη την Άνδρο! Μετρήστε πόσο μακριά από το λιμάνι και πόσα σκαλιά πρέπει να ανεβαίνουν, αλλά και πόσες φορές κάθε μέρα οι λιμενικοί. Και το κυριώτερο πως θα γίνονται οι δεκάδες έλεγχοι αυτοκινήτων και φορτηγών το καλοκαίρι στο λιμάνι.Ποιος άραγε να σκέφτηκε αυτήν την "φοβερή" ιδέα; (φωτ. Εν Άνδρω).
ΑΝΔΡΟΣ: ο ΣΕΠΕ βγήκε παγανιά…...
Η άφιξη του ΣΕΠΕ χτες στο νησί θόλωσε τα νερά της βραδιάς. Αυτή η θολή εικόνα - δυο γιναικείες φιγούρες - "ταξίδευαν" από κινητό σε κινητό και ένας ψίθυρος από στόμα σε στόμα: "ήρθε ο ΣΕΠΕ στον πεζόδρομο"!!! Μέχρι τώρα ξέραμε τον ΣΔΟΕ. Τώρα ήρθε και ο ΣΕΠΕ! Ο πρώτος ψάχνει για παραβάσεις τις εφορίας. Ο δεύτερος για παραβάσεις στην εργασία. Και για τους δύο η αντίληψη είναι: άρχισε το "σαφάρι"!!! Κι αυτό το "σαφάρι" είναι ο φόβος και των παρανομούντων και των μη παρανομούντων. Γιατί «άμα μπουν στο μαγαζί όλο και κάτι θα βρουν», λένε...
Έπαρχος Άνδρου: προτάσεις για ...
  Ο έπαρχος Άνδρου, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και ο δήμαρχος Άνδρου (φωτ. αρχείου Εν Άνδρω).  Από δελτίο τύπου που έστειλε το Επαρχείο Άνδρου σήμερα και αναφέρεται στην παρέμβαση του επάρχου Δ. Λοτσάρη στην ημερίδα για την ακτοπλοΐα που έγινε στη Νάξο στις 31/5 και το ΣΑΣ που ακολούθησε την 1/6 καταγράφουμε δύο προτάσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Άνδρο και την ακτοπλοΐα.
Χωρίς τον υπουργό Νησιωτικής Π...
Η Ερμούπολη θα περιμένει τον πρωθυπουργό τον άλλο μήνα στην ευχάρθστη στιγμή της επαλειτουργίας του Νεωρίου. Τον υπουργό Νησιωτικής Πολιτικής δεν θα τον δει μιας και "πέυαξε λευκή πετσέτα" και πάει να δει τα Ποσειδώνια... (φωτ. Εν Άνδρω). Χωρίς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλή και χωρίς τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα το 15ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της κυβέρνησης στις Κυκλάδες!
"Ανεπιθύμητος" στις Κυκλάδες ο...
  Ο υπουργός Ναυτιλίας και ο δήμαρχος Σύρου (φωτ. Cyclades24) «Ανεπιθύμητο» ανακήρυξε ο δήμαρχος Σύρου τον υπουργό Ναυτιλίας! Όπως σημειώνει το Cyclades 24 ο δήμαρχος Σύρου είναι ο δεύτερος δήμαρχος μετά αυτόν της Μήλου που δηλώνει «ανεπιθύμητο» (persona non grata) τον Π.Κουρουμπλη.
Ντροπή!!!...
(Αναγνώστης μας από το Γαύριο έστειλε τις φωτογραφίες και το κείμενο που δημοσιεύουμε. Μπορεί να αφορά ιδιώτη, αλλά δείχνει το μέγεθος της εθνικής αδιαφορίας μας. Το επισημαίνουμε μήπως και διορθωθεί - Εν Άνδρω). "Αυτό το… κουρέλι, που υποτίθεται ότι είναι το ιερό εθνικό μας σύμβολο, κυματίζει εδώ και καιρό σε περίοπτη θέση στο Γαυριο. Στην ταράτσα ενός σπιτιού δίπλα στο κτίριο της πρώην κοινότητας, δηλαδή σε παράρτημα του Δημαρχείου.
Ο «περιστερώνας» του λιμανιού ...
  Ο "περιστερώνας" βρήκε ένοικο μετά από έντονη πολιτική αντιπαράθεση! Το Λιμεναρχείο Γαυρίου θα βρει στέγη; Ή, μήπως επειδή δεν έχει ψήφους κανείς συμπολιτευόμενος ή αντιπολιτεύομενος δεν ενδιαφέρεται    (φωτ. Εν Άνδρω). Τι είναι πιο σοβαρό για το Γαύριο; Ένα πρακτορείο ταξιδίων να στεγαστεί σε δημοτικό κτίριο ή το λιμεναρχείο Γαυρίου να στεγαστεί σε δημοτικό κτίριο; Η απάντηση μοιάζει εύκολη: προέχει η διευκόλυνση της δημόσιας υπηρεσίας. Δεν είναι τόσο εύκολη. όμως, για τον Δήμο Άνδρου και δεν είναι καθόλου εύκολη για την αντιπολίτευση του Δήμου!
Πρόσληψη ανέργων στην Άνδρο γι...
  Αρχίζει αύριο (Δευτέρα 21 Μαΐου) η υποβολή των αιτήσεων για την συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, που προβλέπει την στελέχωση των Δασαρχείων, εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου και την προστασία των δασών από τις πυρκαγιές και τις καταστροφές, κάτι που αφορά άμεσα και την Άνδρο.
Η πλειοψηφία της μειοψηφίας! Κ...
Το δημοτικό συμβούλιο της 15ης Μαΐου προερχόταν από αναβολή του δημοτικού συμβουλίου της 11ης Μαΐου, που δεν έγινε λόγω έλλειψης απαρτίας. Έλειπε και η πλειοψηφία, αλλά και η μειοψηφία! Πήγε όμως η μειοψηφία της μειοψηφίας! Πήγε – τι έκπληξη; - κι ο επικεφαλής της ελάσσονος με τους «δικούς» του! Και πήγε και ο επικεφαλής της μείζονος – αλλά αυτός μόνος του!