ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ: "Χαμός στο ίσιωμα" για τον κουμπάρο-εργολάβο!

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ: Ο κ. Σουσούδης απάντησε στην ανακοίνωση του κ. Λοτσάρη για τον κουμπάρο-εργολάβο. Δρώντας ως παλαιοκομματικός κομματάρχης δεν έστειλε την απάντηση του στον ιστότοπο μας. Κι έτσι δεν την γνωρίζουμε. Ο κ. Λοτσάρης ανταπάντησε πριν λίγο στον κ Σουσούδη και έστειλε το δικό του δελτίο τύπου. Το δημοσιεύουμε. Αν κρίνουμε από την εξελισσόμενη αντιπαράθεση αυτός που θα την πληρώσει στο τέλος είναι η Άνδρος. Γιατί εκτός από την έλειψη διαφάνειας της χωρίς διαγωνισμό απευθείας ανάθεσης του δημάρχου της καθαρίοτητας  σε κουμπάρο του ειναι υπαρκτή η απειλή λόγω των συνεχών αυτοσχεδιασμών του νέου-παλαιού δημάρχου να συμβεί ατύχημα και να βρεθεί η Άνδρος με πρόβλημα στα σκουπίδια το καλοκαίρι. Ήδη στο Μπατσί οι αναγνώστες μας γράφουν για πλήρη αποδιοργάνωση. Καλό θα ήταν ο σημερινός δήμαρχος να αρχίσει να συμπεριφέρεται ως δήμαρχος όλου του νησιού κι όχι ως δήμαρχος των φίλων και των υποψηφίων του. Γιατί από ότι φαίνεται μέχρι σήμερα δεν συμπεριφέρεται ως δήμαρχος του νησιού, αλλά ως παλαιοκομματικός "κλαδικής" της δεκαετίας του 1980!...)

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ"

Μια οφειλόμενη και ψύχραιμη απάντηση στον κ.Σουσούδη.

Από τη δημοτική παράταξη ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

"Ο κ.Σουσούδης με την ανακοίνωση που εξέδωσε, αποδεικνύει  τέσσερα πράγματα:

1ον) Τη δυσανεξία του στην κριτική. Δεν αντέχει τη διαφορετική και τεκμηριωμένη άποψη.

2ον) Την ευκολία που τον χαρακτηρίζει , όταν δεν έχει απαντήσεις, να θολώνει τα νερά , να λέει μισές αλήθειες και να διαστρεβλώνει.

3ον) Την εμμονή του σε συμπεριφορές και πρακτικές της περιόδου 2014-2019. Σε αυτές επιστρέφει και σε αυτή την περίοδο θέλει να ξαναγυρίσει την Άνδρο.

4ον) Τη δυσκολία του να διακρίνει τις διαφορές ανάμεσα στην απευθείας ανάθεση και στο διαγωνισμό. Ο Δημήτρης Λοτσάρης για την καθαριότητα έκανε διαγωνισμό, ο κ.Σουσούδης δεν έκανε.

Από εκεί και πέρα θα του επαναλάβουμε ότι η δημοτική αρχή του Δημήτρη Λοτσάρη δεν χρησιμοποίησε ούτε ένα ευρώ από τους πόρους του 2024 για την καθαριότητα. Κάτι τέτοιο θα ήταν ανήθικο αφού από την 1η Ιανουαρίου υπάρχει μια νέα δημοτική αρχή. Ο κ.Σουσούδης έχει εγκεκριμένο τον προϋπολογισμό του Δήμου από το Φεβρουάριο. Από τότε έπρεπε να τρέξει τις διαδικασίες για ένα νέο διαγωνισμό, το γιατί δεν έκανε διαγωνισμό θα πρέπει να το εξηγήσει στους δημότες. Επίσης θα πρέπει να του πει κάποιος ότι όταν γίνεται διαγωνισμός δεν επιλέγεις εσύ τον εργολάβο αλλά ο εργολάβος επιλέγεται με βάση την προσφορά που καταθέτει και τα αντικειμενικά δεδομένα. Αντίθετα όταν δεν κάνεις διαγωνισμό και επιλέγεις άλλη διαδικασία, τότε επιλέγεις εργολάβο. Όλοι το καταλαβαίνουν.

Η σύμβαση αναφέρει ότι ΜΠΟΡΕΙ η συνολική διάρκεια της σύμβασης να παρατείνεται άρα δεν είναι κάτι υποχρεωτικό, αλλά αντί να γίνει διαγωνισμός επέλεξε να επεκτείνει την διάρκεια της σύμβασης με απευθείας ανάθεση στον κουμπάρο. Όσο για τις κούφιες απειλές που εκτοξεύει, δεν μας αγγίζουν.

Ο σημερινός Δήμαρχος πρέπει να αντιληφθεί ότι θα κριθεί επί του πεδίου σε ότι αφορά στην καθαριότητα. Με τις επιλογές του αλλά και την άρνηση του να αποδεχθεί τις εποικοδομητικές προτάσεις μας, αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες. Αν η Άνδρος οδηγηθεί σε αδιέξοδο , από φέτος κιόλας το καλοκαίρι, δεν θα του φταίει η προηγούμενη δημοτική αρχή αλλά ο ίδιος .’’

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Θα πει πως φταίμε κι εμείς
Φταίτε κι εσείς, ναι φταίνε κι οι άλλοι
Φταίμε κι εμείς φταίτε κι εσείς
Φταίει κι ο χατζηπετρής!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Αρχισε η μαχη για το ψωμακι….Μην ξεχνατε υπαρχει και το Λιμ.Ταμειο με πολυ ψωμακι. Θα γελασουμε πολυ στο μελλον..Ας προσεχαν οι Χωραιτες και ας σχολιαζουν στα καφε