Ένα FIAT του Μουσολίνι ταξιδεύ...
  (Πριν αρκετό διάστημα λάβαμε από τον δημοσιογράφο Διονύση Λιβέρη, που έχει σελίδα αυτοκινήτου σε μεγάλη αθηναϊκή εφημερίδα και έχει και ιστοσελίδα αυτοκινήτου το παρακάτω σημείωμα:
Η ΦΡΕΓΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΕΤΡΟΥ: ...
Η ΦΡΕΓΑΤΑ «Shtandart» ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ  Η φρεγάτα/αντίγραφο του πλοίου του Μεγάλου Πέτρου στη Ραφήνα... Χρειάστηκαν δύο επισκέψεις στο αντίγραφο της φρεγάτας του Μεγάλου Πέτρου για να μπορέσουμε να μπούμε στο πνεύμα του πλοίου και στο πως φτιάχτηκε και βρέθηκε στην Ελλάδα και στο Αιγαίο τιμώντας τα 250 χρόνια της ναυμαχίας του Τσεσμέ και τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Η πρώτη επίσκεψη ήταν την Κυριακή 31/10 όπου περιηγηθήκαμε απλώς το πλοίο. Η δεύτερη την Δευτέρα 1/11 όπου ο Κώστας, Έλληνας εθελοντής στο πλήρωμα του πλοίου, μας εξήγησε στιγμές της ιστορίας και των διαδρομών  του σημερινού πλοίου-αντιγράφου.  
Αυλαία τέλους για το «μεγάλο» ...
  Tο πρώτο SUPERFERRY της STRINTZIS LINES στις πρώτες του ημέρες στο λιμάνι της Ραφήνας, λίγες ημέρες πριν το Πάσχα του 1992 (Ο φίλος, αναγνώστης και συνεργάτης Σ.Δ. από την Αθήνα – παλιός καραβολάτρης - έστειλε συγκινημένος την Παρασκευή 29/10 ένα σημείωμα: «Δες στη ναυτιλιακή ιστοσελίδα ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ την είδηση πως δύο ιστορικά πλοία που περάσανε και από Άνδρο πάνε για σκραπ! Γράψε κάτι για τον κόσμο που ταξίδεψε με αυτά…». 
Το ρωσικό πολεμικό ιστιοφόρο τ...
Το ρωσικό ιστιοφόρο του 18ου αιώνα στον Κάβο Ντόρο Παρασκευή μεσημέρι.  Το ρώσικο πολεμικό ιστιοφόρο «Shtandart», πιστό αντίγραφο της φρεγάτας του Μεγάλου Πέτρου, του 18ου αιώνα, δεν έφτασε ποτέ στο Μπατσί – όπως είχε αναγγελθεί! Προσπέρασε  ανοικτά το πρωί της 29ης Οκτωβρίου την Άνδρο κι έβαλε πλώρη για Κάβο Ντόρο και… Ραφήνα! Το πλοίο πέρασε τον Κάβο Ντόρο με περίπου 6,2 μίλια την ώρα.
Επίσκεψη του ρωσικού ιστιοφόρο...
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου το ρωσικό εκπαιδευτικό ιστιοφόρο “SHTANDART” θα προσεγγίσει το λιμάνι του Μπατσίου Άνδρου. Θα αφιχθεί στο Μπατσί στις 28 Οκτωβρίου 2021 στις 18:00 και θα αναχωρήσει στις 29 Οκτωβρίου 2021 για την Ραφήνα. Το πλοίο θα είναι ανοιχτό και επισκέψιμο από το κοινό της Άνδρου στις 29 Οκτωβρίου 2021 από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 14:00.
Παγκόσμια Ημέρα Καφέ: Η ιστορί...
  Οι Ευρωπαίοι πιο εξαρτημένοι στον κόσμο  Η Ευρώπη είναι η ήπειρος όπου καταναλώνεται η μεγαλύτερη ποσότητα καφέ στον κόσμο. Σύμφωνα με τη Eurostat, οι χώρες της ΕΕ εισήγαγαν το 2019 τρία εκατομμύρια τόνους καφέ, ποσότητα κατά 14% αυξημένη σε σύγκριση με εκείνη που έφτανε στην Ευρώπη 10 χρόνια νωρίτερα. Κάπως έτσι γίνεται κατανοητό πως ο καφές αποτελεί ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά στη Γηραιά Ήπειρο, με αξία εισαγωγών που αγγίζει τα 7,5 δισ. ευρώ ετησίως. Οι μεγαλύτερες ποσότητες καφέ έρχονται από τη Βραζιλία (31% του συνόλου των εισαγωγών) και ακολουθεί το Βιετνάμ με 22%.
Από τους αντιεμβολιαστές του 1...
Από διαδήλωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού για την ευλογιά στην Αμερική το 1918!!!  H είδηση και η παραπάνω φωτογραφία είναι από το 1918. Δηλαδή πριν από 103 χρόνια. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Όμως η αντιδραστικότητα της ανθρώπινης φύσης απέναντι στην επιστήμη και στην ιατρική τεχνολογία δεν έχει αλλάξει και πολύ. Ξεκινάμε με την είδηση και παραθέτουμε και την φωτογραφία που την αλίευσε ο αναγνώστης μας Δ.Γ. από την Πάρο και την παριανή ιστοσελίδα Paros Press και η οποία αναφέρεται στις αντιδράσεις που προκάλεσε τότε το εμβόλιο της ευλογιάς - ενός θανατηφόρου ιού - που θέριζε πριν 100 χρόνια. Και στη συνέχεια παραθέτουμε τον σχολιασμό του Paros Press:
ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ: Η αυτοσυνειδη...
Του Άγγελου Συρίγου Αν. καθηγητής διεθνούς δικαίου & εξωτερικής πολιτικής. Βουλευτής Ν.Δ. Α΄ Αθηνών - Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Στιγμιότυπο από την συναρπαστική ομιλία του Άγγελου Συρίγου για την επανάσταση του 1821 κάτω από την προτομή του Θεόφιλου Καΐρη στην Χώρα (Στις 23 Ιουλίου 2021 ο Άγγελος Συρίγος παρουσίασε με μια εξαιρετική ομιλία του το βιβλίο που εξέδωσε για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης το "Εν Άνδρω" σε επιμέλεια Δ. Μπασαντή "Άνδρος 200 χρόνια". Η ομιλία του έγινε στην ιστορική πλατεία Θεόφιλου Καΐρη της Χώρας και συνεπήρε το ακροατήριο της για δύο λόγους ο πρώτος ήταν η ιδιαίτερη αναφορά στην Άνδρο, ο δεύτερος ήταν η ιστορική αναφορά στην Επανάσταση του 1821 και στην αυτοσυνειδησίας των Ελλήνων.