ΠΟΛΥΩΡΗ ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΑΤΕΝΙ: Ξιφίας...
  Το ψάρι πηδά πάνω από το νερό για να αποφύγει τον ξιφία. Την θεαματική σκηνή φωτογραφίζουν επισκέπτες. Φωτογραφία Γ. Γλυνός. Η είδηση στο facebook του φίλου Γιάννη Γλυνού - την έστειλε ο αναγνώστης της περιοχής Δ.Δ. - που έχει το μπαρ στην παραλία του Ατενίου ήταν λίαν εντυπωσιακή και… ψαράδικη! Δηλαδή με την ανάλογη υπερβολή που «ντύνουν» μερικοί ψαράδες τις περιγραφές τους. Η «ψαράδικη» είδηση λοιπόν έχει ως εξής:
Σεισμός αισθητός στην Άνδρο...
Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17:15, στην περιοχή της Άνδρου. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 14 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Άνδρου, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμήθηκε στα 10 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός στο νησί, αλλά δεν προκλήθηκαν προβλήματα. ΠΗΓΗ: NEWSBEAST.GR
Πλαγκτόν οι αφροί κι οι θαλάσσ...
  Του Γιώργου Γιαννίκου Μηχανολόγου ΕΜΠ   (Με το τέλος του καλοκαιριού πολλοί βρέθηκαν να κολυμπάνε δίπλα σε αφρούς και φυσαλίδες. Ρωτήσαμε τους ειδικούς και ιδού η απάντηση τους - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)
ΧΩΡΙΣ ΠΛΟΙΑ ΣΗΜΕΡΑ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙ...
Δεν θα ξεκινήσει δρομολόγιο κανένα από τα τρία πλοία από Ραφήνα (Andros, Superferry, Αικατερίνη) και δύσκολο να επιστρέψουν στη Ραφήνα σήμερα το πρωί τα δύο πλοία (Θεολόγος, Superferry II) λόγω απαγορευτικού της ΕΜΥ. Θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν τα πελάγη. Αναλόγως με την εξέλιξη του καιρού θα τροποποιηθούν – αν γίνει εφικτό – κάποια δρομολόγια. Το φθινόπωρο μπήκε αγριεμένο εφέτος… «ΕΝ ΑΝΔΡΩ»
Λιονταρόψαρο στις Αποθήκες!!! ...
Του Στέλιου Φανουράκη Γεωπόνος-Ιχθυολόγος Λιονταρόψαρο στην όμορφη παραλία των Αποθηκών! Πρόκειται για ψάρι που περνά στη Μεσόγειο από το Σουέζ. Μαζί με άλλα αντίστοιχα ψάρια όπως η αγριόσαλπα ή Γερμανός, ο μονόχειρας κλπ, έχουν αρχίσει να αποτελούν την καθημερινότητα στους βυθούς της Άνδρου.
Η φωτιά από τα Βίλια στον ουρα...
Ο ήλιος χάθηκε σχεδόν πίσω από τα αποκαΐδια των Βιλίων που άπλωναν στον ουρανό και σκέπαζαν τη δύση της Άνδρου. Το τεράστιο γκρίζο σύννεφο του καπνού με τις κοκκινοκίτρινες ανταύγειες του ήλιου στα άκρα, που ήταν σα να αποτύπωναν την φωτιά στον ουρανό, άπλωσε από τη μια μέχρι την άλλη άκρη στον ορίζοντα.
Το καλοκαίρι της ερημοποίησης ...
Η υδροφόρα γεμίζει την δεξαμενή. Μπροστά οι πηγές κοντεύουν να στερέψουν. Από 6-7 κεφαλάρια των Μαινήτων τρέχει μόνο το πρώτο!!! Πρωινό. 17 Αυγούστου 2021. Στις Μαίνητες για μέλι. Απελπισμένη η κυρά-Ουρανία, που έχει και κάτι ενοικιαζόμενα λέει: "είμαστε δύο μέρες χωρίς νερό. Έχω 30 ανθρώπους στα ενοικιαζόμενα. Τι θα κάνω; Τέλειωσε το νερό και στις δεξαμενές μου. Περιμένουμε τον Δήμο να στείλει νερό σήμερα..." 
Εναέρια περιπολία της πυροσβεσ...
Αργά το απόγευμα της Τετάρτης 11 Αυγούστου μια μουντή ατμόσφαιρα και μια αφύσικη υγρασία άπλωσε πάνω από την Άνδρο. Γύρω στις 19:30 ο θόρυβος χαμηλής πτήσης ελικοπτέρου γέμισε την κοιλάδα της Χώρα. Γύρω μας έστεκαν μισοπεθαμένοι από την ξηρασία οι δρυΐδες του διπλανού κτήματος. Ο ουρανός μολυβής. Το κόκκινο ελικόπτερο της πυροσβεστικής ερχόμενο από την Εύβοια έκανε έναν αναγνωριστικό γύρο κατόπτευσης πάνω από την κοιλάδα της Χώρας. Πήραμε τηλέφωνο το κλιμάκιο. Δεν ήξεραν τίποτα. "Προφανώς γίνεται προληπτικός έλεγχος" είπαν...