Κορυφαία ναυτιλιακή χώρα στον...
Του Μηνά Τσαμόπουλου ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Ρεκόρ χωρητικότητας για τον ελληνόκτητο στόλο με 355,3 εκατ. τόνους dw  Η Ελλάδα, σύμφωνα με την ΕΕΕ, παραμένει η κορυφαία ναυτιλιακή χώρα στον κόσμο, καθώς οι Έλληνες πλοιοκτήτες με 5.514 πλοία ελέγχουν σήμερα περίπου το 21% του παγκόσμιου στόλου, σε όρους χωρητικότητας (dwt)1 . Η συνολική χωρητικότητα του ελληνόκτητου στόλου έχει αυξηθεί κατά 45,8% σε σύγκριση με το 2014, ενώ ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, δηλαδή από το 2019, η χωρητικότητα αυξήθηκε κατά 7,4%.
Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Τα ν...
Μαρίνα Μπατσίου - Άνδρος Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, οι Έλληνες δεν χάνουν ευκαιρία για απόδραση, γεγονός που αποτυπώνεται στα υψηλά επίπεδα προκρατήσεων στους δημοφιλείς προορισμούς για την αργία του Αγίου Πνεύματος. Σχεδόν έναν μήνα πριν από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και σύμφωνα με το Πανελλαδικό Κτηματομεσιτικό Δίκτυο E- Real Estates καταγράφονται υψηλές προκρατήσεις για αυτοτελείς κατοικίες ή και διαμερίσματα (όχι βίλες) κατάλληλα για τετραμελή οικογένεια στο σύνολο των δημοφιλών νησιωτικών προορισμών της χώρας.
Άγιου Πνεύματος: 10 ιδέες για ...
   Κίμωλος, φωτογραφία: Shutterstock  Στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γιορτάζουν την έναρξη του καλοκαιριού και προτείνουν 10 ιδέες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Στην θέση νούμερο 6 η Άνδρος!...
Η βρετανική "Sun" ήρθε κι έφυγ...
  Σε προσωπική βάση η έλευση και η αποχώρηση των δύο δημοσιογράφων της βρετανικής "SUN" στην Άνδρο. Ακόμα και η μια και μοναδική φωτογραφία τους από την επίσκεψη τους είναι κι αυτή προσωπική και από το προσωπικό προφίλ του υπεύθυνου του Δήμου Άνδρου!!!
H ληστρική "ρήτρα αναπροσαρμογ...
  Χρήμα και τιμή ηλεκτρικού σε κούρσα ανόδου χωρίς τέλος Το 2017 ο τότε Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης περιέγραφε το «όφελος των καταναλωτών από την λειτουργία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας» την έναρξη λειτουργίας του οποίου μετέθετε για το 2019. Το Χρηματιστήριο Ενέργειας που επέβαλε η Ε.Ε. λειτούργησε τελικά το 2019 και ήταν το πρώτο βήμα προς τις συνεχείς αναπροσαρμογές στις τιμές της ενέργειας. Το επόμενο και περισσότερο κρίσιμο βήμα ήταν η ρήτρα αναπροσαρμογής του ρεύματος, που όσο οι τιμές της ενέργειας ήταν χαμηλές και οι διακυμάνσεις ήταν ελάχιστες η επίδραση της ήταν μικρή, σχεδόν ανεπαίσθητη.
NEWSBEAST: Απόδραση στην αρχον...
   (Η αναγνώστρια μας Βάσω Τσακίρη από τον Κάτω Άγιο Πέτρο βρήκε και μας έστειλε δημοσίευμα της ιστοσελίδας Neswsbeast με αναφορά την Άνδρο του καλοκαιριού που τώρα ξεκινά. Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση διαπιστώνουμε πως η διαφημιστική καμπάνια της Επιτροπής Τουρισμού της Άνδρου μέρα με την μέρα αποκτά και εφέτος υπόσταση στην Αττική, τον πλέον κοντινό και πολυπληθή προορισμό για το νησί μας. Και το δημοσίευμα του Newsbeast βοηθά στην κατεύθυνση αυτή.
Seajets: Αγόρασε και το Speedr...
  Στην αγορά του SPEEDRUNNER 3 της Aegean Speed Lines φέρεται να έχει προχωρήσει η συνεχώς αναπτυσσόμενη Seajets, η οποία ενισχύεται συνεχώς αγοράζοντας ασταμάτητα ταχύπλοα σκάφη.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙ...
Την Κυριακή 1η Μαΐου 2022 η ΠΝΟ έχει κηρύξει απεργία λόγω της εργατικής πρωτομαγιάς. Έτσι δεν θα αναχωρήσει κανένα πλοίο από την Ραφήνα για τα νησιά. Όμως οι επιστροφές από Μύκονο, Τήνο και Άνδρο θα γίνουν κανονικά γιατί τα πλοία επιστρέφουν στο λιμάνι αφετηρίας τους.
ΠΑΣΧΑ 2022: ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ...
Σήμερα το απόγευμα Μ.Σάββατο 23/4 το λιμεναρχείο Άνδρου έστειλε τα απολογιστικά στοιχεία της κίνησης των ετών 2019 - 2022. Όπως φαίνεται και από τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης όλων αυτών των ετών δεν μπορεί να γίνουν συγκρίσεις με τα έτη 2020 και 2021 γιατί λόγω της πανδημίας τα έτη 2020 και 2021 ουσιαστικά δεν υπήρξε τουριστική κίνηση. Ειδικότερα για το 2020 που δεν επιτρέπονταν η κίνηση τα στοιχεία είναι σχεδόν μηδενικά. Το 2021 είναι ελάχιστα. Έτσι μένει μόνο να συγκρίνουμε το τελευταίο έτος πριν την πανδημία, το 2019, με το εφετινό, το 2022, το πρώτο έτος μετά την πανδημία (αν μπορούμε να το πούμε έτσι.