Αφορολόγητα: γονικές παροχές, ...
Του Κυριάκου Θωμά Οικονομολόγου - Οικονομικό Πανεπιστήμιο (Ακίνητες περιουσίες με υπεραξίες ζωής μπορούν πλέον να μεταβιβαστούν αφορολόγητα από γονείς στα παιδιά κλπ στην ανερχόμενη Άνδρο με βάση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Πολλοί ήταν οι αναγνώστες που ρώτησαν τι σημαίνουν τα νέα μέτρα για τις γονικές παροχές, τις μεταβιβάσεις ακινήτων και χρηματικών ποσών σε συγγενείς πρώτου βαθμού που θα εφαρμόζονται από 1η Οκτωβρίου 2021. Ρωτήσαμε για όλα αυτά τον οικονομολόγο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Κυριάκο Θωμά και μας έστειλε την παρακάτω απάντηση. Ήδη όμως του έχουμε απευθύνει ερώτημα και για το κτηματολόγιο και περιμένουμε απαντήσεις - ΕΝ ΑΝΔΡΩ) 
Τα 37αρια της Αθήνας τους έστε...
ΧΩΡΑ   Σαββατόβραδο με 37αρια στην Αθήνα. Στην Άνδρο το θερμόμετρο έφτασε το απόβραδο στους 30-31!!! Μια μαγική βραδιά μ' ένα φεγγάρι που πλησιάζει την πανσέληνο σε 2 μέρες. και μια Χώρα φωτεινή και ταξιδιάρα που ξεδιπλώνεται μέσα στη θάλασσα την γαλήνια. Εικόνα μαγική, που όσες φορές κι αν την έχει δει πάντα σταματάς και φωτογραφίζεις ακόμα μια φορά. Η μαγεία της ουράνιας εναλλαγής, καθώς απλώνει η νύχτα και χάνεται το τελευταίο φως. Και μπροστά η Χώρα το δημιούργημα των Βενετών φωτισμένο να ταξιδεύει στο Κεντρικό Αιγαίο και στη ζωή μας...
"Φεύγετε να φεύγουμε" στη Ραφή...
Είπε η ΕΜΥ για 37αρια το Σαββατοκύριακο και γέμισε η Ραφίνα Σάββατο πρωί με ΙΧ και επιβάτες. Ώρα 7:00 και αυτοκίνητα και επιβάτες κατά εκατοντάδες κάνουν ουρές στις αποβάθρες και στους καταπέλτες. Λιμενικοί και πληρώματα πλοίων κάνουν ότι μπορούν, αλλά όταν έχεις να ελέγξεις έναν-έναν για εισιτήριο και εμβολιασμό η ουρά κολλάει και πάει αργά. Ολιγόλεπτες καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις. Γεμάτα τα σαλόνια και τα καταστρώματα. Γεμάτα και τα γκαράζ...  
 ΥΠΕΡΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: «Βούλιαξαν» το...
Του Ηλία Μπέλλου ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ   Σαντορίνη (Ένα εξαιρετικό άρθρο από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για τον υπερτουρισμό του Αυγούστου σε πολλά νησιά των Κυκλάδων. Διαβάσαμε τα προβλήματα και βρήκαμε πολλές αντιστοιχίες με την Άνδρο. Υπάρχουν λύσεις και στην Άνδρο: στις καλύτερες υποδομές, στο άπλωμα της σεζόν με προσφορές, στη διεύρυνση του αριθμού των παραλιών με δρόμους πρόσβασης κλπ. - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)
Θετικός ο απολογισμός 2021 του...
Το 2021 είναι ακόμα μια δύσκολη χρονιά λόγω του COVID-19 αλλά είναι μια χρονιά που το νησί μας παρά την δύσκολη συγκυρία κρατήθηκε ψηλά σε κρατήσεις και έχει ακόμα αρκετή κίνηση. Σίγουρα σε αυτή την επιτυχία (σε αυτή τη συγκυρία) έχουν παίξει μεγάλο μέρος οι δράσεις του CTN που έχουν ξεκινήσει από τα τέλη του 2020!
ΡΑΦΗΝΑ: Δύο μικρές εκπλήξεις Κ...
Ραφήνα πρωινό Κυριακής. Πρώτη έκπληξη. Στο άδειο λιμάνι - όλα τα πλοία είναι στα νησιά και η επιστροφή τους αρχίζει από το μεσημέρι και μετά - ένα παράξενο πλοίο έχει δέσει στη θέση 8. Το λένε Elysium και είναι μήκους γύρω στα 50 μέτρα. Τι πλοίο μπορεί να είναι; Ένα νεαρός, ναυτικός το επάγγελμα, ακούει που ρωτάμε και έρχεται και απαντά: είναι ένα μικρό κρουαζιερόπλοιο!
Σεπτέμβρης στο Κόρθι και στην ...
  Μπορεί ο Σεπτέμβρης να μάς τα χάλασε. Μπορεί πολλά τουριστικά μπαρ, εστιατόρια να κλείνουν ή να έκλεισαν, όμως στο Κόρθι και στην Χώρα έχουν μείνει παραθεριστές και εμφανίζονται αρκετοί ξένοι. Στο Κόρθι εντύπωση κάνει πως υπάρχουν ξένοι. Μια βόλτα και είδαμε αρκετούς σε παραλιακά εστιατόρια. Κάποιος από την παρέα, καθώς καθόμαστε τη Λιθοδομή, άρχισε να ρωτά δύο ωραίες κυρίες που κατάλαβε πως ήταν ξένες και κάθονταν λίγο πιο πίσω. Έτσι μάθαμε πως ήταν από το Ισραήλ.
Συνεχίζουν να έρχονται αεροταξ...
 Ένα ακόμα αεροταξί με Ελληνοαμερικάνο έφτασε στο ελικοδρόμιο της Χώρας. Τα καράβια κουνάνε κι ο άνθρωπος (ευκατάστατος βεβαίως) ήρθε με το ελικόπτερο. Τον περίμενε ταξί να τον πάει στον προορισμό του. Όπως έχουμε γράψει εφέτος είχαμε ρεκόρ αφίξεων στο ελικοδρόμιο. Κάτι που επιβεβαιώνει την καλή χρονία, αν και με μικρή σεζόν και covid-19. H σημερινή άφιξη επιβεβαιώνει την μικρή παράταση που μας δίνει ο Σεπτέμβριος τώρα που σα να φτιάχνει ο καιρός... "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"   
Έληξε το απαγορευτικό ...
Σήμερα το μεσημέρι οι άνεμοι έπεσαν και ξεκίνησαν τα δρομολόγια των πλοίων πάλι. Ο Θεολόγος επιστρέφει από Μύκονο, περνάει 14:45 από Άνδρο και 17:30 κάνει κανονικό δρομολόγιο από Ραφήνα. Το Super Ferry ξεκινάει 16:30 από Ραφήνα για Άνδρο – Τήνο – Μύκονο. «εν Άνδρω»