Αναγκαστική προσγείωση στρατιω...
Το ελικόπτερο στην παραλία της Καρύστου - Φωτογραφία iefimerida.gr Αναγκαστική προσγείωση στην Κάρυστο για ελικόπτερο Απάτσι της Αεροπορίας Στρατού. Σώο το πλήρωμα, δεν υπέστη φθορές το ελικόπτερο, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση.
Χωρίς πλοία σήμερα. Μαγκιόρικε...
Η πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια και η μαγκιόρικη μανούβρα του καπετάνιου... Χωρίς πλοία σήμερα η γραμμή μας λόγω θυελλωδών ανέμων. Τα πρωινά πλοία έμειναν στα λιμάνια (Ραφήνας και Μυκόνου). Μόνο το ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο με το ηρωικό Άρτεμις της Hellenic Seaways έγινε κι αυτό γιατί το πλοίο είχε έρθει από χτες βράδυ στην Άνδρο. Το πλοίο διανυκτέρευσε αρόδο μιας και το λιμάνι του Γαυρίου με θυελλώδεις άνεμους δεν προσφέρεται για διανυκτέρευση. Στις 6:45 το πλοίο μπήκε κόντρα στον καιρό στο λιμάνι να παραλάβει 3 οχήματα και 10 επιβάτες για Σύρο. Η πρώτη προσπάθεια να δέσει κάβο στην βόρεια προβλήτα ήταν ανεπιτυχής καθώς οι ριπές του αέρα έφταναν τα 10 μποφόρ και το πλοίο παρασύρθηκε από τον αέρα μην προλαβαίνοντας να ρίξει κάβους. Η δεύτερη μαγκιόρικη μανούβρα του καπετάνιου... Ο καπετάνιος του πλοίου Στέλιος Περιστεράκης έκανε μια μαγκιόρικη μανούβρα και απέφυγε την προβλήτα και βγήκε στο μέσο του λιμανιού τραβώντας την άγκυρα και περίμενε να πέσουν οι ριπές. Όταν αυτό συνέβη έκανε μια εξαιρετική μανούβρα και έριξε άγκυρα ψηλά στον κόλπο και μετά έφερε το καράβι και το σταθεροποίησε βορειότερα της προβλήτας και στη συνέχεια το έφερε με τη δύναμη του αέρα σχεδόν σύριζα με την προβλήτα. δίνοντας τον κάβο από κοντά στους καβοδέτες.  Η μάχη των καβοδετών στην δεύτερη προσπάθεια... Μετά έριξε και δεύτερο κάβο για να κρατήσει το καράβι και να μπορέσουν τα οχήματα και οι επιβάτες να μπουν. Οι καβοδέτες έδωσαν μάχη με τον αέρα και τις ριπές των κυμάτων που σάρωναν την προβλήτα. Με 20 λεπτά καθυστέρηση το πλοίο - με θυελλώδη καιρό - έφυγε για Τήνο-Σύρο. Ήταν το μόνο πλοίο που λόγω της κατάστασης - ήταν αρόδο κι έπρεπε να γυρίσει στο νησί αφετηρίας του - που ταξίδεψε σήμερα. Και από την άλλη και το πλοίο από Πειραιά που είχε φύγει νωρίς συνέχισε για Σύρο - Τήνο πριν επιστρέψει το απόγευμα στο λιμάνι αφετηρίας του.  Ήταν μια δύσκολη μέρα για τα πλοία και τους επιβάτες σήμερα. Και ήταν μια μέρα που το Άρτεμις, ο καπετάνιος Στέλιος Περιστεράκης και το πλήρωμα του έδειξαν τη ναυτοσύνη τους... "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"  
Άρχισαν τα ταξιδιωτικά ρεπορτά...
Και ξαφνικά η γέφυρα του ANDROS FAST FERRIES γέμισε κάμερες, φωτογραφικές μηχανές, τηλεπαρουσιαστές. Αναρωτηθήκαμε ποιο κανάλι πήρε σβάρνα την γραμμή μας αυτή τη φορά. Ήταν η εκπομπή ΚΥΨΕΛΗ της ΕΡΤ και πήγαινε Μύκονο. Για αρκετές μέρες. Θα έκαναν ζωντανά θέματα. Και ξεκίνησαν να περιγράφουν το ταξίδι. Και η γέφυρα ήταν ότι καλύτερο. Στην περίπου μισή ώρα φωτογράφισαν. Βιντεοσκόπησαν. Έκαναν αρκετά. Και μετά τράβηξαν για το κατάστρωμα.  
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ...
Σε επιφυλακή η αστυνομία Άνδρου ειδοποίησε και τον Δήμο και ακολούθησε η παρακάτω έκτακτη ανακοίνωση.
«Ένα το χελιδόνι κι άνοιξη ακρ...
 Του Φιλοζωικού Σωματείου Άνδρου-Animal Welfare Society of Andros Φωλιά στο ζαχαροπλαστείο Ερμής (Από την Ειρήνη Νταϊροπούλου λάβαμε το παρακάτω σημείωμα μαζί με φωτογραφίες. Το δημοσιεύουμε μαζί με την έκπληξη μας γι’ αυτό που αναφέρει κι ελπίζουμε να είναι ένα μεμονωμένο συμβάν – ΕΝ ΑΝΔΡΩ) 
ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ...
Τα μέλη του Ομιλού Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδος μπροστά στο δημαρχείο της Χώρας.  Γύρω στις 1 το μεσημέρι του Σαββάτου 14/5 έφθασαν στη Χώρα από το Μπατσί που είχαν κάνει εντυπωσιακή είσοδο για το άνοιγμα της σεζόν οι φίλοι των φουσκωτών σκαφών.
ΜΙΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: Αλιείς ...
 Ο οργανισμός Εναλεία σε συνεργασία με αλιευτικό σκάφος, φορείς του νησιού και τον Δήμο Άνδρου καθάρισαν σήμερα Σάββατο 14/5 την παραλία στο Ατένι της Άνδρου. Όπως φαίνεται από την φωτογραφία μάζεψαν μια καραβιά σκουπίδια τα οποία φορτώθηκαν όλα στο αλιευτικό του Γιάννη Ζώταλη και μεταφέρθηκαν σε κοντέινερ ειδικό της Εναλείας και θα πάνε όλα για ανακύκλωση.
ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΙΣΟΔΟ ΔΕΚΑΔΩΝ ...
  Στο λιμάνι του Μπατσίου και με σύμμαχο τον καλό καιρό σήμερα Σάββατο 14/5 και ώρα 11 το πρωί έγινε εντυπωσιακή είσοδος δεκάδων φουσκωτών του Όμιλου Φουσκωτών Ελλάδος εγκαινιάζοντας με τον τρόπο αυτό την θερινή σεζόν στην Άνδρο. Την ώρα της εισόδου άναψαν βεγγαλικά και καπνογόνα δημιουργώντας εορταστική ατμόσφαιρα.
ΜΠΑΤΣΙ: Έφτασαν δεκάδες φουσκω...
Ήρθαν με τις σημαίες τους να ανεμίζουν... Ήρθαν της Θεοσκεπάστου και τους άρεσε το νησί. Γιόρτασαν μαζί μας και υποσχέθηκαν να ξανάρθουν. Το ανέβαλαν δύο φορές λόγω καιρού και ξαφνικά την Τρίτη 10 Μαΐου ο καιρός ήρθε στα μέτρα τους. Και από σήμερα Παρασκευή 13/5 άρχισαν να φτάνουν στο όμορφο Μπατσί δεκάδες φουσκωτά!!! Ο λόγος για τον Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδος με πλήθος λάτρεις της θάλασσας και του Αιγαίου, που ξεκίνησαν από Μαραθώνα, Λαύριο και Ανάβυσσο. Συνολικά περιμένουμε 25 φουσκωτά κι ένα ιστιοπλοϊκό με 100 περίπου επιβαίνοντες.