ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ KAI "ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ" ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟΝ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ ΣΤΟ ΦΑΡΑΛΙ

Και είχαμε και το μικρό πανηγύρι, αλλά θαυματουργό λόγω θέας, πρασίνου και νερών, του Άη-Γιώργη στο Φαράλι. Σε μια μαγική καταπράσινη ρεματιά της Άνδρου, που ανασαίνει μεθυστικό Αιγαίο, μισοκρυμμένος μέσα στα αιωνόβια πλατάνια ο Άη-Γιώργης. Γιόρταζε το ταπεινό, αλλά υπέροχο ξωκλήσι. Και ο πολιτιστικός σύλλογος Καπαριάς διοργάνωσε το δικό του πανηγύρι εκεί. Σαφώς μικρότερο από τα Τρομάρχια (που πλέον είναι πανανδριακό) όμως το ίδιο υπέροχη και η γωνιά κι αυτή της Άνδρου. 

Το πρωί είχε λειτουργία και από τις δύο το μεσημέρι και μετά μερικές εκατοντάδες κάτοικοι κι επισκέπτες χόρεψαν, τραγούδησαν και χάρηκαν την πρώτη καλή μέρα του δύσκολου εφετινού Πάσχα. Κι εδώ οι γυναικείες παρουσίες κυριάρχησαν στον χορό και στο τραγούδι όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.  

Όλα αυτά με φαγοπότι - είχαν φροντίσει να έχουν φέρει τα απαραίτητα - ώστε η ευωχία να κυριαρχεί. Μιλάμε για πολύ ωραίες στιγμές μιας Άνδρου, που εφέτος κατάφερε να έχει και πάλι κόσμο. Και να αναδειχτεί μέσα από τα πανηγύρια της σε πόλο αναφοράς για το Πάσχα. Και στην περίπτωση του πανηγυριού του Αη-Γιώργη στο Φαράλι ο κόσμος ήταν ιδιαίτερα κινητικός. Πήγαινε κι ερχόταν και πέρασαν πολλοί πηγαίνοντας για τα Τρομάρχια.

Για την ιστορία στο μουσικό συγκρότημα που κράτησε το πρόγραμμα μέχρι αργά το απόγευμα ήταν ο Βαγγέλης Λουσίδης (βιολί), ο Γιάννης Ψαρρός (πλήκτρα και η Μαίρη Ψαρρού (τραγούδι).

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet