AEGEA BLUE: Ένα ξενοδοχείο πρεσβευτής της Άνδρου στον κόσμο...

 

Το γνωστό ξενοδοχείο AEGEA BLUE στο Ζόργκο - υπό τον γιατρό Ακύλα Αναγνωστίδη – πέτυχε την αναβάθμιση του στις κορυφαίες θέσεις του booking πέρσι κι εφέτος και αυτό συνοδεύτηκε και από μια σειρά σημαντικών γεγονότων που έγιναν εδώ και ένα χρόνο, καθώς και σημαντικών προσωπικοτήτων που κατέλυσαν το εφετινό και το περσινό καλοκαίρι στο ξενοδοχείο. Γεγονότα και προσωπικότητες που δημιούργησαν εκ νέου μια πολυεθνική τουριστική αναφορά στη βόρεια Άνδρο.

Αναλυτικά, εφέτος στο ξενοδοχείο έμεινε για αρκετές μέρες ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κούβα Θεόδωρος Τσακιράκης, ο οποίος πέρσι τον Ιούλιο βρέθηκε πάλι με 10 πρέσβεις (Έλληνες και ξένους) για τα βαφτίσια της κόρης του. Ο πρέσβης στην Κούβα Θεόδωρος Τσακίρης είναι το γένος Σταματιάδη-Γουλανδρή. Τα βαφτίσια της κόρης του έγιναν στον Άγιο Κυπριανό στο Μπατσί. Η διαμονή και η δεξίωση έγιναν στο ξενοδοχείο. Νονές της κόρης του πρέσβη ήταν η Μαρίνα Μπουτάρη και η Ρενάτα Σταματιάδη.

Αριστερά ο πρέσβης στην Κούβα Θεόδωρος Τσακίρης (το γένος Σταματιάδη-Γουλανδρή) και η γυναίκα με το παιδί του και δεξιά ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επί Ομπάμα Μπένζαμιν Ζιφ με την γυναίκα του γευματίζουν υπό το φως της πανσελήνου στο Aegean Blue.

Στην δεξίωση παραβρέθηκε και ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επί Ομπάμα Μπένζαμιν Ζιφ, ο οποίος ήρθε για τρεις μέρες - για την βάφτιση - και στο τέλος έμεινε έξι!!! Ακόμα, για την βάφτιση παραβρέθηκαν 4 Τούρκοι με ελληνικές αναφορές (οι πρόγονοι τους βρέθηκαν στην Τουρκία με τις ανταλλαγές των πληθυσμών το 1923). Και οι τέσσερις είναι σημαντικές επιχειρηματικές και καλλιτεχνικές προσωπικότητες στη χώρα τους. Και όλοι Τούρκοι με καταγωγή εξ Ελλάδος. Οι πρόγονοι τους πήγαν στην Τουρκία με την ανταλλαγή των πληθυσμών με την συνθήκη της Λωζάνης.

Ο ένας ήταν κορυφαίος τσιμεντοβιομήχανος. Ο δεύτερος ιδιοκτήτης μεγάλου οικονομικού ομίλου. Η οικογένεια του είναι χορηγός μεγάλου πανεπιστημίου της Σμύρνης που φέρει το όνομα της. Ο τρίτος κατάγεται από Ρόδο και έχει μεγάλα ξενοδοχεία στη Σμύρνη και στην Αττάλεια. Ο τέταρτος, είναι καλλιτέχνης, ο Αχμέτ Καρακάλας, εικαστικός και συγγραφέας από Σμύρνη και ζει στην Κωνσταντινούπολη. 

Ακόμα από τις ΗΠΑ ήρθαν πέρσι τέσσερις καθηγητές γιόγκα και προετοίμασαν τον ερχομό τεσσάρων σχολών γιόγκα σε ένα σεμινάριο μιας εβδομάδας που ήδη ξεκίνησε το πρώτο σεμινάριο στο AEGEA BLUE. Επίσης πρώην πρόεδρος Κολομβίας ενδιαφέρθηκε να διοργανώσει συμπόσιο για την αρχαία ελληνική φιλοσοφία! Τέλος το πανεπιστήμιο του Κεντάκυ, καθηγητής της έδρας Φιλοσοφίας, ήρθε εφέτος και έκανε πρόταση  για διοργάνωση ενός τριμήνου διδασκαλίας αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας στο ξενοδοχείο από 15 Σεπτεμβρίου μέχρι 15 Δεκεμβρίου 2024.

Όλα τα παραπάνω που συνέβησαν, συμβαίνουν και θα συμβούν προσεχώς στον Ζόργκο βάζουν την Άνδρο σε τροχιά διεθνούς επιπέδου και το Aegean Blue αναδεικνύονται στον καλύτερο πρεσβευτή της Άνδρου στον κόσμο…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet